Kde iní začínajú, my končíme
Stěžovací vlákno
letfenixa Se jim předchází kalendář ![]()
letfenixa jako v spravodaji vesnice, kde bydlí tchyne, byl už před začátkem prázdnin příspěvek, kdy bude loučení s létem.
Děti zuřily.
continuity u nás zpravodaj přes léto nevychází. Nemohlo to být tím?
Evaeva Nene, u nás rozloučení s letem proběhlo už přes internet. Plus v místní lokální skupine nabídka práce, starost o domácnost a hlídání dětí starších 3 let, požadované ohodnocení od 280 Kc/hod. Což je v našem regionu hrozně vtipny, to mě fakt pobavilo.
letfenixa R. dnes před spaním říkal: já už pomalu zapomínám, jak vypadají spolužáci. Ty prázdniny jsou taaak dlouhý! ![]()
Pinot Noir L. si podla mňa už nikoho nepamätá, dnes som odniesla ukončenie OČR a on si vyzdvihol vysvečko. A od zajtra začína s pisanim. Po 8 týždňoch.
letfenixa moc rada ctu, ze je Lukasek v poradku. Vsak on tomu chozeni a behani zase prijde na chut, mozna je lepsi, ze se do toho nehrne, telo si musi zase zvyknout.
Končím dvoutýdenní dovolenou. První týden jsem marodila, druhý týden jsme byli u tchyně u níž jsme dopředu netušili, že má již v podstatě středně pokročilou demenci. Nikdo to doteď neřešil a my jsme v podstatě taky nevyřešili nic. Poptali jsme sociální služby a možnosti, já budu zítra volat její praktické lékařce (měla dovolenou) protože krom nové medikace na srdce, kterou dostala v nemocnici, bude potřebovat i medikaci na poruchy chování. Nevím, kdo se o ní postará, nevím, co všechno budeme s mužem muset vyřizovat přes 350km vzdálenost. Muž je ze tří sourozenců, švagr i švagrová jsou v důchodu, resp rok před důchodem. Bylo to skličující a odjížděli jsme uprostřed ukázkové epizody zmatenosti s falešným obviňováním a hostilitou - to vše bohužel za přítomnosti dětí, kterým to budu vysvětlovat ještě dva týdny. V podstatě se těším zpět do práce... za projevy soustrasti předem děkuju, potřebovala jsem to jen někde písemně vykřičet.
marieu soucítím. Řešíme něco podobného, tchán se horší před očima, demence a pohybové potíže způsobené hydrocefalem, nekonečné čekání vyšetření, ze strany nemocnice neustále odkládané a překládané... Během naší dovolené upadnul a zlomil si ruku, je prakticky na cestě stát se ležákem. Ve zprávě má napsáno, že v případě prudkého zhoršení okamžité vyšetření, ale jejich praktik dva týdny na dovolené, náš taktéž, zástupy mají v nějakých nesmyslných lokacích jako Lázně Bohdaneč (?!)... Po tom pádu ho po ošetření zlomené ruky z nemocnice obratem odlifrovali domů, že neurologické potíže řešit nebudou. Pár dní na to tchýně zjistila, že má v žíle zapomenutou kanylu, opět v žádné ordinaci nikdo nebral telefon, přestože sestry měly být přítomny i v čase dovolených lékařů... Nakonec k nim došla pediatrička našich dětí tu kanylu vyndat. Tchýně zrušila všechny své doktory a plány, nemůže v podstatě opustit byt a dědu tam nechat. Zaučovala jsem ji, jak si nakoupit na Rohlíku, přesto jsme byli během dalších dvou pětkrát pro něco v obchodě či lékárně, co "nutně" potřebovali.
Byli jsme u mých rodičů na víkend, teď jedeme domů a já mám úplně sevřený žaludek, co se bude dít u tchánů a jak to vlastně bude dál. Měla jsem jaro a začátek léta extrémně stresové v práci a těšila se na prázdniny na odpočinek a volnější režim a místo toho přišel stres ještě nepříjemnější.
Pinot Noir ach, to mě ale taky upřímně mrzí. Sevřený žaludek je přesný. Já si tohle kolečko zažila před lety s českou babičkou, tu jsme tedy dochovali u rodičů v době, kdy byl otec už doma a máma dělala max 0,5 úvazku, z toho většinu doma. V tomhle případě ale v rodině, co je na Vsetíně zatím není žádná vůle. A my s mužem ve službách s malýma dětma 350km daleko opravdu nemůžem - stejně z toho ale mám mizerný pocit. 10let jsem jí v létě o dovolené jako jediná dělala velký úklid, nákupy do domácnosti a podobně. Můžu jen doufat, že se doho teď konečně pustí někdo jiný. Nebo taky ne a tchyně skončí někde v ústavu- domácí péče asi není pro každého. Tak si držme palce!
marieu Pinot Noir to musí být šíleně náročné. Držím palce, ať najdete nějaké řešení přijatelné pro všechny![]()
A ta kanyla, to je teda velké wtf![]()
marieu Pinot Noir to jsou silene situace, narocne pro vsechny. Drzim palce, at najdete nejaky co nejlepsi zpusob reseni, myslim na vas.
marieu domaci pece podle me funguje naprosto nedostatecne. Posledni dobou jsem videla v TV nekolik sotu, jak pecovatelky nebo pomocnice chodi do rodin, jak pomahaji a staraji se... no, nekde mozna, my jsme na nic takoveho nenarazili. Maximum bylo jednou nebo dvakrat tydne pomoct s hygienou a jednou denne pichnout injekci v pripade potreby, to vse podminene tim, ze u nemocneho bude nekdo pritomny 24 hodin denne, vem kde vem.
marieu Pinot Noir až mi hrdlo zovrelo ![]()
Toto sú tak ťažké situácie, plus máte obe malé deti, za mňa najhoršie obdobie - chorí rodičia a malé dieťa.
![]()
Pinot Noir marieu ach jo soucitim moc @, u nás v tomhle ohledu zatím klid. Ale před bouří.
Brenda... 90210...
berush Taky jsem to ted cetla.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.