Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 20:47

Kan mně bylo řečeno, že pokud si to zapojíme sami, ztrácíme záruku. Ne teda v Datartu, asi to byl Electroworld a je to už pár let. Se zapojením a odvozem staré pračky nebyl prolém.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 20:50

Kan no to já vím... zatím ty návrhy ještě dávám, ale čím dál tím méně, kreje se to skoro furt.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 21:26

andulka01 No a nemůžete třeba někdy hlídat vy (starší sestry) ? S benjamínkem asi nehnete, ale mámě byste mohly nabídnout, že za ni zaskočíte.

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 21:36

andulka01 Hele, já pochopitelně nevím kolik je dětem a jaký mezi sebou máte všichni vztahy, ale taky bych asi řekla, že byste se mohly zapojit i vy ségry, i když si uvědomuju, že váš problém to není. Ale zrovna včera jsem byla v hospodě s kamarádkou, která to má úplně stejně, ze tří séger jedna má děti a dvě ne a nevím jak ta třetí, ale zrovna moje kamarádka pomáhala dost, zrovna zítra odjíždí s neteří a synovcem na víkend, i když už jsou plnoletí.

Já si neteř brávala na prázdniny už od dob, kdy jí byly tři a mě dvacet a skončilo snad až když si našla kluka. I druhou neteř brávám na dovolenou nebo na výlety, kdysi jsem ji jednou týdně vyzvedávala ze školy a vlastně se mi to teď vrací, když si neteře občas vezmou zase moje děti, to je hezký. Přijde mi to normální. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 21:46

Garfie to je hezký!

Já plánuju, že budu jednou hlídat malé ségře, kdyby mamka už třeba neměla tolik sil.

Ale připustila bych si i možnost, že to maminka dělá ráda a baví jí to, i když jí to vyčerpává andulka01 

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 21:59
Reakce na Evaeva:

Ale připustila bych si i možnost, že to maminka dělá ráda a baví jí to, i když jí to vyčerpává andulka01 

Moje máma začne řešit už na vánoce, kdy ji holky pošlu. No už to dlouho nepotrvá - nebude mít na to díly a ony nebudou chtít. Taky má toho za dva týdny dost, no jinak ani to nejde. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 23:28

Samantha v 90% je to přes pracovní dny, obě pracujeme full time, já často hodně do večera, druhá sestra bydlí mimo Prahu. Neteř (7) jsem nabízela, vzít si ji na chalupu, ale to nechtěj, je to prý složitý logisticky. Na synovce (3) si netroufám, ještě je to trochu moc mimino. 

Garfie to není, že bych se s neteří a synovcem vůbec nevídala, ale většinou je to na hromadnějších akcích, to si užijeme. Ale pravidelně v týdnu nemůžu z práce, abych vyzvedla neteř ze školy, pokud to není emergency.

Jen bych teda podotkla, že máma na prosbu o hlídání nikdy neřekne ne. Takže ke mě se ani ta potřeba nedostane, já pak jen slyším jak je unavená, jak se jí nikam nechce, jak nemůže nic plánovat... 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 23:35
Reakce na Evaeva:

​Absolutně ji to baví, to je v pořádku. Ale já pak kdykoli mimo to vidím jenom to vyčerpání a věř mi, není to nic super.

Hele byl to povzdech, vím že s tím moc neudělám. Měly jsme v plánu trochu spolu cestovat, chodit po galeriích, už k tomu nedojde, mrzí mě to prostě.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 05:39

andulka01 jeste si muzes zkusit promluvit s tou segrou, ze je to moc, ze vidis na mame, ze je unavena, aby ji tolik nevyuzivali

(U nas to je stejne, ja jsem bezdetna a bracha s 2 detma ji na nejake vyzvednuti, hlidani, doprovozeni k doktorovi vyuziva prakticky kazdy den, mama nikdy nerekne ne, ale kdyz jsem to s nim resila, tak se mi skoro vysmal, ze co to resim, ze mama je svepravna a ma si rict sama)

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 06:51

andulka01 nebo se domluvit s tou sestrou, ze v dobe od-do hlidani proste nebude, a podniknout s maminkou nejakou oddechovou akci. Aby byla v klidu, ze opravdu nemusi  cekat na care.

A kocoura nejde vzit na chalupu s sebou?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. srpna 2024 07:03

andulka01 prostě bych naplanovala a mámou nějakou akci,  dovolenou,  cokoliv a s dostatečným předstihem bych oznámila ségře,  že beru mámu tam a tam,  aby si odpocinula.  Na to snad žádná strana nemůže říct ne.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 08:44

andulka01 Tak nezbývá, než nechat maminku, ať jede podle svého citu. Tělo prostě dostane zabrat, ale ze sebe bych řekla - lepší šťastná duše než odpočinuté tělo. Ona ta potřeba být potřebný je u některých lidí veliká. A vy starší ségry určitě něco ještě vymyslíte, nějakou tu společnou dovolenou, prodloužený víkend, aby máma nabrala sil.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:23

andulka01 a nemuzes promluvit se segrou? Ze to mamu vycerpava, i kdyz to sama nerekne. 

Vidim uplne to stejne na tchyni, bude ji 70, neustale hlida oba synovce (5,7), vyzvedava ze skolky a skoly, pres vikend je ma, kdyz svagrova slouzi, v tydnu je s nimi treba az dovecera. Tohle by si meli podle me vyresit jinak. Oba nadstandardne vydelavaji, ale z babicky si udelali chuvu. Rikala jsem to manzelovi, at se segrou promluvi, na chvili se to zlepsilo a ted je to ve starych kolejich. Tchyne minule nechtela prijet na predstaveni nasich deti, ze hlida. Muz ji rekl, ze snad si to dokazou zaridit jinak. Taky ze jo. Tak me napadlo, ze ona jim proste nedokaze rict ne. Podle me je jedina cesta tlacit na svagrovou, u tebe na tvoji segru, at to neprehani.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:26

continuity to bych rekla, ze je trochu jine - nasi si taky vezmou deti na tyden, uziji si to a jasne, ze trochu je to vycerpa. To o cem pisu ja a andulka je pravidelna sichta u deti, to mi prijde na znovunacerpani energie horsi. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:48

Lamicka pohled ze strany babičky... mám pět vnoučat a tak hlídám poměrně často. Někdy jsem samozřejmě unavená, ona příroda moc dobře ví, proč ženská nemůže rodit věčně. Ale dost by mě naštvalo,kdyby jedno dítě domlouvalo druhému, že mě má šetřit. Dokud mi svěří malé dítě, musí vědět, že jsem schopna si zjednat pořádek sama.

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:50

Lamicka moje máma hlídala segre dvě děti od mimina až než šly do školy. Ségra chodila do práce téměř hned po porodu, takže víceméně místo skolky. Upřímně jsou to dvě dospělé osoby, vztahy máme dobré, ale nenapadlo by mě zasahovat do jejich vztahu. 

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:59
Reakce na rozarka:

Lamicka pohled ze strany babičky... mám pět vnoučat a tak hlídám poměrně často. Někdy jsem samozřejmě unavená, ona příroda moc dobře ví, proč ženská nemůže rodit věčně. Ale dost by mě naštvalo,kdyby jedno dítě domlouvalo druhému, že mě má šetřit. Dokud mi svěří malé dítě, musí vědět, že jsem schopna si zjednat pořádek sama.

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 10:05

rozarka continuity mám stejný názor.  Prarodiče jsou svepravni a určitě schopni se rozhodnout sami.

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 10:06
Reakce na Kan:

andulka01 Je to blbý, ale tohle si máti musí vyjasnit sama. Osobně bych mezi aktivity rodičů a sourozence nezasahovala, nikdy. A já se vždycky ptala, jestli se jim to s něčím nekreje a byl klid. Můžeš, nemůžeš, čau.

​souhlasím

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 10:08

Uz jsem psala, ze nas se segrou babicka prakticky vychovala, tenkrat byla materska myslim pul roku. Ale bydlela s nami, tak zas odpoledne uz nas mohla prevzit mama, vecer nas taky obstarali rodice. Ale stejne to muselo byt dost narocne, i nemocne nas mela na krku, denne varila pro vsechny, az kdyz jsme byly vetsi, chodili jsme (i nasi) do skolni jidelny. Moc si neumim predstavit, ze bych to takhle mela den za dnem. I kdyz babicka byla pri narozeni prvniho vnoucete o 11 let mladsi nez ja, asi mela prece jen o trochu vic energie.

A v teto souvislosti si tak trochu stezuju, ze mi rano nemel kdo uvarit kafe (=zmacknout cudlik na kavovaru),  Adelka uz spinkala doma.