to je z Pan Kaplan ma stale tridu rad - genialni cesky preklad lepsi nez original!
Stěžovací vlákno
no vida. Ale já tu knihu strašně nemám ráda a vůbec nechápu oblibu. Ale dočetla jsem, se skřípějícíma zubama.
Přidávám se do klubu těžce startujících. Včera večer a část noci jsem doháněla resty ("výhoda" volné pracovní doby a práce z domova), takže jsem jak pytlem praštěná, kafe ještě nezabralo a vizáž ani nemá cenu komentovat. No nic, snad mě osvěží čerstvý vzduch cestou na úřady. Přeju všem hezký den!
Tu knihu miluju, hlavně pro ty hříčky s jazykem. Netuším, jak to je v originále, ale v češtině mě to fakt baví.
v originale to neni tak dobry, imho.
ja tu knihu mam fakt rada, ale dokazu si celkem predstavit, ze nekoho muze dost iritovat, ten potencial tam rozhodne vidim :)
Já miluju Šťastnýho Jima a pak Tři muže ve člunu, to taky každej nedává...
Tři muži ve člunu ![]()
Štastnýho Jima jsem ještě nečetla ... je to v podobnym duchu?
Právě jsi mi zlomila srdce!
(Ale chápu, je to kniha zkategorie milovat nebo nesnášet)
jo!
je třeba možný, že máme doma nějakej blbej překlad? No a pak jsem teda ještě vůbec nepobrala Spolčení hlupců, to taky je považovaný za hodně vtipný a já to v půlce vzdala.
Ale zast jsem takhle neměla ráda Saturnina, přišlo mi to vyloženě debilní, a když jsem si to celkem nedávno přečetla, tak už mi to přišlo docela vtipný.
no vida. Ale já tu knihu strašně nemám ráda a vůbec nechápu oblibu. Ale dočetla jsem, se skřípějícíma zubama.
Měla jsem to stejně..už jsem to tu někde psala. Zkus ji dát šanci ve formě audioknihy. Kaplana namluvil Donutil. U mě to pomohlo.
Rozhodně není. Nevládnu sice zdaleka angličtinou tak, abych ocenila každou slovní hříčku, ale ony tam vlastně moc nejsou. Jen prosté komolení. první český překlad Eisnerův je taky dobrý, ale Přidal je prostě geniální.
ve Šťastným Jimovi je tak strašně vtipnej popis kocoviny, že se směju, až bych brečela, kdykoli si na to vzpomenu, když jsem to četla poprvý, tak mě to úplně odrovnalo v tramvaji...jak se člověk ráno probudí a asi tak 2 vteřiny dobrý...![]()
zrovnaspolceni hlupcu i neonova bible jsou takovy hodne specificky, myslim ze se libi malokomu. mne teda jo ale to meni zadna zasluha. saturnina mi maminka vecpala nekdy v sedme tride a des. dlouho jsem nechapala co na tom kdo ma az jsem se odhodlala precist ho znovu a roztomily:-) na tom nacasovani hrozne zalezi. tuhle jsem vzala po dlouhe dobe do ruky kerouaca a prislo mi to uz trapny
hm treba On the road jsem se snazila cist uz asi trikrat a nikdy jsem nedala vic nez par stranek. asi jsem propasla tu spravnou dobu. jak rikas.
ja to cetla na gymplu a prislo mi to genialni:-) ale kouzlo uz se proste vytratilo
Můžete mít ten předválečný Eisnerův, ten už je dnes takový zaprášený, neživý. ale já opravdu chápu lidi, kteří řeknou "vždyť je to pořád to samé, bez pointy, jedna kapitola ok,ale celá kniha. Namluvené na CD to samozřejmě taky mám, mileráda zapůjčím, ale nemyslím, že by to bylo lepší než kniha.
Spolčení hlupců jsem kdysi přečetla, protože bylo společensky neúnosné ho nečíst a neobdivovat, tak jsem si odškrtla tu první polovinu. srdečně jsem všechny postavy nesnášela a nemám pocit, že by mne ta kniha jakkoli duševně obohatila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.