Mně by stačil článeček na internetu![]()
Stěžovací vlákno
Já netvrdím, že bude výsledek vždy stejný, já tvrdím, že se výsledky nemohou v normálním rozložení lišit o 30 bodů
já vím, ale myslím, že propadali spíš z jiných důvodů, než pomalosti. třeba kvůli neschopnosti udržet pozornost, kvůli tomu, že je probíraná látka nezajímala, proto, že byli úzce zaměření a ostatní předměty jim nešly, a tak.
nicméně příklad o velmi důkladně uvažujícím matfyzákovi beru jako názorný :) a tedy pomalé inteligenty jako možné.
Opravdu mohou, není to běžné, ale mohou.
Zadej si verbální a neverbální intelekt a určitě Ti něco vyleze ![]()
Nezlobím se, jen bych si to ráda z nějakého zdroje ověřila![]()
Uplně nejzákladnější shrnutí teorií je např. na stránkách Menzy. http://casopis.mensa.cz/veda/inteligence_a_jeji_mereni.html
Ale teda podle mě je IQ víceméně zbytečná informace u 90% (mentálně zdravých) lidí, protože v praktickém životě to často nic neznamená. Důležitější je mnohdy výchova, píle, pracovitost, snaha něčeho dosáhnout. Vidím v okolí řadu lidí, kteří jsou velmi inteligentní, ale flinkové. A pak ty, kteří jsou ve všech ohledech průměrní, ale makají a jsou v práci i jinde úspěšní.
Asi něco načíst v psychologických knihách a pak praxí.
Stoprocentně souhlasím, mám za sebou oboje a všechno napsané potvrzuji. ![]()
![]()
To jsem právě samozřejmě udělala no...nic
Já netvrdím, že bude výsledek vždy stejný, já tvrdím, že se výsledky nemohou v normálním rozložení lišit o 30 bodů
No pokud bude člověk s velmi vysokou symbolickou rovinou (klasika ti matemaici apod) a nízkou sociální inteligencí, tak právě ty rozdíly ve výsledcích mohou být velmi markantní když vezmu test speciálně na symbolické myšlení a pak třeba komplexní test nebo test zacílený na jinou oblast.
Tak kdo ne, že![]()
k tomu mám vlastní soukromou teorii, že pokud jste velmi inteligentní, často se nenaučíte být pilný, protože nemusíte. díky mozku to vždycky nějak dáte. obkecáte, zvládnete v poslední vteřině, vymyslíte něco úplně jiného...zatímco ostatní makají, aby to s omezenější myšlenkovou kapacitou zvládli za mnohem delší čas standardním postupem. neříkám, že to je teorie pravdivá a univerzální.
Článečků na internetu je nespočet, ale kvalita a validita obsažených informací bude hodně rozdílná. Můžu vědět, z jakych zdrojů čerpáš informace ty, když máš takové striktní a jednoznačné postoje?
Sociální inteligence souvisí s IQ??? OK, vzdávám debatu, je zde příliš mnoho psycholožek mám dojem...
![]()
Nemám žádné striktní a jednoznačné postoje, naopak jsem lačná po vědění, tady lítaj termíny a definice a argument je "protože-proto", mně stačí jednoduchý článeček, kde se píše, že někdo má verbální IQ 90 a neverbální 120, to mě zcela uspokojí a všech místním psycholožkám dám za pravdu a omluvím se za obtěžování![]()
Jinak taková perlička k testování - já na středníd ělala testy profesního vyprofilování a docela podprůměrná jsem byla v matematické části. Psycholožka se strašně divila a rozmlouvala mi úmysl jít na matfyz, jenže celý problém byl v tom, že se výsledky zaznamenávaly do záznamových archů (odpovědi abcd) a já se přehlídla v řádku, vše zaznamenávala blbě a když jsem to zjistila, tak sjem to přepočítávala podruhé a nestihla jsem vše v časovém limitu
Taková blbost jako přehlídnutí řádku vedla k totálnímu zkreslení testů, protože matfyz jsem úspěšně vystudovala a fyzice (pro kterou je matematika třeba) se i nadále věnuji......
No pokud bude člověk s velmi vysokou symbolickou rovinou (klasika ti matemaici apod) a nízkou sociální inteligencí, tak právě ty rozdíly ve výsledcích mohou být velmi markantní když vezmu test speciálně na symbolické myšlení a pak třeba komplexní test nebo test zacílený na jinou oblast.
A k tomu ještě faktory momentální psychické i fyzické kondice, účel vyšetření a motivace k němu, osoba vysetrujiciho a další...
blah, to jsou takové ty testy, jak jsme je psali asi půl dne, aby mi pak mi psycholog řekl, coby osobě všemi směry rozložené, která strašně doufala, že jí to nějak pomůže se zaměřit, že můžu jít dělat, co chci?
od té doby se zřejmě píše má averze k psychologům ![]()
Potom rychle nohy na ramena a pryč z tohodle vlákna!!!![]()
naopak, tady si na ně postěžuju ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.