Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 21:49
Reakce na Lilly_Ku:

soucitim.Tyhle situace uplne nesnasim,kdyz nekdo zkousi neco naco nema narok a clovek je tak trochu zahnan do kouta,protoze ten byt potrebuje/chce.:-/

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 21:51
Reakce na Ounz:

drsny, ne?

ta borka este byla takova zovialni s prominutim p*ca, prej no ja tady pro pana XY (pronajimatele) to zarizuju, to vite ...

ale jsem pevne rozhodnuta jim to nedarovat. jen at mi vystavi fakturu nebo doklad na tu jejich "provizi", ktera je vyslovene zakazana a ja s tim pak nabehnu rovnou na ochranu najemniku. a jestli me budou chtit nutit podepsat nejakej canc, ze jsem ju poverila, tak se ji normalka zeptam, jestli vi, ze me navadi k protizakonnymu jednani, za ktery je pokuta 25 000 ecek.

no jako snazim se si trochu dodat kuraz, ale jsem zaroven celkem otravena.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 21:53
Reakce na Zarinya:

no presne. ona to te me kamosce jakoze tak durch die Blume rekla, prej no to vite, tyhle levny byty uz vubec neinzerujeme, to vsechno jde pod rukou, jinak bych ho hned vystavila na internetu, ale kdyz to chcete takhle ..

ja fakt doufam, ze se nam to nejak podari ukoulet, i kdybych to mela nejdriv zaplatit a pak je normalne nabonzovat.

panc jak budu mit podepsanou najemni smlouvu, tak mi muzou vlizt na zada.

jako jasne, ta situace v berline je fakt zoufala, kdyby si rekla sto dveste ecek spravni poplatek nebo neco takovyho, to bych bez mrknuti oka zacalovala, ale tohle je proste moc.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 21:55
Reakce na Lilly_Ku:

a najomne je regulovane alebo co vedie k tomu, ze majitel to necha pod rukou a nepovie si o trhovu cenu?

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 21:59
Reakce na continuity:

nee, to neni regulovany najemny. navic pronajimatel (domovni sprava) je nekdo jinej nez majitel. proste nekteri nechavaji nizsi najmy, no, z ruznych duvodu.

pod rukou byl vyraz te baby. situace je takova, ze kamaradka se stehuje a ma trimesicni vypovedni lhutu. protoze nechce tri mesice platit dvoji najemny, domluvila se, ze najde nekoho, kdo ten byt prevezme hned. ten nekdo jsem ja. pronajimatel ji to normalne odkyval, ze to tak klidne muzou udelat. o nejake provizi nebyla vubec rec, tu vytahli az ted.

dodatek: for je v tom, ze domluvit si prevzeti najemnyho driv je legalni, pozadovat po novym najemnikovi provizi legalni neni, ba nakpak zakon to primo zakazuje.

novy najemny urcuje majitel, neni regulovany zvenci.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 22:03

for je v tom, ze o tehle cele machinaci majitel nejspis ani nevi, hadam, ze se domovni sprava chce napakovat.

no proste jsem nasrana, tak jsem tu aspon mohla upustit paru, dik.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 22:07
Reakce na Lilly_Ku:

to je na mna cele nejake komplikovane. a uloha prenajimatela je aka? pochopim retazec majitel, realitka, najomca (sama to tak v jednom byte mam). ale aku pridanu hodnotu tam ma ta domova sprava?

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 22:10
Reakce na continuity:

majitel poveri domovni spravu (ktere vys rikam pronajimatel), aby se mu starala o dum. ja jednam s tou spravou, ne primo s majitelem. sprava ma tu pridanou hodnotu, ze ma zarizovat najmy a podobne. majiteli patri celej dum, ne jeden byt, proto se mu o ten barak stara domovni sprava, coz je normalni srocko.

spis se ptej, jakou pridanou hodnotu tam ma ta realitka, ktera se me snazi zkasirovat. protoze takovou ze zadnou.

ale to je jedno, ja si chtela proste postezovat.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 22:15
Reakce na Lilly_Ku:

to mi prijde docela vtipny. svoji praci necham udelat nekoho jineho a jeste si za to necham zaplatit. to fakt nevymyslis.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 22:23
Reakce na continuity:

no tak nejak. nevymyslis, proto na to taky tak cumim.

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 07:56
Reakce na Lilly_Ku:

No hustý, a chápu že je člověk otrávenej i když je v právu, že se tim musí zabejvat, tohle nesnášim.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 12:24
Reakce na Lilly_Ku:

bych teda spíš upozornila toho majitele.

continuity hele s těma zimníma bundama... u nás jsou 3°C a šílenej severák s chumelenicí...

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 14:09

Od roku '74 do r. '09 došlo na Šumavě k posunu rašení bukových listů o 22 dnů dopředu. Tolik k tématu současného počasí; mně tedy přijde ujeté mít v dubnu dvacet stupňů.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 14:15
Reakce na dzizisketa:

presne tak-snezit by teda uplne nemuselo:-) ale konecne to po letech vypada na normalni jaro, chladny a destivy. hurara

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 14:20
Reakce na dzizisketa:

já vidím problém v tom, že kvůli nemožnému teplu všechno vyrašilo, ptáci zahnízdili...a teď to všechno zmrzne. kdyby nebylo tepla, ještě bych ani neměla letní gumy. kdyby bylo takhle chladněji od zimy, bez toho vedra mezitím, současné počasí by mi nevadilo (tedy, zas tak moc ne).

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 14:22
Reakce na Jiná Realita:

no přesně, nejhorších je těch 20 stupňů a pak mráz, kdy všechno zmrzne, to je fakt už několik posledních let. Ještě pak bejvaj v červnu kroupy, který pomlátěj, co nezmrzlo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 19:07
Reakce na Lilly_Ku:

Obdivuju, jak se dovedete orientovat v predpisech v cizim jazyce ... 

Jinak hlavne si dejte pozor, co podepisujete ... aby vam do faktury nevepsali neco, co legalni je, jako treba nejake poradenstvi, konzultace, cokoli ... urcite to vite, ale stejne jsem to chtela radeji zminit :)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 19:44

Jako těhotná (tímto se omlouvám že jsem v tomto vlákně, ale z další části vyplyne proč tak činím :D ) OSVČ teď řeším, jak to udělat po finanční stránce, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Veškeré informace na OSZZ mi moc nepomohly, tudíž jsem zabrousila do vod emimina a podobných paskvilů. Opravdu nechápu, co na informaci že na mateřskou je u OSVČ nárok pokud si po dobu 270 dní v předchozích dvou letech před nástupem na ni platíte nemocenské pojištění ty ženský nechápou dotazy typu platím si minimální zálohy, mám nárok na mateřskou? jsou mimo moje chápání. Navíc začít tohle řešit už jako těhotná je stejně pozdě :D

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 07:46
Reakce na rasaNori:

Já chápu, že v tom může mít někdo zmatek, protože pokud jste OSVČ, musíte navíc splnit i podmínku 180 kal. dnů pojištění za poslední rok (které se započítávají do oněch 270 dnů). Spousta lidí si přečte jen tu druhou podmínku a myslí si, že 180 dnů pojištění stačí...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 08:57
Reakce na Camp_L:

Jako já to částečně chápu, ale i tak