Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:31
Reakce na Allysa:

Tohleto zase... Bylo by taky divení, kdyby to byl onkolog a zemřel na rakovinu?

​Jasněže rozumově si řekneš, že každý může mít problémy, každý může mít psychické problémy, ruzná psychická onemocnění, uplně každý a tvoje povolání ti s tím nemusí nijak pomoct. Naopak tohle je asi hodně rizikové povolání, protože se asi setkáváš s nepěknými věcmi, je to práce s lidma, je to zátěž. Rozumově si to všechno zduvodníš, ale stejně tam v koutku někde v hlavě je, to proč. Navíc ještě v souvislosti, že byl tak mladý se to "nepochopení" ještě tak zintenzivnuje. Je to fakt hrozně smutné. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:39
Reakce na Allysa:

Tohleto zase... Bylo by taky divení, kdyby to byl onkolog a zemřel na rakovinu?

​Diveníčko by nebylo, ale určitě bych se nad tím pozastavila, ale jen chvilku. :P

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:40

Karja Jasne, že je to smutný, to je vždycky a asi je prirozeny premyslet proc a co k tomu ty lidi vede... Ale tohleto diveníčko,  jak může mít psycholog depresi nebo jak se může rozvést parovy terapeut a proč si nepomůže, kdyz je na to ten odborník

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:49
Reakce na Allysa:

Karja Jasne, že je to smutný, to je vždycky a asi je prirozeny premyslet proc a co k tomu ty lidi vede... Ale tohleto diveníčko,  jak může mít psycholog depresi nebo jak se může rozvést parovy terapeut a proč si nepomůže, kdyz je na to ten odborník

​Já z toho mám osobně jiné pocity než toto uvedné, tak doufám, že to tak ode mě nepusobí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:50

Zina To si nejsem úplně jistá totiž, když se to několik let učí. Zná cesty, postupy, duševní hygienu, trénuje resilienci, může navštívit kolegu, dle mého, možnosti jsou.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:51

Nekde jsem cetla, ze u psychiatru a psychologu nejsou psychicke problemy i sebevrazdy neobvykle, proste nekteri neunesou to, jak na ne ostatni vali sve problemy, zkresuje to pohled na svet, vidi tu horsi stranku. V tomhle si asi clovek sam sobe pomoct moc nedokaze. Nevim samozrejme, co stalo za timhle konkretnim pripadem, jen jsem si vzpomnela na ten clanek.

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:54

ja si teda odjakziva myslim, ze studovat obor psychologie jde ve valne vetsine jedinec, ktery ma nejake potize sam se sebou. toho pana je mi lito a vubec ho neznam, tak to s nim nikak nespojuju, ale obecne to tak nejak beru (jiste to neni 100 % ale velka cast urcite jo a nekteri to i priznavaji tu motivaci)

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:58

viktorka_od splavu Já si myslim, že to pravda není. Že psychologie je zajímavý obor, na gymplu se líbil strašně moc spolužákům, ale pak ho jako zavrhli spíš z takových praktických duvodu. To si myslím, že tam nebude nějak výrazná spojitost. Možná si spíš lidé, co to jdou studovat více uvědomují, že třeba nějaké problémy mají nebo je najdou později pod vlivem studia, že se o to více zajímají...

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:00

Karja nakonec, kdo je normalni, ze jo

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:01

viktorka_od splavu No právě, jen tihle lidi z oboru si to asi umí plně připustit;-)

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:07

viktorka_od splavu mam spoluzaka z gymplu psychologa, byl a je v pohode. Jenze pracuje ve firme, ktera hodnoti psychicke predpoklady lidi uchazejicich se o urcitou pracovni pozici.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:12

Kokoska mívala jsem kdysi kamarádku, dětskou klinickou psycholožku, byla skvělá, ale musela ty práce nechat, protože to vůbec nedávala. 

Já jsem moc nepatrala, ale dělal taky forenzní psychologii to taky musí být zahul. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:12

Kan Částečně máš samozřejmě pravdu, ale dostat něco z vědění do prožívání není úplně jednoduchá věc, kdyby stačilo to vědění, tak by psychologové nebyli potřeba, stačilo by si počíst něco na webu a/nebo to probrat s kamarádkama. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:17

continuity to verim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:19

Karja já si vždycky vzpomenu na třináctou komnatu Trojanové, co jsem viděla před dvaceti lety. Jak ona tam tu depresi popisovala, tak už se nedivím, že to někdo zabalí:( Nevím, jaký měl důvod on, ale duševní nemoci můžou být dost drsné, to je podle mě úplně jedno, že jseš z oboru a víš, co a jak.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:25

Evaeva jenže zrovna v jeho případě mi přijde alarmující, že poznal nespočet lidí navždy poznamenaných ztrátou blízkých, musel si být vědom, jak devastujicí důsledky to pro ty lidi má a stejně...teď jsem četla, že měl 3 děti

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:26

Karja Zajímavý obor? Vždyť ti tam přijdou cizí lidi vysypat svůj bordel co maj v hlavě. Celý den posloucháš nějaký stěžování, fňuky, hrůzy. Celý týden, měsíc, rok, dva pět..furt dokola. Práce snů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:27

Mermaid já si myslím, že pak už člověk neuvažuje racionálně. A jsou to teda spekulace, mohlo za tím být klidně něco jiného

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:31
Reakce na Mermaid:

Evaeva jenže zrovna v jeho případě mi přijde alarmující, že poznal nespočet lidí navždy poznamenaných ztrátou blízkých, musel si být vědom, jak devastujicí důsledky to pro ty lidi má a stejně...teď jsem četla, že měl 3 děti

​ty děti jsou chudáci

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:31