tv
Rozumím, ne každému dojíždění vyhovuje. Ale teď se to jeví jako nejlepší možnost. Držím ti palce!
Děkuju.❤️ Určitě dám vědět, jak to nakonec dopadne.
tv
Rozumím, ne každému dojíždění vyhovuje. Ale teď se to jeví jako nejlepší možnost. Držím ti palce!
Děkuju.❤️ Určitě dám vědět, jak to nakonec dopadne.
tv Víš jak to dopadne? že budeš mít projekt, zasítovanej pozemek a pak bude nějakej ten byt na prodej. No držím palce, at se rozhodnete správně, ale šla bych rozhodně do domu, pokud by to mělo být za nějaké rozumné peníze. Prostě je to super, navíc pokud budeš mít stále své povolání, tak to léto na zahradě, je to paráda...
Karjajá si to snažím trochu srovnat v hlavě, asi jsem příliš rozmazlená. Sjedu kopec na koloběžce a za tři minuty jsem v práci, kluci to mají 200 metrů do školy.
jo, zastávka v pohodové vzdálenosti, jezdí to snad co hodinu, příliš to řeším. A ta tvá předpověď, nedes mě!![]()
Ale místo je to pěkné, no.

tv Ty vado, jak si tohle můžeš rozmýšlet?! Kolik to máte minut autem do města?
No ale kámoška taky ted užuž kupovala pozemek na vesnici a těsně před podpisem couvla nedala to, nechtěla se prostě stěhovat z města, i když to měla 3 minuty autem do města, ve kterém se stejně tím autem pohybuje. Takže čekala další rok než se jí namane něco tam. Asi to někdo cejtí, že by mu to nesedlo ten unik z města.
A největši sranda, že se to za ty přemrštěný ceny stejně vždycky prodá.
Karja my auto nemáme, já neridim. Ale tak cca deset minut? Já jsem dítě z paneláku a o domě jsem nikdy nesnila. Chtěla jsem si to nechat na to opékání špekáčků
. Ale fakt asi jiná možnost nebude.
tv Tak pro život na vsi auto potřebuješ a řidičák taky. Pokud to pro tebe není schůdné, tak to je pak je k nepřežití.
Třeba ale bude stačit, že o tom budeš už hodně přemýšlet a ten byt se do toho objeví;-)
tv já ti rozumím s tou dostupností, člověk to musí dobře zvážit, aby nedělal akorát taxikáře (byť ne auta) nebo nebyl vězněm na vesnici. Ale zase nechávat jen tak ležet pozemek, když ho nechceš prodat, mi přijde taky škoda a poměrně luxus. Úplně bych nepočítala, že ceny bytů půjdou dolů, tak bych pořádně zvážila pro a proti jednotlivých variant.
tv ten pozemek vypadá super, ten výhled. ![]()
Ale bez auta bych o tom vůbec neuvažovala, vím o čem mluvím. Ja bych dokonce řekla, že pokud jste dva, tak je i jedno auto málo. My žijeme ve vsi kousek od města, miluju to tady, do města už bych se nevrátila, ale bez toho našeho vozového parku si to neumím představit.
Evaeva Tak nechavat stavebni pozemek ladem mi prijde uplne ok, pokud tedy nepotrebujes finance jinde. Svagrova si takhle postavila dum a nejake pozemky okolo jsou porad jeste tchyne a rozhodne se prodavat nebudou. Uz jen proto aby ji nekdo pred oknem nepostavil dalsi novostavbu (kouka primo na Trosky). Nejsou to prosim pozemky, kde kdysi nejaky dum stal, spis zemedelska puda...Ja tv spis chapu, jednou si tam treba postavi prizemni chaticku a tak. A kdyz to ted proda, tak uz takhle pekne misto nesezene.
Raduza Uplně souhlasim, my ted máme jedno auto bez technické a je to fakt opruz jako. A to muj muž s ním nejezdí do práce, a já si můžu prakticky kdykoliv pujčit auto mých rodičů, ale i tak to citím jako limitující. Ale mně přijde auto navíc v kontextu zda dum na vsi nebo byt ve městě uplně jako minimální věc k zohlednění (ze strany financí teda), pokud někdo třeba nemůže být řidičák, tak to už je blbý.
tv tohle je těžké rozhodování. Pozemek je hezký, ale pokud na život na vesnici a dojíždění nejsi stavěná, tak ti to štěstí stejně nepřinese. Musíš si rozhodnout, jestli je důležitější mít něco svého nebo zachování stylu života. Já jsem třeba člověk, co nesnáší dojíždění za každou kravinou (školka, zš, bazén, cvičení, doktoři) a přestože řídím, tak alespoň základní služby musím mít blízko, tak bydlím v bytě, který taky není stoprocentně podle mých představ. Kdyby sambo přišel s tím, že postavíme bungalov za městem za cenu bytu, tak už teď vím, že to nemá smysl ani zkoušet...takže já naprosto chápu, že někdo drží pozemky jen tak.
monis Ono taky záleží v jakém je to měste a jak daleko od města to je. Pokud se po městě už tak pohybuje člověk autem, tak je to podle mě už jedno, jestli bydlí o 5 km dál. Ale pokud všechnu tuhle obslužnost o které mluvíš má v docházkové vzdálenosti, tak to už změna je.
monis jo, život ve městě je úplně jiný než na vesnici, je potřeba to pořádně zvážit.
Karja taky jde o to, jak se po tom městě pohybují děti a jestli jseš ochotná věnovat aspoň minimální péči zahradě a baráku a chtít si zahradu užít.
Evaeva Jojo, já říkám, že děti mají docházkovou vzdálenost mnohem větší než rodiče:-D.
Mne to dojíždění kamkoliv přijde jako totální voser, asi se v tom člověk musí narodit, aby mu to pendlovani přišlo ok, do sousedních měst je to autem 15 minut a zatímco metro do centra je skok, tohle mi mentálně přijde jak cesta na Mars
Potrefenáhusa ja to zkousela vydrzet 6 let a po navratu do mesta jsem se zarekla, ze nejdu nikam, kam nejezdi tramvaj.
Teď jsem viděla inzerát na byt asi 20m2, v přízemí bytového domu. 1,6 milionu. Městečko asi 5000 obyvatel.. To je strašný ty ceny. Jako ze mě bude asi tram0ská babka. Nebo nevim. Bydlení už prostě mít nebudu a občas mě to teda straší.
tv Je to velky sok jit mimo mesto, to rizeni je problem. Ridim, ale malo a nerada. Nicmene bez auta to nejde. Uz jen zarizovani bydleni, nakupy, rozvoz deti, kdyz chces nekam na vylet....pak zalezi vyziti obecne v okoli, pro tebe i deti. My bydlime sice dost bokem, ale je to tu turisticka oblast, porad se tu v okoli neco deje. Plus se zkracenym uvazkem je to jednodussi. Ze si praci stahnu na tri tydny v mesici, nebo mam volny den po sluzbe. Rovnou zaridim ve meste, co je potreba, vyzvednu dite a pak jsme doma. Jezdit treba na smeny si neumim predstavit. Ale pak se nekdy zahledim z terasy a jsem tu noc rada. 
A taky zalezi, co bys eventualne stavela. Treba takovy ten dum z lodnich kontejneru neni vubec spatny. Jeden tu v okoli je a maji to moc pekne, s velkou krytou garazi a terasou, pekne oblezene drevem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.