tv díky ![]()
Stěžovací vlákno
Evaeva Prý začíná v Praze zase lítat covid.
brrr to by klidně mohl být, ono se to bez testu úplně nepozná. Já doufala, že je to viróza, co jsme měli na dovolené, tu jsem si odbyla dvoudenní rýmou. Tak ne no.
barbucha Další dítě na hlídání. ![]()
Suya
Ta babičkovská povinnost ještě z naší společnosti nevymizela. Vidím to v diskusích - hlavně poslední dobou o zvyšování věku odchodu do důchodu... Ty lidi se nestyděj nadávat vládě, protože prej "stará babička už nebude mít sílu na hlídání vnoučat"!
Nikde jinde (leda tak v bývalých zemích rvhp, sto let za vopicema) by se rodina neodvážila s něčím takovým přijít. Chceš jít do práce? Druhej rodič nemůže zůstat doma?! Nestihneš vyzvednout potomka ze školky - zaplať si au pair. Nemáš školku/jesle? Zaplať si chůvu!
Kde to jsme, aby se s chudákem prarodičem počítalo na celej trvalej úvazek!
![]()
Nam prarodice rovnou rekli, ze jim taky nikdo decka nehlidal a bylo. (Neni to pravda, deda se mnou travil cely detstvi, 3x tydne me chudak vodil do klaviru, kupoval mi mandarinky a byla s nim sranda, než zblbnul na starý kolena). Tchyně teda ve stavech nouze víkend zvládla (po mé chemošce). Jinak ale hlídací babky nebyly a draci na ně kašlou.
Co už. Ale povinnost to není, to ja jasný.
Luna mne tchýně řekla, že na ty mimina moc není, že tak od tří let...přitom by mi to tenkrát tak bodlo, kdyby syna vzal někdo do kočáru na spaní aspoň někdy. V kočáru spal, to bylo bez problémů. A jezdit kolem chalupy, kdyby náhodou..no, co už. Ale zase pohlídala staršího těch pár hodin, když jsem rodila mladšího, to jo.
LunaJó, to moje tchýně se strašně starala o to, jestli jí budeme dítě dost často půjčovat, až se narodí, že se těší na procházky s kočárkem a nakonec ten první rok byla s dcerou na procházce asi dvakrát, syna potom v kočárku nevyvezla ani jednou ![]()
tv tohle mi přijde takový... Já myslím, že tchýně na mimina taky není, ale prostě to bere jako pomoc další generaci. Ale povinnost to samozřejmě není.
Ona vždycky vypráví, že její tchýně chtěla hlídat vždycky jen jednoho (bydlela daleko, takže šlo třeba o týden o prázdninách), což byla pomoc dost na houby, když potřebuješ do práce. Takže tohle ona nedělá, když hlídá, tak oba.
My si byli teď o víkendu vyzvednout děti u tchánů, ale nechají si je ještě další tři dny, do pátku byli ve Vysokých Tatrách, tak at' si ještě jako užijí zahradu a tak...jako tchýně jim dává naprostou volnost, žádná omezení na telefon, na televizi, na jídlo, prostě nic, trochu jim závidím, teda oběma stranám!
Dokonce mi dcera říkala, že se úplně diví, že tam nemusí nic dělat, prý "babička tu má dva malé otroky a my ani nemusíme sbírat shnilá jablka"
(jako u babičky č.2, teda mojí mámy)
Garfie :DTak ti mě baví:D
Evaevajá se hlavně o nic neprosila, tohle přistálo s narozením mimina. Teď je na mě nazlobená, že ji nepujcim děti na pár dnů o prázdninách. Jednak to mají dost nabité a druhák nemám důvod. Omlouvám se tedy všem, co řeší to množství volna, pracuju ve školství. A chci si děti užít, kdyz nemusím řešit všechny ty věci okolo.
tv taky předpokládám, že děti taky nemají takový zájem tam jet, ne?
DruI Jo, nez se deti narodily, tak se taky slovne pretahovaly a nakonec zero.![]()
Evaeva no nemají. I tak, jak jsme rozvedeni a tráví docela dost času u tatínka a pak chtějí být u mě. A já je taky chci mít u sebe, možná sobecky, ale ty první roky byly bez jakékoli pomocí opravdu těžké a teď s nimi chci trávit co nejvíc času, když mám tu možnost.
tv tak kdyby o to nějak prosili, tak je asi pustíš. Sobecké mi to nepřijde.
Evaeva V červenci 5 volných dnů, v srpnu šest, kdy někde nejsou. Jako byl tady návrh, kdy přijedou z vody, pak tchýně do pátku a v sobotu chata na týden a potom hned tábor. Za mě je to moc.
tv to záleží na dětech. Ségra teď doma spala druhou noc od začátku prázdnin a zase jede na 14 dní pryč. Doma nebyla ani 2x 24h. Ale ona nemá sourozence ani rodiče doma přes den.
Evaevattak to je fajn, že to jde. Ale já tak asi nemám důvod to řešit. S miminama/batolema pomoc veškerá žádná a teď už to prostě nepotřebuju.![]()
tv no jasně!
Ona už je velká, babičky jí dávno nehlídají, ale nevadí jí mít takhle poskládané prázdniny
Tak u nas doma svagrova resi, ze je nespravedlivy, kdyz jedu se svoji mamou na dovolenou, ze tim padem moje mama travi s jednim vnoucetem vic casu nez s druhym. A trva na tom, aby to moje mama nahradila tim, ze si jejich dite vezme na stejne dlouhou dobu k sobe![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.