Jos to jsou teda úctyhodné věky, ještě takhle v plné síle. I když od určitého věku jde hlavně o tu sílu.
Stěžovací vlákno
marieu jsou asi taky v šoku, když to přišlo takhle rychle:( Hodit možnosti na papír mi přijde jako dobrý nápad.
Evaeva je to problém určitě posledních 6ti měsíců. Švagr ty paranoiy už taky zažil...
marieu já věřím, že nějakou dobu trvá si to spojit a potom připustit. Ale samozřejmě nevím, jak to bylo.
Nějak mne rozlítostnila smrt S.Doherty (Brendy Walshové) ![]()
Docela dost mne štvou zákazníci, kteří dřív než zaloví v peněžence, si předtím olíznou prsty, aby se jim ta bankovka líp vytahovala. Totéž když si mají z balíčku vytáhnout los. Nechutné, a dělá to spousta lidí. Pár zákazníků na mé mírumilovné upozornění, se ještě cítilo dotčeno, že co si to jako prodavačka vůči nim dovoluji. Zažila jsem i zákazníka, který si ty prsty do pusy vrazil i pod roušku během covidu.
33lejaby tady by se dal použít ten nehezkej smajlík ...
Sweet Potato jo, smutný to je hodně, ale za těch 10 let si toho musela vytrpět dost.
CatherinneTo ano. ![]()
Sweet Potato Mně z toho bylo taky smutno, stejně jako když umřel Luke Perry, BH902 10 byl jeden z prvních porevolučních seriálů, na který jsme se ségrou koukaly, byly jsme z toho úplně vyvalený, tak to na mě taky dolehlo.
Samantha myslíš co se týče té péče?? Ono to bude ještě hodně zajímavý, protože praktická rovnou řekla, že by rodina měla podat návrh na omezení způsobilosti. Já nevím, jestli už prostě nemám hodit zpátečku. na manželův popud jsem volala té praktičce, ta že má zas tchyni objednanou na návštěvu o se švagrovou, že ta už dokonce žádala o příspěvek, takže ani s mužem nemáme přehled, o co je kde zažádáno a co je v řešení. Zítra si se švagrovou budem společně s mužem volat, abychom neobtelefonovávali a nezařizovali dvojmo.
Vidíš, sotva to začalo a už jsou zmatky. Radím nepospíchat s prohlášeními. A nemusíte hned teď řešit omezení nezpůsobilosti. Mmch, k tomu je také třeba posudek po přešetření s osobou, které se to týká. A taková osoba může působit velice zdatně a čiperně před cizími, ačkoli "doma" je evidentně například na 2.stupni Alz.
Před tím telefonátem by bylo fajn, kdybyste si stačili s mužem sednout a probrat různé varianty dalšího postupu. Mít to tak nějak sepsaný, abyste po telefonátu najednou nezjistili, že všechno zařizujete vy dva (=ty jedna) a ta druhá strana se jenom veze, případně kritizuje.
Anebo pokud na to nemáte čas, tak zítra proberte jen postup několika dalších dní s tím, že o ostatním se domluvíte později. Komunikace je důležitá. Péče je důležitá. A sebepéče také ![]()
Samantha já samozřejmě vím, jak probíhají sociální šetření a podobně- už jsme tím s rodiči a babičkou jednou prošli, že bude třeba nejspíš psychiatrické vyšetření, to taky vím. Největší problém je, že ta rodina prostě nekomunikuje.
marieu Promiň. Já jsem si to neuvědomila.
Jak na rodinu, která nekomunikuje, to radu nemám. Sama s tím mám u klientů problémy. A ještě v rámci příbuzenstva, ojoj ![]()
marieu Dočítám až teď a soucítím. Začínám něco podobného zažívat doma. Nejdříve jsem to přikládala stresu z nedávných událostí, ale jak jde čas, tak si myslím, že hlavní příčina bude jinde a je jasná :-(. Probírala jsem to s obvodní lékařkou a bylo mi řečeno, že medikace v podstatě nepomůže? Nevím, mám-li to brát za bernou minci. Maminka samozřejmě problém necítí ..., chyba je vždy v okolním světe.
Pinot Noir Soucítím, ten pocit sevřeného žaludku je výstižný. Držte se. ![]()
whiskas osobni zkusenosti nemam, ale vsude ctu a slysim, ze vcasna medikace pomoct muze. Nemoc samozrejme nevyleci, ale zpomali postup, muze prinest jeste nejake snesitelne obdobi pro pacienta i okoli.
Kokoska Právě, včasná ...
Kokoska Jen tu medikaci také musí užívat pacient... Resp. musí chtít. Násilím do nikoho léky nenarveš, zvlášť v domácí péči.
whiskas tak at obvodni napise zadanku na neurologii nebo nekam, pry to pomuze odhalit i MR. Nedej se!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.