Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 11. března 2024 12:55

viktorka_od splavu No, ono je to ale fakt k zbláznění, když je člověk na ty zvuky citlivý. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 11. března 2024 12:58
Reakce na Myrtila:

Lama_z_Lana Jenom přidám jeden střípek, když kdysi kamarád řešil tinnitus, takže taky neustávající zvuk, chodil pak k psycholožce, která ho naučila techniky, jak ten zvuk nevnímat. Takže ať by ten zvuk měl původ jakýkoli, třeba by pak toto mohla být cesta, jak se s ním vyrovnat. 

​Souhlasím. Já teda žádný speciální techniky na tinnitus nemám, ale ze zkušenosti: nejhorší je v tichu Takže nějaká ta zvuková kulisa, třeba Mozart, Händel v pozadí... to pomáhá. Ne nadarmo v příručce o tinnitu doporučujou odstěhovat se do mlýna No a pak taky zvyk, po bezmála dvacetiletém soužití s touhle votravností už to někdy dokážu i nevnímat. 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 11. března 2024 12:58

Myrtila no vsak, ja to ani v nejmensim nezlehcuju. 

49359 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:00

barbucha ja zas nesnasim vsudypritomny zvukovy smog, treba to blby radio v praciticho je uplne nejvic nejlepsi, i kdyz ty zvuky v hlave slysim dost - no tak tam holt jsou:-)

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:07
Reakce na marieu:

před 3 dny na mě vypadla reklama na lékařsky schválený zařízení k neuromodulaci přes stimulaci nervus vagus. Měl by to bejt hotovej zázrak od brain fog přes deprese, poruchy spánku, zažívání, regeneraci až k tinnitu. Je to příšerně drahý, ale beru teď už prášky na leccos, tak o tom začínám vážně uvažovat. 

​A to by mě zajímalo! Brain fog, nevím - jestli u mě už nezačíná spíš stařecká senilita... ale to ostatní co jsi vyjmenovala, je přímo jako o mně Jestli bych se někdy pořádně vyspala a ještě strávila nějakej čas bez pískání v hlavě, to snad stojí za všecky prachy... Jak se to jmenuje a kde to mají? 

(Nejdřív teda zkusím zpívat ve (studený) sprše - to bude zadarmo )

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. března 2024 13:14

barbucha Ja na to citliva nastesti nikdy nebyla. Taky jsme pul roku spali vedle 200l huciciho akvaria, v praci v noci vecne neco huci, protika, houka a doma muz nechal instalovat krb s cirkulaci tepleho vzduchu do kazde mistnosti, coz je proste monotonni huceni. Ale kdyz jsem zacinala pracovat, tak se mi kazdou noc zdalo o pipajicim monitoru. Nekd jsem tu klesajici saturaci slysela i pres den a bylo to strasne strasne neprijemne. Kdo je na to citlivy, musi to byt peklo a uplne to chapu. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:14

viktorka_od splavu 

Jako já to taky nemusím, rozhodně bych nesnesla imrvére puštěnej dráťák jak bejvalo zvykem u prarodičů, nebo televizi... já jsem nepouštěla ani rádio v autě, leze mi to na nervy dost. Ale když si můžu pustit něco co si sama vyberu, tak cajk. A tak když není zbytí - někdy je to pískání obzvlášť vysoký a obzvlášť intenzivní, tak mě Mozart aspoň uklidní. Nebo nějakej pěknej soundtrack. Prostě něco delšího a souvislýho, ze střídání Michala Davida s Miro Žbiro, pěkně proloženejma Queen - to bych zešílela do deseti minut!

Jo teď to mam dobrý - špitál prochází rekonstrukcí (za plnýho provozu) a zrovna mi pod oknama jedou sbíječky je po tinnitu 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:31

viktorka_od splavu No, to se tu asi neúspěšně snažím říct taky. 

Lama_z_Lana Já myslím, že problém i jeho řešení je v tvojí hlavě. Což nemyslím nijak zle, podle mě je to dobrá zpráva. Jako hypochondr bych se necítila, proč? Ty problém přeci objektivně máš, o tom není pochyb. Psycholog na tebe skrz prsty koukat nebude zcela určitě a příčetný doktor má snad z eventuélního zdravého pacienta taky maximálně radost, ne? Fakt se vykašli na měření, pátrání, testování dalších osob ... indicií už máš dost, objednej se a odborník ti určitě pomůže ty potíže minimálně zmírnit. 

49359 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:34

barbucha na stimulaci parasympatiku muzes zkusit redukovane dychani a "ohmovani" podle Vaclavka, ze to delas spravne poznas kdyz u toho zacnes slintat:-)) (btw melo by to fungovat i na chrapani a apnoe)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:36

viktorka_od splavu Já ty zvuky fakt nedávám, ani když jsme byli na dovolený v asi 40 stupních, tak jsem nesnesla třeba klimatizaci v noci, přes noc je to fakt nejhorší. Já teda navíc blbě snášim i ten světelnej smog, naštěstí všechno je řešitelný. Jsem smířená s tím, že za pár let budu večer chodit do víru velkoměsta jak magor v červených brýlích, naštěstí tou dobou to bude nejspíš už úplně normální, aspoň teda doufám

49359 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:37

MP Meri jo, tak svetla mi vadi takyani ne tak venku nastesti, ale vecer/v noci chlap by nejradej i spal pod zarivkou, ja mam rada pritmi/na spani tmu

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 11. března 2024 13:40

(btw melo by to fungovat i na chrapani a apnoe)

​To asi těžko, ve spánku ómovat neumim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2024 13:40

Jos mně tyhle zvuky vadí, filtrace od sousedů na zahradě, myčka, pračka,... ale na pípání monitoru jsem si zvykla snad za druhou noc. Nebylo zbytí prostě. 

49359 příspěvků moje polička 11. března 2024 14:02

barbucha :-)) kdyz se clovek nauci spravne dychat ve dne, tak v tom pry pak pokracuje i v noci :-P 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. března 2024 14:04

Pro mě není ani nejhorší ten "zvuk", ale ta vibrace kterou v uchu cítím a mám pocit, že mi rozduní celý mozek. To se právě nedá odfiltrovat hudbou nebo filmem. Jelikož mám kancelář spojený s laborkou a sousedící s další laborkou plnou strojů, spoustu zvuků jsem fakt naučila odfiltrovat, protože tady je hluk děsný. 

Když se doma potřebuju soustředit třeba večer u PC, pomůžou mi jen ty velký sluchátka přes celý ucho, ty to odfiltrujou i bez puštěnýho zvuku. Takže v ty hodně blbý dny chodím doma "na Otíka"

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 11. března 2024 17:21

Lama_z_Lana neboj se, ze budes za hypochondra. Muzu rict, ze nez se u me prislo na to, ze je to psychika, obehala jsem mnoho doktoru a nikdo me za hypochondra nepovazoval. Byli vsichni velmi vstricni. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 11. března 2024 18:10

barbucha viděla jsem dvě taková zařízení- jedno bylo jako obojek na krk- to mě přišlo od pohledu vyloženě nekomfortní. A pak Nurosym- na ucho/do ucha. Ale ta cena je fakt pekelná. Mám v merku aplikaci na pohyb/relaxaci/meditaci, potřebuju mimo jiné srovnat záda, takže začnu s ní.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 11. března 2024 20:01

Potkali jsme se s kolegyní v Lidlu zrovna když jsem si prohlížela oblečení. Teď to bude vypadat, že mám všechny hadry z Lidlu (pár teda mám). Zrovna s tou, co má vše Hugo Boss a Guess

Offline Ounz
20534 příspěvků moje polička 11. března 2024 20:02

JankaM hoď to za hlavu, není to nijak určující! 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. března 2024 20:07

JankaM vykasli se na to, o značkových hadrech to není.  Vzpomínám na jednu kolegyni, která si na to taky potrpela a vypadala furt jak od kolotoče.