Potrefenáhusa ano to vim.
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavuJá myslím, že skoro dospělá dívka si na to zvládne myslet a aplikovat. Já jsem měla pujčený nějaký sprej od kámošky co pracuje v lesích, že ho fasují jako prostě nejučinější. Nastříkala jsem dítě a sundávala jsme z ní pak 6 klíštat, naštěstí jen lezoucích, že se nestihla přisát, prolezla nějakým hnízdem. Prostě je to svinský no!
Mrakoplas Jaktože máte na zahradě tolik klíštat? Vy jste někde v nějaký lokalitě? Podle mě to právě není normální mít na běžné zahradě v zástavbě tolik klíštat a nějak bych je odpudila:-D
Karja to je mamina zahrada, v zahradkarskej osade, nie je to zastavba, vedla je les a z druhej strany pole. Vies co, mozno ich tam nie je extra moc, len vsetky naskacu na mna a syna
. Mama sa nestrieka a nema kliesta skoro nikdy (aj ked boreliozu uz stihla). Ja naboso vegetim na lehatku, pozriem na nohu a uz tam lezie.
Mrakoplas Jo, tak to je taková riziková zahrada, s tím se nic neudělá, naopak si myslím, že se jim tam moc líbí, že se jdou vyslunit z lesa!
viktorka_od splavu nás teda stříkali hromadně. Postavit se do řady a stříkat z jedné strany, pak otočit a znovu ![]()
My neměli klíště už roky. Děti měly každý jedno za život. A letos už měl syn tři ![]()
Já jsem ještě nikdy v životě klíště neměla.
Ježiš, kliešte sú zlo! Ja kupujem tie najsilnejšie spreje plus nosime náramky.
Sere mě tady jeden mladej kluk z ulice, máme tu 30 km/hod, kterou on absolutně nerespektuje a lítá tu jak šílenej na motorce, do zatáček jede třeba 50, navíc ted jak jsou prázdniny a on má volno, jeho pohyb zde se značně zvýšil, takže jako je to víc na očích. Už jsem za ním jednou byla, at se on a jeho návštěvy uklidní, tak "jojojo, zařídim to, budou jezdit jinudy", tak ti jinudy už víceméně jezdí, ale on pořád jezdí jako kokot. Myslim, že to bude velký, moje frustrace narusta, jeho otec taky není zrovna nejostřejší tužka v penále a nejvíc si mozek brousí asi s flaškou natož aby zapřemejšlel, že si ten kluk brzo rozbije hubu a v zoně, kde jsou v každým baráku děti ji nemusí rozbít jen sobě. Asi musim jet na dovolenou at ho tady nevidim furt, nebo to fakt velký bude. Sambo tam byl taky už, ale on je prostě tak blbej ten kluk, že by mu člověk dal pětikorunu.
Karja Mám pocit, že takový blbeček je povinnou výbavou každé obce a městské části. U nás je taky takový, jen z něj jde strach všeobecně, u rodičů v ulici taktéž, ve vsi, kde jsem se narodila, byl taky...
Pinot Noir Jo to víš, blbec se najde všude. Jako je to fakt hrozně mladej kluk, jemu není ani 18, takže to prostě v té hlavě ještě není. Jeho máma si to asi neuvědomuje, to nevidí/neví a táta je prostě blbec. Musim s ním ještě pohovořit, ale taky mě to nebaví, navíc jak je mu 17, asi bych to měla říct i jeho rodičům, požádat i je.
U nás v ulici takový blbci taky byli, ale nejezdili jak blázni, takže spíš tě vzbudili třeba o pulnoci hlukem, furt ty motorky turovali at byl pátek nebo svátek....ale furt to bylo takové jako pro mě mnohem tolerovatelnější, protože to prostě nebylo rizikové.
Jako sambo říká stačí jedna moje emotivnější scéna, jakou mu jednou za rok udělám doma, tak tohle předvést na ulici a mám to prostě...ale copak můžu, ono to taky nejde jen tak:-D.
viktorka_od splavu Díky moc!
Karja Jinak ona pochopitelně sprej dostane a je myslím tolik vystresovaná z předchozí zkušenosti, že se bude hlídat, strach mám spíš o bráchu, ale má za úkol na něj dohlídnout, tak uvidíme.
My máme na zahradě taky klíšťat, normálně v zástavbě, kousek od centra města. Jeden rok jsme provedli ten postřik a to pomohlo, ale za rok se objevila zas. Teď tam ale fakt nechodíme, je to takové nevábné strniště. :-) Ale nakažená teda nejsou, tu boreliozu tehdy si přivezla stopro odjinud.
Garfie já nebyla od zimy darovat krev, buď jsem mimo EU, což nejde, nebo mám klíště. Taky už mě to sejří. Holky teda prohlížím i 2x denně, jak jsme furt venku tak si je nosí dost.
fakt v ČR nejde darovat krev, když jsi byla na dovolený mimo EU? Jako paušálně? ![]()
Tabea Vylouceni z darcovstvi Plus nelze darovat i po navratu z nekterejch statu EU, ja jedu za dva tejdny do Madarska, tak chci zkusit jit darovat pristi tejden, pac po navratu z HU bych dalších 28 dnu jit nemohla.
Vari zajímavý! A čím je nebezpečný Maďarsko?
Ja teď našla německou aplikaci, kde to lze zkontrolovat, a třeba pro Kyrgyzstán, kde máš v ČR zákaz na půl roku, tam pro DE momentálně není žádný omezení.
Tabea Prej kvuli zapadonilsky horecce, stejne jako treba pevninsky Recko a cast Italie.
Tabea je to tak
a ted oni mi co mesic pisou at dojdu, a ja proste nemam kdy![]()
Im šibe!

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.