Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:33

notna mně to přijde mimo, protože ani jedna naše rodina se tak nechová 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:33

711990 tak úplně stejně na peníze ani na čas to asi není, jednou asi o něco víc jedni, pak zas jiní, "každému podle jeho potřeb", že jo. Stížnosti zatím nejsou (by si mohli zkusit!)

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:33

notna No rozhodně, náš obraz v jiné civilizaci není dobrej:-D

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:34

Evaeva ony děti někdy spíš ocení tu blbost za pár kaček, je to těžký!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:38

Kokoskajá myslím, že ty fakt když můžeš, tak pomůžeš, vnoučata máš ráda. Fakt bych neřešila, že to není stoprocentně stejně, vždyť to ani nejde. A zjevně máš i normální potomky a jejich polovičky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:38

Kokoska pokud by to bylo jejich velké přání, tak samozřejmě. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:38

Makara Já bych to zase tak nehrotila, třeba moje babička to tak měla, každému úplně stejně, ale mě to spíš štvalo, hlavně když jsem jí ty dárky jako starší pomáhala nakupovat. Já myslím, že pokud to není nějak výrazné nebo okaté, tak je to každému fuk. 

711990 Já myslím, že tchýně se taky snaží, ale tam to asi úplně v jednu chvíli překročilo nějakou akceptovatelnou míru, třeba že přispěli na doučování synovce asi 20 tisíc, dalšímu koupili klavír za 150 tisíc, protože švagrová na něj neměla. Nebo třeba oni hodně nakupují dětem oblečení, ale zatímco těm starším kupovali značkové věci, protože v tu dobu ještě aktivně pracovali, našim je to tak Reserved nebo HM. Nebo je jako malé brávali pravidelně k moři, s našima se jen tak placatí na zahradě. Prostě je tam vidět, že ty děti od švagrové měli v plné síle, jak fyzické, tak finanční. Ale teda znovu opakuju, že mně to nevadí, pořád dělají dost a přijde mi, že s námi (možná i díky tomu) mají takový nějaký rovnější vztah nebo jak to říct, víc přátelský, zatímco u švagrové je to pořád na bázi rodič-dítě. 

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:50

Garfie u nas to je podobne, ja se narodila, kdyz babicce bylo 48 a dedovi 51. Zazila jsem je jeste pracujici, aktivni, brali me na kolo, lyze, v lete k mori. Bratrance a sestrenici mam o dvacet let mladsi, prarodicum bylo kolem sedmdesati. Ten rozdil tam je obrovsky, ale neprijde mi to jako neco, kvuli cemu by se nekdo mel citit ochuzene. Cas se neda zastavit.

I kdyz ted me napadlo, ze jak jeste pracovali, tak me nikdy nevyzvedavali ve skolce, zatimco bratrance a sestrenici casto, kdyz uz byli na duchodu

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:51

notna no tak logicky, vzdyt o tom celou dobu pisu, ze z pohledu svagrovy jsme uplne zla a nemozna rodina. Ale co s tim nadelas, no

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:52

Evaeva Posuzovat ostatní jen podle své rodiny, tak je pro me divnej celej zbytek světa :-) Ale já mám nám mysli jak je to zvláštní , jak se daji lidi dohromady a přitom ty jejich původní rodiny moc neladí. Prijde mi to zajímavý. Která část je nebo není divná vůbec nesoudím. To nechám jiným. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:53

Karja tak moja mama ma vychováva urpurne a nič z toho nie je!

Strašne sa to vo mne bije, tie naučené vzorce a to, akp to chcem ja. S Lukáškom sa dá už v podstate na všetkom v kľude dohovoriť, ani netreba naňho tlačiť. Z domu som zvyknutá na nútenie, príkazy a okamžite. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:53
Reakce na Karja:

notna No rozhodně, náš obraz v jiné civilizaci není dobrej:-D

​Neboj, nejsi v tom sama :-)

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:55

Evaeva no, u nás se přesná hodnota vánočních dárků různým vnukům nezjišťuje (snad - nevím o tom), ani u dětí doma jsme neřešili hodnotu, spíš počet kusů, ale myslím si, že zvláště dospělí zatím ekonomicky závislí potomci by měli být obdarování přibližně stejně. 

Teď jsem musela "sprdnout" mámu. Syn se u nich objevil po příletu ze školy a dostal bankovku se slovy "žes přijel na návštěvu". Tak aby to laskavě změnila na "to máš za vysvědčení" /které na VŠ samozřejmě nemá, ale to mi až tak neva/.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:55

notna Ale ono spousta dětí je jiných než ty rodiče. Mně to třeba zajímavý vůbec nepřijde. Navíc i často v tom partnerství těch rodičů jsou ti rodiče kolikrát hrozně odlišní.I věřím, že utrapy od 711990 tam nejsou historicky v celé rodině, že to tam jde od jednoho kusu:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2024 12:59

Makara jo, ty ekonomicky závislé beru pořád jako tvoje děti (jako že nemají svůj život). Ale prostě každý má jiné podmínky. Moji rodiče nám pomáhají nebo pomáhali v začátcích finančně, ale ta pomoc byla jiného typu u mě a u ségry, protože máme jiné životní podmínky. A malá ségra to bude mít ještě jinak.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 13:03

ja mam ten jinej vesmir ted taky pred sebou, kolega je dedecek a jeho partnerka, ktera deti nema, to nejvic komentuje:-)) jako fakt ty mlady delaji vsechno spatne - nenechavaji vyrvat, neposazujou, nevodi za rucicky aby se naucil chodit..

jinak s darkama jednu dobu bylo hrozne vtipny, jak jsem vypadla z domu brzy kdezto mladsi sourozenec byl mazlik, tak treba na spolecne navsteve dostaly deti+bracha balicky od mikulase a ja nic.

se ptam co to jako ma bejt a maminka ze to je jen pro deti (podotykam ze "mazlik" mel tou dobou 30

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 13:06

Moja mama si dáva veľký pozor, aby obdarovavala narovnako, predpokladám, že si to aj píše. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 13:16

711990 máš pravdu, špatně jsem si to poznamenala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2024 13:19

letfenixa moje babička na vánoce obdarovává všechny stejným počtem dárků za stejný součet peněz. Jenže má jen nijak závratný důchod a početnou rodinu, takže je tenhle systém spíš ke škodě. Ale nedá si to vymluvit, ať víc dárků kupuje jen dětem, dospělým že stačí drobnost.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 05. srpna 2024 13:28

viktorka_od splavu já dostávám Mikuláše furt!!!!!

no a cizi děti se vychovavaj nejlíp, to se ví