Potrefenáhusamusím hlavně vymyslet, kde budu kupovat ingredience, ať nám není špatně. To s redkvi je zrovna nejmíň oblíbené. ![]()
Stěžovací vlákno
continuityu nás taky teď jede sushi. Ale jen s tuňákem nebo lososem, maki i nigiri, ačkoliv syn by tepelně upravenou rybu nepozřel. S okurkou v krajním případě, avokádo i ředkev jsou no go.
U nás je naštěstí dělají v jednom obchodě nedaleko sami, čerstvě do krabičky. Mají velký odbyt, takže je fakt dobrý. (Na středoevropský poměry)
Ucházející sushi seženu to problém není, jen ta cena je už neakceptovatelna, když to má mít rodina k večeři.
continuity My si na něj kupujeme jenom lososa, krevety a tuňáka, protože to jsou takové obvyklé suroviny, co se v tom obchodě dobře točí a mají je vždycky úplně čerstvé. Chodíme pro to do rybí speciálky.
Torrah no volal manzelovi se slovy, že už sehnal lakýrnika co to prelakuje![]()
rasaNori tak na pojistku a on doplatí jen spoluúčast, ne?
jinak tě teda lituju, to je zákon schválnosti... já bych svoje auto nikomu nepůjčila - na to ho mám moc ráda...
RoSa no ono to bylo v rodině, a kamarádi svým známým taky půjčují obytné auta tak jsem si naivně myslela, že to projde bez problémů...
rasaNori To je těžký, podle mě si ten obytňák pořizuješ buď pro sebe nebo s tím, že ho budeš primárně pronajímat a zároveň občas využívat, v tom druhém případě se nějaké ty újmy na zdraví snáší líp. Lituju vás teda. :-/
continuity Přijedeš do Olomouce s výpravou? Mám tady dva pytlíky sushinoko (prášku do sushi), oba bůhví proč otevřené, ale vydrží to věky a já to určitě nespotřebuju.
rasaNori ahm, rika se co nepotrebujes to pujc... tlapkam:-/
viktorka_od splavu hlavně ty nejbližší fakt většinou ani nenapadne, ze by to měli nahradit
Potrefenáhusa Jo, to je smutná pravda.
Dcera je nemocná, nešla kvůli tomu na křtiny, nejela k sestřenici do Prahy, týden neopustila dům, protože v sobotu chce jet na tábor....co si našla včera večer? Klíště!! ![]()
Víc než měsíc ji cpu béčekem, před dvěma týdny jsem koupila B komplex repelent, doma nemáme žádné zvíře....tvl, kde, kde???
Garfie Normálně to někdo dotáhl ze zahrady a na ní se to přisálo. Takhle nám nosí klištata domů sambo i táta.
Karja Já vím (i když teda ani my dva jsme na zahradě teď nebyli, ona je v tak hrozném stavu, že tam čas moc netrávíme), ale když chytí klíště doma, jak ji mám poslat na tábor do lesa? ![]()
Ona je fakt jak magnet, před pěti lety měla neuroboreliozu, ochrnula na půl těla a strávila prázdniny v nemocnici, to už fakt nechci opakovat!
ja jsem teda nakupovala takove ty repelenty "na odevy" nebo impregnacni, nejsilnejsi co se daji sehnat (bohuzel unie to furt omezuje a ty "povolene" latky jsou tak leda na komary) no a temi dryaky jsem detem predem dukladne prostrikala veskere obleceni, boty, ponozky, spacaky batohy atd. melo by to chvili vydrzet, akorat ke jo drahy a celkem to smrdi - to se ale na tabore ztrati:-) drzim palce!
edit: tenhle typ , musi tam byt ten permethrin
Garfie Jo takhle...no to ti fakt nezávidim, pokud na ní takhle jdou. ALe já jsem třeba měla letos tohle jedno domácí klíště od samba, a v lese ani nikde jinde venku jsem už nechytila. Malamala taky, byla se školkou několikrát v lese na pul den, dokonce spali někde na louce, s prarodiči v lese, se sambem na rybách x krát, pak mi tady přebíhají nějaké louky nekosené, a klíště měla jedno a to zřejmě ze zahrady. Takže ono to není uplně tak jistý, prostě nedá se to predikovat jak to bude na tom táboře vypadat.
Garfie já nebyla od zimy darovat krev, buď jsem mimo EU, což nejde, nebo mám klíště. Taky už mě to sejří. Holky teda prohlížím i 2x denně, jak jsme furt venku tak si je nosí dost.
viktorka_od splavu nam pomaha aj Kliste stop- ak chcem striekat na telo, tak ho pouzivam (na zahrade decka behaju bose a tam je kliestov hrozne moc). S nim nechytili zatial!! ziadneho, bez neho na mne lezie nejaky po 5 minutach. Je to teda "prirodny", ale nam funguje.
Mrakoplas jo to je sice mozny, ale dite na tabore na to nebude furt myslet, aby se strikalo. ono vicemene toho funguje dost, otazka jak dlouho. btw ja ty permethrinove pouzivam taky na telo, ale svoje, jinym lidem to doporucovat nesmim;-)
viktorka_od splavu permethrinem hodně pozor na kočky, ale to asi víš
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.