Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 05. června 2024 01:58

andulka01 No všechny dělaly drama na univerzitě, jedna má zkušenost z nějakých televizních produkcí, dělala tam hostesku nebo tak něco. A jedna má PhDr. z dramatu a pracuje jako scénáristka, manžel je filmový režisér....a ta poslední, která je z nich nejlepší a do téhle party nezapadá (=nekoupila si nic nového na sebe a nebyla v kosmetickém salonu) nemá žádné předchozí zkušenosti a přihlásila se, protože se na drama přihlásila její dcera a ona chtěla vědět, o čem to vlastně je. Netušila že bude představení a v polovině to chtěla vzdát, že na to nemá. Ale všechno umí a je spolehlivá. 

Ale ony jsou jinak v civilu fajn, třeba ta nejhorší, která pořád všechno plete a včera si úplně spletla scény je jinak dobrá herečka, když už si vzpomene co říkat a skvěle si s ní člověk pokecá o politice a historii (je z Taiwanu). 

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 05. června 2024 09:47

Stezovala jsem si tady na vymysly naseho pana domaciho, tak vas nepripravim ani o historku ze vcerejsiho predani bytu.

My meli najem ukonceny k 31.5. O tomhle datu jsme si s domacim nekolikrat emailovali. Minulou stredu mu piseme, abychom se domluvili casove, tak prisla obratem odpoved, ze on kazdy tyden ve ctvrtek odjizdi na chalupu a je tam do nedele. Takze v patek neni v Praze a byt si muzeme predat nekdy ten dalsi tyden. My uz meli ten patek vsechno domluveme, mel s nami jit i muj tata (chteli jsme svedka a taky se zna s domaciho manzelkou a on nam ten byt pred ctyrmi lety domluvil). Takze jsme to posunuli na utery, kdy mel tata zase cas.

Predavali jsme uklizeny vymalovany byt s navoskovanyma parketama. Nejdriv resil, ze je v byte nejak malo zarovek. Ze on rozhodne predaval byt s plnym poctem. Jen to byly stare zarovky, polovina nesvitila, my je vymenili za ledky, jednu na mistnost. Fakt jsme jich nedavali pet do loznice, pet do obyvaku, ctyri do jidelny... Pak byla jedna parketa nejak praskla. Pote domaci objel prstem vsechny ramy oken zvenci a prohlasil, ze nam byt s takhle spinavymi okny rozhodne nepredaval, takze trva na tom, ze byt neprebere a my to napravime. Venku pred domem je rozkopany chodnik, bagry, nekolik dni prselo, okna myta pred tydnem. To se muj tata uz vytocil, co si to sakra vymysli, my predavame byt v poradku. Uklizeny, vymalovany... Domaci se vztekal, ze jsme malovali proti jeho vuli, za jeho zady, on po nas chtel ty penize na malire po rekontrukci. Chvili na sebe rvali, pak tata vypochodoval ze dveri a ze my mame jit s nim, proste se na domaciho vysrat a nic mu uz neplatit. Kdyz se nam ani neobtezoval rict, ze topeni nam diky smlouve jejich svj zdrazi vic jak trikrat a tak.

Takze domaci pak jeste rad s mym klidnym manzelem podepsal prevzeti bytu a ze my doplatime do 14 dni nedoplatek za energie. Ale jedny klice od bytu nam nechal, ze ten spinavy ram okna zvenku v kuchyni nam neodpusti

No a rano nam prisel email, ze se koukal na fotky pred nasim prestehovanim a tam je plny pocet zarovek. Tak trva na tom, at je doplnime!

Ve vysledku muj tata prohlasil, ze je strasne rad, ze tam byl. Protoze az do vcera si myslel, ze prehanime. Kdyz se treba stresujeme nad tim, ze domaci resil prasklinu na sedesatiletem umyvadle a ze to porovna s fotkou, protoze tam rozhodne nebyla a udelali jsme ji my. Ze kdyby tohle predani slysel jen z vypraveni, tak si akorat pomysli, ze muj muz je blbec, co se neumi domluvit. Ale tohle predcilo jeho ocekavani.

No a protoze si vcera telefonoval s manzelkou domaciho, tak nam i sdelil, ze podle ni jsme ho strasne nastvali tim, ze jsme si koupili byt a odchazime. Byli jsme pro nej spolehlivy najemnici a on nemel starosti. Pak si myslel, ze ten byt pronajme nekomu za velky najem, ale ta odhadkyne, o ktere jsem tu uz taky vypravela, ho vyvedla z omylu. Takze ted ma sedesat let stary byt, na ktery se nikdy ani nesahlo, s nefunkcni elektrikou, diky smlouve na plyn s fixaci s poplatky za energie pres devet tisic mesicne a nevi co s tim. Ale ten umyty ram okna v kuchyni to rozhodne vytrhne

Pridavam fotky, co jsme vcera predali. At nejsme za nekoho, kdo to tam vybydlel a hada se tam

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 05. června 2024 10:06

Zuzuli gratuluji k předání bytu . Na okna bych se vykašlala a na ostatní taky.

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 05. června 2024 10:08

Liesel manzel rikal, ze tam zabehne z prace a okno otre vlhcenym ubrouskem a tim to konci na dnesni email uz nemame v planu reagovat, vcera podepsal prevzeti bytu, takze to pro nas konci. Kdo vi, co by si jeste vymyslel

A diky

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 05. června 2024 10:13

ZuzuliNěkteří lidé jsou marní.

Ať se Vám krásně bydlí v novém

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 05. června 2024 10:23

Zuzuli Ty historky s domácím byly takhle zvenčí zábavné, ale blahopřeju, že už žádné další nebudou!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. června 2024 10:25

Zuzuli To je tedy historka. Já na vašem místě už bych si ty klíče nenechávala, protože kdoví co se pánovi ještě posune v hlavě. Třeba zmizí další žárovka

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2024 10:35

Zuzuli já bych teda už nikam neběhala, klíče odevzdala a čau. Papír máte a než najde nájemce, okna budou zase jak rok nemytá.

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 05. června 2024 10:42

Evaeva Jimik ja mela v planu je obratem hodit dole do schranky a odejit, ale manzel si nedal rict

Zitra je preda sousedovi

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 05. června 2024 12:29

Zuzuli jak to tak čtu, tak klíče bych předala snad proti podpisu majitele, aby vás zase nenařknul, že jste je ukradli/ztratili a že je třeba dodělat další sadu náhradních ten majitel je šílený....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. června 2024 12:51

Zuzuli přesně takovou kuchyňskou linku měla moje babička, ročník 1920

Bez digestoře teda.  

Držím vám palce, ať už je to za vámi komplet.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 05. června 2024 14:53

Zuzuli tvl, to je zase bizar!

Když my jsme se stěhovali, taky jsme vymalovali, vypadalo to tam mnohem líp, než při nastěhování..a nebylo tam vůbec nic, podotýkám. Sotva majitelka vlezla do bytu, říká : "Tady byl věšák na stěně, dřevěný. Kde je?". Nevím, samozřejmě, nic tam nebylo. Pak jí říkám, že v pokojíčku jsme nechali světlo (předtím tam nebyla ani žárovka, jen dráty ze stropu ) a naopak, v kuchyni, kde byla jen žárovka, jsou jen dráty, měli jsme nějaké spesl svetlo, muselo se to prostě odstřihnout. Takze dráty v kuchyni místo pokoje prostě. A dorazila ji sklepní kóje. Ptá se: "Kde je zámek??". Říkám, že jsme si ho koupili my, tak si ho taky bereme sebou. To mi opět tvrdila, že tam rozhodně zámek byl...

To je ta stejná, co nám neúměrně zvyšovala nájem. A chtěla po mě, ať ji zaplatím energie za měsíc prosinec, kdy už jsme tam nebydleli. Zděděný byt po babičce, v původním stavu, nevrazila do něj ani korunu. A takovým lidem bych přála nějaké problémové nájemníky, pardon.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 05. června 2024 16:04

Já, když předávala pokoj v posledním spolubydlícím bytě domácímu, který každý měsíc si chodil osobně pro nájem, aby zkontroloval, že je být v pořádku a vše hny pičičandy, které ponechal v skleněné skříní v chodbě na svém miste, jsem byla pyšná, že je všechno uklizené, vysato, balkon vytreny (malovat nechtěl). A domácí si sjel pro štafle do sklepa (do sklepa jsme přístup neměli), a na štaflích vylezl a ukazoval mi, kolik prachu jsem nechala na garnýži ( záclony jsem neměla povedené celou dobu bydlení) a že teda ten pokoj po mě uklidí. 

Ale v dalším bydlení jsem měla skvělé domácí. Koupili mi novou postel, proplaceli mi revize kotle, čištění wafek. A když jsem se stěhovala, tak rovnou řekli, že po mně vymění okna v komorach a koupelne, tak ať hlavne nemaluji. A to jsem měla vymalováno barevné a po obrazech tam zůstaly obrysy.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. června 2024 19:09

Zuzuli To byl fakt nájem snů, gratuluju, že už nic takového nebudete muset řešit. Ať je v novém hezky a máte fajn sousedy!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. června 2024 19:59

ZuzuliTrochu mě mezi, ze už nebudou historky Ale jinak gratuluju! Já na naši pronajimatelku nevzpomínám úplně rada, taky na můj vkus vymyslela kraviny (vymalovani balkonu fasádou barvou atd.) ale tomuhle se to teda  neublížili ani smykem.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. června 2024 20:15

Zuzuli strašnej jedudědek, neuvěřitelný, čeho jsou lidi schopní. Ať se vám hezky bydlí ve svém!

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 06. června 2024 00:53

Zuzuli Hustý, hustý! Konečně chápu, proč mě mají moji podnájemníci tak rádi!!

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 06. června 2024 06:35

Mám takovou přízemní stížnost. Naložila jsem velikou sklenici hermelínů. Zkusila jsem tentokrát přidat  kapary a sušená rajčata. A ono mi to chytlo plíseň.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 06. června 2024 08:14

tv nemelas to v lednici?

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 06. června 2024 08:24

Len taja maličká banálna sťažnosť 

Celu terasu nam obsadili mláďatá berusiek. Skúšajú preliezť aj do kuchyne

A to mam lienky rada, ale toto......

O slimakoch pomlcim