marieujá jak které dny. Divný je, že mi stačí špunt jen v levým uchu. Tak na pravý už jsem asi hluchá. Já se furt nemůžu dokapat si někam dojít.
Stěžovací vlákno
marieu ach jo ![]()
Dávej na sebe pozor.
Lama_z_Lana dokop se co nejdříve.
Co tak vím tyhle věci se lépe řeší na začátku než když už je to chronické.
Alespoň ORL a nějaká foniatrie.
continuity každý volno, co mám pěstuju duševní hygienu. Teď, co se zlepšilo počasí hlavně venku. Vydržím sedět s kávou u našich na zahradě a třeba hodinu pozorovat ptáky na krmítku. Dneska jsme udělali ohýnek ze zbytků ze zahrady, hodinu jsem koukala mlčky do žhnoucího dřeva. A taky jsem teď zase začla číst. I v práci, když mám ve službě volnou chvíli.
Lama_z_Lana a to ti taky rozumím, taky se těžko dokopávám.
MP Marge po dlouhé době jsem nakoukla a moc ráda tě vidím ![]()
Marielle Dekuju ![]()
marieu andulka01
Pomoct nemůžu, tak je podporu nadálku!!
K nájmům, tady v Japonsku se většinou podepisují na dva roky nebo na pět. Ale zase se tady platí, kromě standardní kauce (většinou dvouměsíční nájem) tzv. "klíčné", většinou ve výši nájmu, což je vlastně takový dar majiteli, prostě peníze navíc, které nedostanete zpátky.
Já pronajímám byt taky na rok, s automatickým prodloužením. Chtěla jsem na dýl, ale nedoporučila mi to realitka, nicméně nájemníkům jsem řekla, že je to minimálně na 15 let, nájem jim nezvyšuju, i když máme to inflační zvýšení ve smlouvě. Zálohy na energie platím já z nájmu, oni jsou potenciální neplatiči a já mám strach, že by to mohlo skončit třeba odpojením, což bych fakt nerada. Proúčováváme vždy když přijde vyúčtování, oni na bydlení dostávají přídavky, pro úřady vyplňujeme pořádně nějaké papíry, je to pekelně složité. :-/
Teď jsem přišla domů a jen jsem vešla do ložnice do skříně, slyším to zas.
A zkusilas tou skříní projít? ![]()
(Pardon, pardon...)
zlomila jsem si včera bezpečnostní klíč od bytu, půlka zůstala ve vložce... ale vlastně je to do radostného vlákna, i o víkendu v noci funguje asistenční služba a smluvní zámečník ![]()
continuity marieu no, mně ten problém se tam dokopat ještě umocňuje pocit, že mi to stejně v ničem nepomůže.
V mým případě tu musí existovat ta objektivní příčina. Ale pak vůbec nechápu, že to nikdý jiný neslyší, protože to slyším strašně intenzivně, není to slyšet "jen když se soutředíš". Nejde se od toho odprostotit, je to prostě všudypříromný. Poslední týden je opravdu strašný, asi mi praskne hlava. Už vůbec nevím, co je ticho. Jsem z toho strašně zoufalá. Tak moc jsem se na tu hle etapu těšila, ten byt je přešn ětakovej, jako jsem si vždycky přála. Ale co tu bydlím tak je všechno úplně na hovno. V práci blbý, vztah na dvě věci a ani doma člověk necítí to zázemí. Tak strašně mi chybí přijít večer z práce a jen si na chvíli lehnout a mít chvíli klid. Někdy mám pocit, že to všechno těžce nezvládám a nejhorší je, že nevidím tu cestu z toho ven. Cejtím jenom obrovský vyčerpání - psychický i fyzický.
Lama_z_Lana ❤️
nemoze to byt psychosomatika? Kupa bytu, toboz vysnivaneho, je stres ako prasa a ked sa ti sypu aj ostatne veci a nemozes si ani len oddychnut poriadne, tak nejaky hukot v usiach je este najmenej. Ako ano, bolo by dobre prebehnut s tym najprv nejake vyserenia co by vylucili fyziologicku oricinu, ale to vacsinou (ak sa teda nic nezmenilo) byva podmienka pri rieseni psychosomatickych tazkosti aj tak.
Ani si sem nechci jít stěžovat.
Ale musím. Klíče, nemůžu najít klíče a slibuju si od tohoto příspěvku hodně. Nemám je už týden, byla jsem nemocná, tak jsem je potřebovala, pak když jsem se vzmatorila asi jsem sáhla po náhradních. A teď jsem úplně v pytli a fakt nevím. Je to svazek klíčů od tří bytu.
Edit:Mám je, čtyři dny jsem je nehledala, že vyplavou, den jsem je hledala a dělala velký úklid, a 10 minut po napsání příspěvku je mám...V polici s cepicema. Je to tu kouzelný, kéž by pomohly stížnosti všem;-)
Lama_z_Lana to mě moc mrzí číst! Já se kvůli práci dopracovala do stadia, kdy v podstatě jen přežívám- ale ani ne kvůli množství přesčasů, jako kvůli všemožným nepsravedlnostem a vopruzům na pracovišti, který nejsem schopná nechat bejt a jen se jimi zžírám. Do toho nemam pro sebe prakticky žádnej čas, když to vyjde tak max 2x sauna do měsíce. Nepíšu to, abych se srovnávala- před 3 dny na mě vypadla reklama na lékařsky schválený zařízení k neuromodulaci přes stimulaci nervus vagus. Měl by to bejt hotovej zázrak od brain fog přes deprese, poruchy spánku, zažívání, regeneraci až k tinnitu. Je to příšerně drahý, ale beru teď už prášky na leccos, tak o tom začínám vážně uvažovat.
Lama_z_LanaHrozně moc tě lituju. Klidně to může být ta psychosomatika, ono se to nezdá, ale můžu toho být moc. K práci jsi měla nějaké ,,výhrady,, delší čas, vztah taky nebyl nikdy zrovna energetický elixír a teď to bydlení. Je krásné a je to sen, ale může to být i stres, přece jen je to zodpovědnost a ještě mě napadá, jestli to nemůže být nějaký nesplněný očekávání, jakože az budu mít ten byt, tak to bude dobrý všechno a ono není. Doufám, že ten příspěvek není moc osobní nebo tak, ale prostě když nemůžeme kolektivne najít, to co tě ruší za zdí, tak ti to musíme pomoct najít jinde!
Pro odlehčení, dnes sambo odjel z dětmi, nechal mi tu auto bez technické (která SE kupodivu nějak nedělá sama), bez benzínu...Jelikož jede na pár dní pryč, chtěla jsem si nakoupit, ať to mame pak s holkama jednodušší, obchod 3 km, tak to tam prostě sjedu...No takže si na výlet sbalili s batohem i moji peněženku. Tak si jedu pujcit peníze na nákup k tátovi ,,víš, že nemáte technickou,, ,,vím, ale já nemám ani doklady,ani brejle, ani nic,, ,,hmmm, tak to musíš jako kdyžtak říct, jeeee, já jsem blbá, já jsem zapomněla,, ,,ne dědo, řeknu jim celej svůj životní příběh,,:D:D.
To zúfalstvo z neprechadzajuceho hučáku uplne chápem, nezvladam nízke periodicke tóny.
Ja už teda mám tinitus, myslím, že zo školy, plus doma živé rádio, aj muž rád rozpráva, a už som úplne alergicka na mamu. Len si v duchu hovorím, že je stará, nachluchla a riaditeľka zemegule, lepšie to už nebude.
Ja bych si ty vysetreni obehala. Kdyz bude vse ok, muzes zacit resit psychosomatiku. Jak tu nekdo pise, koupe bytu je stres, mohlo to klidne neco nastartovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.