Tabea moc lituju a soucítím! ![]()
Stěžovací vlákno
Pinot Noir taky jsem si na vaši nedávnou anabáze hned vzpomnela, když jsem cpala první várku do pračky. ![]()
Tentokrát to má jedno pozitivum, já byla první....
MP Marge nestíhám dočítat (omlouvám se), ale doufám, že se máš dobře, což ti moc přeju ![]()
Marielle Dekuju, jsi moc hodna ![]()
Ja si nemuzu stezovat, ale taky ted bojuju s chronickou unavou, coz neni uplne prakticke vzhledem k tomu, ze hledam novou praci a planuju stehovani do jineho statu ![]()
Potrebovala bych prekypovat energii, ale neprekypuju!
Marielle Jak ted ctu Tvoje prispevky, tak mam uplny flashback - unava a frustrace z prace, hlavne z toho toxickeho prostredi - takhle jsem to mela dva roky, kdyz jsem delala na prijmu detske psychiatrie. Jenze mne nic nebranilo odtama vypadnout, coz je u Tebe, predpokladam, slozitejsi. Drzim palce, at se nejake reseni casem najde
Lama_z_Lana A Tobe drzim taky palce, protoze z tohohle bych asi zesilela (jsem citlova na zvuky, hlavne v noci)!!!
Tabea A Tobe taky ![]()
Strevni chripka je hnus...
@Lama_z_LanaJá možná trochu osobní budu ... od začátku, co to tady popisuješ, se hrozne bráníš tomu, ze by příčinou toho hluku mohl byt tinnitus nebo psychosomatika. I to odkládání doktorů naznacuje, ze si tuhle možnost vůbec nechceš připustit. Proč?
I kdyby to nakrásně tím nebylo, v čem uškodí mít to vyloučené? Navíc psychická příčina nevylučuje tu "fyzickou", ano může tam něco hlučet, ale ty to vnímáš neobvykle citlivě.
Seber síly a někam se objednej. Jako chronickej odkladač objednávání k doktorům to naprosto chápu, jak je to těžký, ale to zvladnes a minimálně budeš mít vyloučenou jednu možnost.
MP Meri Míříš dobře, to je totiž věc, nad kterou přemýšlím hodně. Že ta objektivní příčina je, ale mám vůči ní větší vnímavost, která může být částečně i psychosomatická. Já už když jdu z práce myslím na to, že tam ten hluk bude, snažím se sice nějak "hodit do zenu", ale oprostit se od toho nedokážu. A k tomu dokopat se někam...tam mám asi nějaký ostych z toho, že ze mě bude někdo dělat "hypochondra", co si vymýšlí a budu tím někoho strašně otravovat, zejména pokud se ukáže, že je fyzicky všechno OK. Plus je tu ten fakt že přijít na to, co to je, by mi ulevilo i psychicky. Když jsem jsem nastěhovala, tak jsem strašně vnímala pouštění vody, když jsem byla v ložnici. Což mi bylo divný, protože všichni v baráku máme ty trubky úplně jinde. Pak jsem přišla na to, že to ze sousedního baráku, z bytu o patru níž (celej ten barák je o patro nižší). A když jsem zjistila, co to je, tak už to ani nevnímám a zaregistruju málokdy. Takže mně asi psychicky deptá i to, že prostě nevím, co to je.
Jinak teda jsem rozšířila počet testovacích subjektů a z 11 osob (v rozpětí 25-58 let) to slyším jen já ![]()
.
Lama_z_Lana to mě moc mrzí číst! Já se kvůli práci dopracovala do stadia, kdy v podstatě jen přežívám- ale ani ne kvůli množství přesčasů, jako kvůli všemožným nepsravedlnostem a vopruzům na pracovišti, který nejsem schopná nechat bejt a jen se jimi zžírám. Do toho nemam pro sebe prakticky žádnej čas, když to vyjde tak max 2x sauna do měsíce. Nepíšu to, abych se srovnávala- před 3 dny na mě vypadla reklama na lékařsky schválený zařízení k neuromodulaci přes stimulaci nervus vagus. Měl by to bejt hotovej zázrak od brain fog přes deprese, poruchy spánku, zažívání, regeneraci až k tinnitu. Je to příšerně drahý, ale beru teď už prášky na leccos, tak o tom začínám vážně uvažovat.
To je fakt zajímavý! Já bych potřebovala nějaký takový ohlušovátko ![]()
Lama_z_Lana A to měření zvuku je pro tebe pořád nepřijatelná cesta? Vím, že už jsi tu jednou psala, že to stojí peníze a neodhalí to zdroj. Ale neulevilo by ti to psychicky, kdyby se existence toho zvuku potvrdila a ty jsi proti ostatním citlivější a tak ho narozdíl od nich slyšíš? Následně by se dala ta přecitlivělost nějak řešit. osobně bych to udělala dřív než návštěvu lékaře. Tam bych šla, až bych věděla, jestli ten zvuk existuje reálně.
Moc ti držím palce, aby se ti podařilo se situací nějak hnout. Chápu, že to není vůbec jednoduché. Sama to znám, jak těžké je dokopat se někdy k řešení něčeho, co člověka trápí hodně a přitom není schopen nic udělat. Ještě mě napadá, jestli by ti nepomohlo si sepsat seznam kroků, co udělat a pak si to odškrtávat. Nebo požádat někoho, kdo by ti pomohl to řešit.
notna K tomu měření - psala jsem si s lidmi, kteří řeší podobný problém a třeba a nějaké měření podstoupili a vše co jim to přineslo, je x-stránkový elaborát o tom, že jsou naměřeny zvuky určitých frekvencí. Což je v tomhle něco, o čem nejsem přesvědčená, že chci dát 17k, nebo kolik za to chtěli. Jestli by mě taková informace přinesla klid na duši.
Lama_z_Lana ja si myslim, ze ten zvuk je realny, ale uz i v minulem byte jsi psala, jak jsou sousede hlucni a ze te irituje kazdy zvuk. jako je to tezky a to ze nemuzes odpocivat strasny, jenze ten zvuk sam o sobe problem nebude, kdyz se vysvetli myslim ze se zas najde neco noveho.. ja bych neplatila ani mereni hluku ani nechodila na orl...
Lama_z_Lana co zkusit ten zvuk nahrát? slyšíš ho pak i ze záznamu?
Lama_z_Lana Chápu, jestli to pro tebe není cesta. Ale ještě se zeptám, když bys měla papír, jaké zvukové frekvence byly v bytě naměřeny, tak s tím papírem se zase dá pracovat na audiologii, ne? Nebo já si to teda laicky maluju tak, že bych se tam objednala, ukázala ty výstupy z měření, popsala svoje potíže a víc by se vědělo, s čím pracovat. Že by se třeba dalo zjistit, na jaký zvuk si citlivá apod.
Anebo pokud bych s tím fakt nebyla schopná hnout, zkusila bych psychologa. Ani ne tak kvůli tomu, jestli to nejsou zvuky v hlavě, ale kvůli utřídění myšlenek a pomoci se nějak odpíchnout a něco s tím dělat, pokud tě ten problém paralyzuje. Musí to být peklo, když už domů se vracíš se stresem, jestli něco uslyšís. A doma se nemůžeš uvolnit, oddychnout. Musíš být šíleně vyčerpaná, táhne se to už dlouho.
viktorka_od splavu v minulým bytě byl problém s centrálním odtahem (kterej jel třeba i dva dny v kuse a správce to odmítal řešit), to byl děs, ale dalo se řešit (respektive já jsem našla řešení, abych to neslyšela). Co se sousedů týče, tak mě jeden čas štvalo pravidelný ždímání na plný obrátky mezi půlnocí a třetí ráno, kdy se klepal celej byt. Mně neirituje každej zvuk, takový ty běžný zvuky "lidskýho života" jako televize, mluvení, zadupaní, fláknutí dveřma...atd a třeba ani projíždějící auta mi nějak nevadí. Nepotřebuju to absolutní ticho. Nesnesu jen tyhle nízkofrekvenční zvuky, který jsou spíš dunění. Tady mě navíc tísní, že není kam jít, že je to slyšet všude v bytě stejně intenzivně. Ale jako nedělat nic mi teda přijde jako úplně nejhorší řešení, protože samo to fakt nezmizí.
moora na to bych si asi musela od někoho půjčit asi lepší techniku, telefon to vůbec nezaznamená. Zkouším poptat, jestli někdo nemá.
Lama_z_Lana no to ja vubec nerikam nedelat nic.. ale resila bych ty skutecny veci, co me v zivote serou, ty ostatni se vetsinou pak svezou s tim:-)
Lama_z_Lana Jenom přidám jeden střípek, když kdysi kamarád řešil tinnitus, takže taky neustávající zvuk, chodil pak k psycholožce, která ho naučila techniky, jak ten zvuk nevnímat. Takže ať by ten zvuk měl původ jakýkoli, třeba by pak toto mohla být cesta, jak se s ním vyrovnat.
Myrtilajo tak nejak, ono totiz i kdyby se po dlouhem a drahem zkoumani na puvod prislo, je dost pravdepodobny ze s tim stejne nepujde nic udelat. ted znamy koupil a zrekonstruoval byt fakt uplne totalne vcetne vybourani podlah atd... no az tam zacal bydlet zjistil ze klepe neco v topeni. eh.. na tomhle sidlisti z osmdesatek klepe topeni skoro ve vsech bytech, mistni uz jsou za ta leta zvykli, on z toho chudak sili
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.