Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 16:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne to dojíždění kamkoliv přijde jako totální voser, asi se v tom člověk musí narodit, aby mu to pendlovani přišlo ok, do sousedních měst je to autem 15 minut a zatímco metro do centra je skok, tohle mi mentálně přijde jak cesta na Mars 

​Já se narodila do velkýho domu se zahradou na vsi a do 25 toužila po městě, kde jsem spokojená. Mít tady dům s malou zahradou by se mi líbilo hodně, ale to je zcela mimo naše možnosti. A na vesnici už nikdy nechci, ať to má sebevíc výhod. Z mýho okolí chtějí na vesnici jen rodilí Pražáci, protože netuší, jak velkej opruz je za vším dojíždět.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 16:40

dzizisketa Ta vybavenost dělá hrozně moc, zvlášť jestli tam máš rodinu. Já třeba vím, že nejlepší by pro mě bylo hezký malý město, ale chybělo by mi tam zázemí. Kamarádka je z Tábora, hodně rozmýšlí, jestli se vrátit nebo žít v Praze. Já bych neváhala, a to Prahu miluju.

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:01

Len vybavenost a ještě bych vypichla sociální vazby, mne ty kamaradi proste chybí, zatím z toho venkova vykrystalizovali jen povrchní znami 

Offline Lenka22
2652 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:01
Reakce na dzizisketa:

Já bych si dovedla představit bydlet na vsi, kde jsem vyrostla, tam jsou totiž základní služby a vybavenost - školka, škola teď nově devítiletá s vynikajícími výsledky a vzdělávacím programem, lékárna i lékaři, pošta, dva obchody s potravinami, z toho jeden s lokální/zdravější produkcí, řezník, pekárna, skvělá kadeřnice, restaurace, hospoda, i kroužky pro děti - skaut, taneční kroužek, hudebka, fotbal, hasiči a kdoví co dalšího. Autobusy do krajského města jezdí skoro každou hodinu, v ranní a odpolední a podvečerní špičce i třikrát do hodiny...

​To už je spíš městečko než ves s takovou vybaveností? Kolik to má obyvatel? Jinak se mi to zdá značka ideál.

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:04

Lenka22 u nás většina z toho je taky, ale je mi to málo (3 tisice obyv.)

Offline Zuzuli
3802 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:20

dzizisketa muj muz vyrostl ve vesnici na trati mezi Hradcem Kralove a Pardubicemi, se vsi vybavenoati a vlakem, kterym je kazdou hodinu za chvilku bud v jednom a nebo druhem krajskem meste. Autem to ma za dvacet minut.  Takze vubec nechapal, proc se nechcji stehovat nekam na vesnici za Prahu, kdyz bydleni mimo mesto je tak super. 

Kdyz se ale nasi kamaradi do te vesnice za Prahu prestehovali a po dvou letech zdrhali zpet do mesta, protoze vesnicka s autobusem parkrat denne, mini samoobsluhou a potrebou auta, aby se treba jen dostali s miminem k pediatrovi a nakoupili... tak ho to nastesti preslo

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:29

Evaeva Vila se zahradou na Václaváku, směje se mi můj muž!

@tv Já bych nedojížděla ani za zlatý prase

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:32

tv Samotnou by mě zajímalo jak se trh vyvine, ale spíš si myslím, že celkově ceny bytů dolů nepůjdou, všimla jsem si, že se časem upravují ceny tam kde se někdo snaží prodat za velké prachy ruinu nebo občas někoho napadne prodávat o hodně dráž než je obvyklá cena v regionu, ale to jsou spíš jednotky případů,  ale že by se kupily neprodané byty to zatím nepozoruju. Navíc jak ČNB snížila repo sazby tak budou klesat úrokové sazby u hypoték a ještě přibudou další zájemci. U vás je to jak, prodávají se ty byty za ty ceny co píšeš nebo spíš ne?

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:42

Černá kočka u nás je v nabídce třeba max 6 bytů. Dlouho tam byly tři ležáky, nedokážu posoudit, jestli se prodaly nebo se stáhly nabídky z netu. Dva byly novostavba, kdy ty byty ještě ani nebyly postavené, ted jde fáma, že tam proběhl nějaký šolich, podvod, možná to stáhli proto.

Teď tam přibyly tři byty o ty statisíce ať miliony dráž, než byla cena obvyklá, je to pár dnů, takže ještě nevím, jak dlouho to tam bude ležet a zdá se to opravdu prodá za ty peníze. Ještě jsme volali kvůli jednomu bytu, ten realitak pořád neměl čas. Byt z nabídky zmizel, prefotili ho a dali o 200 000,- dráž .

Taky myslím, že se nebude zlevnovat, ani mě to nenapadlo. Já bych zvládla tu cenu, která tady byla před tím nečekaným velkým skokem.

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:48

Sweet Potato ta by se mi libila taky (na vinohradech) :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:50

Potrefenáhusa mně tady vyhovuje třeba i to, že v rondelech je spousta zeleně a žádné silnice. Takže když někam jdeme, děti kolem mně víří nebo jedou 100m přede mnou na kolech. A to nemáš většinou ani na té vesnici, pokud kolem není síť pěších cest. (To třeba u nás na chalupě vůbec není)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:51

Sweet PotatoVáclavák ani ne, staré Stodůlky nebo třeba Břevnov by byly lepší

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 17:56

EvaevaPro mne byly Hodkovičky v mládí moc daleko, teď jsem dost spokojená.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:00

Potrefenáhusa Jo, to tady taky píšu. Potřebuju mít rodinu na dosah a kamarády blízko, proto zůstávám v Praze

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:00

tv Te informace o tom skoku jsem si nevsimla. Nedaleko nas je developersky projekt sesti bytovych domu, puvodne to chteli postavit najednou, nakonec jedou postupne, prodaji vzdycky byty v jednom a zacinaji stavet dalsi. Ty novostavby jsou jeste drazsi nez stare byty, ale zajemci se najdou, neni to tak, ze by se to prodalo pres noc, ale do nekolika mesicu urcite.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:01

Sweet PotatoHodkovičky jsou daleko stodůlky jsou na metru, to je dobrý i pro puberťáky

Offline Zuzuli
3802 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:05

tv kdyz jsme na prelomu ledna unora kupovali nas byt, tak nam pani od hypoteky a realitak rikali, ze se nam podarilo chytit presne to mezidobi, kdy se uvolnily podminky hypotek, ale byty jeste nestihly zdrazit. Rikali nam, ze hodne lidi na to uvolneni hypotek cekalo, aby pak rovnou svuj byt nabidli vyrazne draz, nez by to bylo na tom prelomu roku. 

Ale ceny jsou fakt sileny a dost casto mam pocit, ze prodavajicimu jeblo. Od nas pres ulici nekdo prodaval, nebo spis zkousel prodat (porad na tom balkone ta cedule na prodej je), panelakovy byt za skoro devet milionu. Neopraveny, nezatepleny panelak. Kdyz si k te kupni cene pripoctes naklady na rekonstrukci bytu a domu (zatepleni, nova okna, stoupacky...), dostavas se na vazne absurdni castku. A to ta Praha 13 fakt neni zadne vysnene misto k zivotu, zelen v rondelech to nezachrani.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:15

Černá kočka sleduju to už pár měsíců. V červnu vymazleny 4+1 s kompletní rekonstrukcí za 4mio. Teď v nabídce 4+1 v "udržovaném stavu" za 4,5. 2+1 v původním stavu bez balkónu, ale v centru, za 3,5 v srpnu. Teď stejná čtvrt, stejná dispozice za 4. My máme zájem o 3+1, byli jsme na prohlídce, obálková metoda, prodal se za 3,9. Teď v nabídce přízemí, bez balkónu, "udržovaný stav" za 5,5. Psala jsem, že chtěl někdo napsat 3,5 a místo toho napsal 5,5. Tak jsem v panice, že už nic nekoupím.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:22

tv Jj, ja jsem to uz pochopila, drzim pesti at se neco naskytne, ale bude to asi dost tezke. Co se tyce bydleni, se to v CR uplne vymklo z kloubu.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:31

Potrefenáhusa já jsem si po přestěhování nové přátele už taky nenašla, ale přisuzuji to věku a ne lokalitě. Mě už to po konci VŠ nějak nejde a všechny nové kontakty skončí ve škatulce známost...