Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:15
Reakce na Michinka:

Mně by stačil článeček na internetu

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:16
Reakce na Camp_L:

Já netvrdím, že bude výsledek vždy stejný, já tvrdím, že se výsledky nemohou v normálním rozložení lišit o 30 bodů

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:17
Reakce na A666:

já vím, ale myslím, že propadali spíš z jiných důvodů, než pomalosti. třeba kvůli neschopnosti udržet pozornost, kvůli tomu, že je probíraná látka nezajímala, proto, že byli úzce zaměření a ostatní předměty jim nešly, a tak.

nicméně příklad o velmi důkladně uvažujícím matfyzákovi beru jako názorný :) a tedy pomalé inteligenty jako možné.

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:17
Reakce na Mutziputzi:

Opravdu mohou, není to běžné, ale mohou.

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:18
Reakce na Mutziputzi:

Zadej si verbální a neverbální intelekt a určitě Ti něco vyleze

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:19
Reakce na Mutziputzi:

Nezlobím se, jen bych si to ráda z nějakého zdroje ověřila

Uplně nejzákladnější shrnutí teorií je např. na stránkách Menzy. http://casopis.mensa.cz/veda/inteligence_a_jeji_mereni.html

Ale teda podle mě je IQ víceméně zbytečná informace u 90% (mentálně zdravých) lidí, protože v praktickém životě to často nic neznamená. Důležitější je mnohdy výchova, píle, pracovitost, snaha něčeho dosáhnout. Vidím v okolí řadu lidí, kteří jsou velmi inteligentní, ale flinkové. A pak ty, kteří jsou ve všech ohledech průměrní, ale makají a jsou v práci i jinde úspěšní.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:19
Reakce na Michinka:

Asi něco načíst v psychologických knihách a pak praxí.

Stoprocentně souhlasím, mám za sebou oboje a všechno napsané potvrzuji.

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:21
Reakce na Michinka:

To jsem právě samozřejmě udělala no...nic

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:21
Reakce na Mutziputzi:

Já netvrdím, že bude výsledek vždy stejný, já tvrdím, že se výsledky nemohou v normálním rozložení lišit o 30 bodů

No pokud bude člověk s velmi vysokou symbolickou rovinou (klasika ti matemaici apod) a nízkou sociální inteligencí, tak právě ty rozdíly ve výsledcích mohou být velmi markantní když vezmu test speciálně na symbolické myšlení a pak třeba komplexní test nebo test zacílený na jinou oblast.

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:22
Reakce na Tezulie:

Tak kdo ne, že

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:24
Reakce na Camp_L:

k tomu mám vlastní soukromou teorii, že pokud jste velmi inteligentní, často se nenaučíte být pilný, protože nemusíte. díky mozku to vždycky nějak dáte. obkecáte, zvládnete v poslední vteřině, vymyslíte něco úplně jiného...zatímco ostatní makají, aby to s omezenější myšlenkovou kapacitou zvládli za mnohem delší čas standardním postupem. neříkám, že to je teorie pravdivá a univerzální.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:25
Reakce na Mutziputzi:

Článečků na internetu je nespočet, ale kvalita a validita obsažených informací bude hodně rozdílná. Můžu vědět, z jakych zdrojů čerpáš informace ty, když máš takové striktní a jednoznačné postoje?

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:25
Reakce na Camp_L:

Sociální inteligence souvisí s IQ??? OK, vzdávám debatu, je zde příliš mnoho psycholožek mám dojem...

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:25
Reakce na Tezulie:

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:28
Reakce na Tezulie:

Nemám žádné striktní a jednoznačné postoje, naopak jsem lačná po vědění, tady lítaj termíny a definice a argument je "protože-proto", mně stačí jednoduchý článeček, kde se píše, že někdo má verbální IQ 90 a neverbální 120, to mě zcela uspokojí a všech místním psycholožkám dám za pravdu a omluvím se za obtěžování

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:28

Jinak taková perlička k testování - já na středníd ělala testy profesního vyprofilování a docela podprůměrná jsem byla v matematické části. Psycholožka se strašně divila a rozmlouvala mi úmysl jít na matfyz, jenže celý problém byl v tom, že se výsledky zaznamenávaly do záznamových archů (odpovědi abcd) a já se přehlídla v řádku, vše zaznamenávala blbě a když jsem to zjistila, tak sjem to přepočítávala podruhé a nestihla jsem vše v časovém limitu Taková blbost jako přehlídnutí řádku vedla k totálnímu zkreslení testů, protože matfyz jsem úspěšně vystudovala a fyzice (pro kterou je matematika třeba) se i nadále věnuji......

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:29
Reakce na Camp_L:

No pokud bude člověk s velmi vysokou symbolickou rovinou (klasika ti matemaici apod) a nízkou sociální inteligencí, tak právě ty rozdíly ve výsledcích mohou být velmi markantní když vezmu test speciálně na symbolické myšlení a pak třeba komplexní test nebo test zacílený na jinou oblast.

A k tomu ještě faktory momentální psychické i fyzické kondice, účel vyšetření a motivace k němu, osoba vysetrujiciho a další...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:32
Reakce na A666:

blah, to jsou takové ty testy, jak jsme je psali asi půl dne, aby mi pak mi psycholog řekl, coby osobě všemi směry rozložené, která strašně doufala, že jí to nějak pomůže se zaměřit, že můžu jít dělat, co chci?  od té doby se zřejmě píše má averze k psychologům 

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:34
Reakce na Jiná Realita:

Potom rychle nohy na ramena a pryč z tohodle vlákna!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:35
Reakce na Mutziputzi:

naopak, tady si na ně postěžuju