Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. července 2024 10:46

Tak sme vymenili poťahy na gauči a už skúška červeným vinom. 

Vyčistené

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:45

Janulik03 A proto piju Prosecco

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. července 2024 14:12

Samantha no je to možnosť

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 15. července 2024 16:25

Pinot Noir 

marieu 

soucítím a myslím na vas obě, ať se vam všechno podaří zvládnout v klidu a bez nervů, protože často to o nervy je. Vyčerpávající souboje s doktory, se sociálkou, s těmi, kdo by měli pomoct, ale moc se jim nechce

Mě se podařilo maminku, která má těžkou formu demence, umístit v  soukromém zařízení Alzheimer home. Snažím se za ní jezdit tak často, jak můžu. Tátu /90let/ máme doma, ten se zvládá obstarat sam, ale občas ho přepadnou chmury a říká, že už ho to na světě nebaví....

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:01

Pinot Noir marieu dočítam spätne a je mi to ľúto. Také niečo vždy s rodinou zamáva, je to náročné. Dufam, že sa vám podarí to nejako vyriešiť tak, abg ste v tom nezostali sami. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:10

Děkuju všem za milé reakce. Dnes jsem mluvila s ošetřující praktickou lékařkou- v našem případě je to úplně naopak: ona se snaží starat, ale chybí vůle ze strany rodiny hlavně v místě bydliště. Proběhlo dokonec už i sociální šetření, což ale nemělo žádný závěr (proti vůli tchyně, bez ochoty o další šetření a plán péče). Dostala jsem dost informací na to, aby s tím bylo lze pracovat, domluvili jsme i potřebnou medikaci. Předám to švagrové a švagrovi, kdykoliv ráda pomůžu, poradím, přispěju na domácí péči/stacionář, ale zapnout musí oni. Myslím, že za posledních 10let jsem toho takhle z dálky udělala už dost. Víc se tím opravdu nemůžu trápit. Jsem od 4 ráno vzhůru (opět zablokovaný krk) a od 7 ve službě do zítřka, já potřebuju sílu a energii ještě i na jiné věci.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:12

marieu hlavne se to fakt neda na dalku a pri zamestnani, ktere mas. Tak snad se zbytek rodiny vzpamatuje.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:31

marieu

S rodinou bych doporučila sepsat to. Kdo, co, jak. Nebo si to aspoň sepiš pro sebe, než budeš činit nějaké návrhy a domluvy. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:38

Jak to tady tak čtu... tak jednak soucítím se všema, na koho ta péče padla (my už to máme za sebou)... a pak taky na mě padaj chmury anžto věk nikoho nešetří. Doufám, že jsem dostatečně zdůraznila rodině, že jak začnu mlít nesmysly, ať mě vemou na střechu, je tam pěknej rozhled ... budu jim to muset připomenout!

Tak až se jednou odmlčím, věnujte mi tichou vzpomínku

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:46

Samantha myslíš co se týče té péče?? Ono to bude ještě hodně zajímavý, protože praktická rovnou řekla, že by rodina měla podat návrh na omezení způsobilosti.  Já nevím, jestli už prostě nemám hodit zpátečku. na manželův popud jsem volala té praktičce, ta že má zas tchyni objednanou na návštěvu o se švagrovou, že ta už dokonce žádala o příspěvek, takže ani s mužem nemáme přehled, o co je kde zažádáno a co je v řešení. Zítra si se švagrovou budem společně s mužem volat, abychom neobtelefonovávali a nezařizovali dvojmo.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. července 2024 17:49

barbucha Taky nám z toho s mužem bylo ouzko...tchyně, před 8mi lety česká babička totéž, celkem 5 let. Nejpěknější to měl český děda. Bylo mu osmdesát, v sobotu ráno šel pustit slepice z kurníku, přišel za babičkou do kuchyně "Martečko, jsem nějaký ospalý, ještě si tady lehnu na kanape" a usnul. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2024 18:15

marieu 

Krása! Hele a můj děda: nastartoval svoji aerovku (klikou! ), vyzvedl přítelkyni, velikou fešandu - byl vdovec - a jeli na chatu. Krásný slunečný den. Dojeli na chatu, všechno kvetlo, vůkol bzučely včely, řeka se vlnila... děda vystoupil z aerovky, zakop a upad...

I můj otec - leže v posteli se svou (novou) manželkou, rozebíral s ní patrně nesmrtelnost chrousta, když tu se náhle odmlčel...

Jo, to si lze jenom přát. Vám hlavně přeju pevný nervy, i s příbuznejma!

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. července 2024 18:18

barbucha to je úplně poetický. Z těchhle našich babiček je mi fakt akorát ouzko. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2024 18:30

marieu 

Držím palce, ať to dáte. Nemyslím osobní péči, jste daleko (a vytížení až dost) - jak jsem pochopila, další příbuzní jsou blíž... a zřejmě je zajímá nějaký ten příspěvek na péči. Řešila bych to asi tím, pokud se najde slušný řešení (slušnej ústav), že bych na to přidala... ale uvidíš sama. No, zas něco k řešení, že jo

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 15. července 2024 18:47

marieu Pinot Noir drzim vsem pecujicim pesti a preji pevne nervy, my jiz mame jedno alzh.centrum za sebou, nakonec bohuzel nefungovalo, jak bychom si prali, ale reseni jsme nasli v jinem zarizeni. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 15. července 2024 19:01

Děkuji všem za podporu a účast. Děda má na zítra objednaný převoz do Vojenské nemocnice, uvidíme, co bude dál. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. července 2024 19:20

barbuchačlověče, ani mi to nepřijde- s tím příspěvkem. Jen nebyli nikdy zvyklí se o ni víc zajímat a starat. Celý život je obskakovala, švagr s manželkou tam ještě před pár lety chodili na nedělní oběd, kdy je obskakovala u stolu. A doteď fungovala nějak sama (hygiena jídla otřesná, samoobsluha dobrá, nicméně posledních 10 let jsem opravdu dělala velký úklid akorát já o dovolené), takže to asi nikomu nepřišlo. Až teď když se to dost rychle zhoršilo. Takže teď akorát všichni hledí, nejspu schopní se mezi sebou domluvit a tím účinněji zařídit věci, které už měly/mohly být v běhu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. července 2024 19:54

marieu . To je strasny, strasny co ty a dalsi tady zazivate. A bez reseni. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. července 2024 20:05

barbucha Tak mate kliku, bud rada. Vlastne to mame stejne. Memu pradedovi kdysi zemrela pritelkyne (byl od 80 + vdovec), tak si v 90 zazadal o DD a tam to rozjel ve velkem stylu (tanecni, vylety) a dozil se 97v plnem zdravi. Jeho dcera, moje babicka i muj deda to zvladli do +/- 90 taky dobre, druha babi se starala jeste o 95letou prababicku (ale byla plne pohybliva)... vsem jsme treba obcas nakoupili, vyresili nejake urady. Ale to bylo vse. Jediny stryc ted z matciny strany zemrel mlady (na nase pomery), v 70 se proste rano neprobral. Vubec si neumim predstavit, ze na me jako prvni po asi 3 generacich treba padne nejaka vetsi pece....A mi rodice s tim prakticky taky nepocitaji, tata kdyby mel trumfnout sveho tatu, tak ma jeste aspon 25let pred sebou a to mu bude 70...Ale nastat to muze a neudelas nic, nebudes ve stavu, abys ten svuj osud vzala do vlastnich rukou. A nekdo se postarat zkratka musi

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2024 20:17

Jos 

A to mě právě začíná kapku děsit. Nechci, aby se o mě někdo staral, nikdy jsem to nepotřebovala. Natož ještě jako přítěž. Tak snad budu mít kliku a včas mě něco přejede