tv suroviny jsou stejny jako na spanelsky ptacky, ale nemotas to a jen to nahazis do hrnce, takze je to o dost jednodussi.
Stěžovací vlákno
Stěžuju si na tátu, po x letech natíral doma futura a obrousil a natřel i ty, na které jsme cca posledních 10 let dělali čárky jak rostou moje a sestřiny děti, ani to před tím nevyfotil
(a natřel to teda pěkně šeredně)
tv Do mrazáku a na víc dní bych udělala buď trhané vepřové nebo mleté ala chilli nebo boloňská. My to Jendou jíme na spagetach, pak do toho přidáme fazole a jime to s rýzi.
Mimo mrazák, pečené vepřové a knedlík koupit nebo jiné vepřové pečena po asijsku a to je s rýží, další den na chleba
JankaM to zamrzí teda
Karja já peču kýtu a jíme jí s kaší nebo s brambory. Nenáročný strávník (já třeba) to v pohodě sní i z mrazáku.
Karjataky děkuji za tipy.![]()
Vari super, zrovna mám v mrazáku domácí hovězí zadní, tak to zkusím. Z hovězího moc nevarim, maximálně guláš
tv teď jsem dělala zapečené mleté maso (mix) s kysaným zelím a rýží. Vše naráz. Na to pak na kolečka čerstvá rajčata. Všem to doma chutnalo, ale musím přiznat, ze moji strávníci jsou otevření neobvyklým jídlům.
Makara to už je pro ty moje moc velká divočina.
ale pečené zelí s mletým a k tomu brambor, to si dokážu představit.
tv ze zbytku pecenyho kurete ještě dělám rizoto, to je taky vděčný a všichni to jedí
jinak do mrazáku bolonskou nebo masový koule
i vývar jde dobře tahat z mrazáku
Evaeva Ja tyhle jídla z mrazáku nejím, neříkám, že je to blbý, ale pečený maso z mrazáku mi přijde hrozně zvlastni, ale je to tím, že to neznám. Věřím, že je to úplně v klidu;-).
tv jídlo s minimem námahy a ve velkým množství je pro mě sekaná. Dobrý i studený, dá se jíst s různými přílohami. A jestli tví strávníci snesou luštěniny, tak mám moc ráda a často dělám čočku, tu nejobyčejnější hnědou. Nevařím ale klasiku zahuštěnou na kyselo, dělám ji s kořenovou zeleninou. Je pak taková nasládlá, s vajíčkem nejlepší.
Potrefenáhusa jojo, rizoto mě taky napadlo. Bolonskou se taky chystám, tu mají všichni rádi. Masové koule jsou taky vděčné.
Vývar se mi zrovna vaří na sporáku.![]()
tv Případně z jedné trouby v libovolném množství se dá udělat kuře na zelí - červené kysané zelí na dno pekáčku, na to okmínované a trochu omaštěné rozporcované kuře/stehna/nebo i vepřové maso na plátky, a vedle toho dát péct do něčeho s pokličkou bulgur/rýži - normálně s vodou 1:2, jako když se to vaří.
žluťásekdíky za tip na sekanou! Luštěniny vůbec nedělám, přitom pokaždé, když je máme v práci, si říkám, ze nechápu, proč to nevarim, když je to tak dobré.
musím to napravit.
Myrtiladíky, paráda, vyzkouším, zelí miluju.
tyhle recepty, kdy to tam prostě nasazis a ono se to v podstatě udělá samo, jsou super .
Karja no souhlasím s @continuity, kdybys ty čtyři dny fakt ležela a pospávala nebo koukala na telku, třeba už by to bylo fuč... ale ono se to řekne no.
Já jsem v Polsku a stěžuju si na polštinu
v tom jazyce je hromada false friends, past vedle pasti! ( A to nemyslím zrovna "szukam dzieci v sklepie", ale proč spodnie = kalhoty, spódnica = sukně a sukienka = šaty?!)
Adventní kalendáře v obchodě
asi jsem pár týdnů prospala nebo co..
Aranel mam stejnou zkusenost. Kdyz muzu na 2-3 dny vypnout a jen lezet, podstatne to zkrati dobu nemoci. Vzdycky to bohuzel nejde a u mamy malych deti asi skoro vubec.
Aranel Hele to si třeba taky říkám, ale pak když to neodezni, tak si říkám 4 dny v háji a kde nic tu nic:D vidím to u samba poměrně často:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí