Tak Betty jo souhlas. ja bych k tomu akorat jeste dodala andulka01 jestli bys treba nemela taky trochu planovat dopredu a ne pocitat, ze maminka ma cas kdykoliv, protoze je prece v duchodu. ponevadz kdyby pul roku predem mela rezervovany lazne s tebou, tak by jiny program proste musela odmitnout, jenze pokud "nema co na praci" tak poslat do haje dceru s vnoucaty jen tak ze se mi nechce to bych asi neudelala.. a pak cekat jestli se nahodou neozve jina dcera a neudela mi program.
Stěžovací vlákno
rozarka V pohode, ja tohle vidim trochu jinak. Muz to taky tak vidi, v tomhle jsme za jedno. Je to nase rodina a nastesti si muzeme vse rikat otevrene. Klidne bych to rekla i tchyni, je v pohodne.
rozarka a ozvala ses nekdy, odmital jsi hlidani, kdyz se ti to nehodilo/mela jsi jiny program/byla jsi unavena?
protoze moje mama by to nikdy neudelala, ta touhy vyhovet je vzdycky silnejsi
a proto jsem domlouvala bratrovi
Lamicka To není o neschopnosti říct něco narovinu. S tím problém taky nemáme. Ale kdybych měla svěřit to nejcennější co mám osobě u které si nejsem jistá, že si dokáže hájit svá práva, mohla bych se bát.
Lamicka pohled ze strany babičky... mám pět vnoučat a tak hlídám poměrně často. Někdy jsem samozřejmě unavená, ona příroda moc dobře ví, proč ženská nemůže rodit věčně. Ale dost by mě naštvalo,kdyby jedno dítě domlouvalo druhému, že mě má šetřit. Dokud mi svěří malé dítě, musí vědět, že jsem schopna si zjednat pořádek sama.
přesně, jen bych dodala,že pokud jsem navíc schopna to dítě hlídat a chci ho hlídat. Ovšem na druhou stranu chápu,že nějaký oddych ve formě jiného programu by mamce taky neublížil.
baltik no jistě, mám i jiné zájmy, nejsem jen na hlídání. Je fakt, že termíny si většinou děti domlouvaji dopředu,výjimečně to je nějak akutní. Tak si na ten den nic jiného nedomluvim. A když se na to z nějakého důvodu necítím, musí s tím být druhá strana srozuměná. I mladý nejsou vždycky ve 100%kondici
stes to nejsme ve při :).
Ale zas to musí vyhodnotit ten, kdo to potřebuje.
rozarka určitě nejsme,naopak...tak jsem to celé myslela,že ve finále to stejně rozhodně ta, o kterou jde
Lamicka Ale ty lidi jsou svepravni, treba hlidat opravdu chteji. Moje mama hlida taky hodne, ted uz tolik ne, ale kdyz byl syn hodne maly mela jsem ji u sebe treba tyden a synka mi hlidala. A fakt chtela. Me hlidali prarodice porad, takze do skoly/ze skoly/na krouzky...to neresila mama nikdy. Chodila jen na schuzky a poslouchala pochvaly, ze ma doma premiantku. Doted vubec netusi, kolik toho do me moje narocna babicka natlacila
. Ale je pravda, ze mamka sama od sebe nikam nejde. S nama ji bereme ruzne na vylety, do kavarny, do obchodu kam by sama nikdy nesla. Takze ona je spis rada, kdyz prijede k nam/my k ni. Ze zas nekam aspon vyrazime. Podle me je vnuk pro ni to nejdulezitejsi v zivote a fakt si ho uziva.
rozarka ale tak to vubec nemyslim
Když jsem měla malý děti, tak do cca 10ti let, moje i exmanzela rodiče, a to byli přes 60 a dal, se pomalu hádali,kdo bude hlidat a s kým pojedou na chatu. Naštěstí se to dalo delit
.
Jos nasi taky chteji a hodne hlidaji, ale pak maji cas pro sebe a odpocinek. To ja vim, ze tchyne taky chce, ale pak je unavena, zatezuje ji to nohu, protoze jsou to neposedove a jeden cas byla porad nemocna, protoze hlidala kluky i nemocne.
stes mozna je to mnou - jednou si vnoucata vezmu rada, ale at po mne nikdo nechce, abych je denne vyzvedavala ze skolky ![]()
Tchýně hlídá ráda, ale narozdíl od mojí mamky neumí říct ne, zvlášť když na ní něco leze nebo naopak moje děti nejsou úplně v kondici. V takových chvílích jí teda prostě o hlídání neříkám, ale musela jsem se to naučit, protože moje mamka řekne, že radši nepřijde, když.... Ale jinak si to tchýně pochvaluje, prý mnohem líp spí, když je z nich unavená ![]()
Lamicka Kdyz ono to je hrozne tezke i z pohledu tech rodicu. Skolky o prazdninach jsou vetsinou zavrene, deti jsou vecne nemocne....Dokud jsem dite nemela, tak by me nikdy nenapadlo, jak je ta logistika narocna
.
Lamicka to záleží, jak to má kdo nastavené. Někdo třeba měl taky pomoc, tak to chce vrátit (nebo naopak neměl a štvalo ho to) a bere to vyloženě jako pomoc těm rodičům a někdo hlídá, aby si užil čas s vnoučaty. (Obojí je v pořádku, kdyby měl někdo pochybnosti
)
Lamicka nápodobně. Vyzvedavam jednou v týdnu,max 2. Protože chci. Pokud je obcas mimoradka a můžu, proč ne. Je to pro mě radost,ale nesmí se z toho stát povinnost, když oba chodíme do práce. A ne umím říct.
My strazime deti u nás pravidlene. Momentálne je tu 12 ročný, lebo baby išli na týždeň do Tatier a zať pracuje dlho.
Takže vozenie na a z tréningov, varenie na želanie a inak už nevyžaduje nič je nenáročné.
Len sledovanie koľko času travi ori PC je dôležité.
Všetci sú inak u nás každý vikend na obed a decka tu sporadicky zostanú na noc aby si rodičia urobili čas na seba.
Niekedy je človek unavený, ale robíme to radi, vzdy sa pýtajú či chceme a máme čas.
Janulik03 tohle mi prijde hezky, ja pisu o rozpisu na mesic, kdy jsou v praci nebo neco maji a tchyne vyzvedava a hlida. Podle toho si ona planuje sve aktivity. Mne to proste prijde zvlastni, takhle jsem nase nikdy zatezovat nechtela.
Lamicka pri malom, ked sa narodil ešte mladí bývali u nás, dcera uz od jeho troch mesiacov začínala pracovať, mali bar, ktorý sa rozbiehal, môj muž bol preč, ja som robila v kancelárii, tak sme sa s dcerou striedali, on mi aj doteraz často povie mami, miesto babi
.
Pri malej si to už aj ona mohla dovoliť užiť, malá je viac s mamou, tak je to iné. Tu viac vyzdvihuje muž zo škôlky, lebo je to pán na dôchodku. Takže dedo je ten najlepší
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.