Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:38
Reakce na Mutziputzi:

Jaaj, pardon, píšu rychleji než myslím a zásadně si pos obě nic nečtu (asi nízký IQ). Jsem to domotala - chtěla jsem prostě napsat, že je rozdíl mezi výsledky testu postavených na symbolických úkolech (čísla, obrázky) a verbálních testech (sémantická úroveň, ne SI samozřejmě) - slovní úkoly apod.

A už končím, než zas napíšu blbost a udělám ze sebe úplnýho vo.a

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:39
Reakce na Jiná Realita:

blah, to jsou takové ty testy, jak jsme je psali asi půl dne, aby mi pak mi psycholog řekl, coby osobě všemi směry rozložené, která strašně doufala, že jí to nějak pomůže se zaměřit, že můžu jít dělat, co chci?  od té doby se zřejmě píše má averze k psychologům 

Jo, přesně to mě teda taky řekla, že jinak to mám rozložené ale matematiku teda ne. Když sjem jí yvsvětlila, jak to bylo tak teda couvla, že i tu matematiku můžu Ale moje názory na spychology to neovlivnilo, jako všude budou i tady větší a menší odborníci Jedna taková mi naopak poměrně dost pomohla v jiné situaci....

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:49
Reakce na Mutziputzi:

se obávám že složité věci v "jednoduchém článečku na internetu" nenajdeš. a pokud najdeš, tak to bude zas něco na novinkách s úrovní vhodnou tamního čtenářstva.

Camp_L s těmi 90% mentálně zdravých bych byla opatrná, myslím že člověk kolem 80-90 bodů je ještě mentálně zdravý, ale poměrně dost málo schopný pochopit svět kolem sebe a vstřebat a aplikovat informace, byť by se i hodně snažil. kombinace iq pod 90 plus nicmoc snaha je teda už vražedný uplně. no, než jsem se blíže seznámila s podobnými tak mi to taky nebylo jasný.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:52
Reakce na Jiná Realita:

hehe nápodobně:P

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:03

Oprava notebooku - tři a půl litru. Hm, původně byly určený na nákup slušného jarního oblečení a obutí... Tak nic, budu chodit jak vandrák, protože jsem nedávno vytřídila 3/4 šatníku. Achjo.

A samozřejmě, že počítač kleknul ve chvíli, kdy jsem měla odevzdávat dva články a inzerci. Kdy taky jindy, že? Dva dny práce v tahu, ať žije pracovní víkend. Ještěže má být kosa, na což si ale vlastně stěžuju taky.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:21
Reakce na Mutziputzi:

Já netvrdím, že bude výsledek vždy stejný, já tvrdím, že se výsledky nemohou v normálním rozložení lišit o 30 bodů

Ale ono to tak opravdu může být.

Komplexní IQ test sestává z několika podružných testů, které měří IQ v různých oblastech a každá oblast je testována jiným typem úloh.

Článeček na internetu vám neodkážu, ale když jsem profesionální IQ test (včetně pohovoru s psychologem) absolvovala na střední škole, měla jsem rozptyl výsledků v jednotlivých částech od cca 120 do cca 160.

Ale popravdě řečeno můj osobní názor je, že výsledky IQ testů vypovídají zejména o schopnosti řešit úlohy v takovém testu zadávané a člověk, který už někdy IQ test určitého typu dělal (a setkal se tedy s typem úloh v něm použitých) bude mít lepší výsledek než člověk, který takový test vidí poprvé, i kdyby ti dva byli jinak naprosto identičtí.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:29
Reakce na andulka01:

Si nestěžujte. Dcera vylila do notebooku zelený čaj a oprava 10000!!!!!! Je na mrtvici. Jo a měla tam část bakalářky.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:45
Reakce na DruI:

Debata vznikla na základě tohoto postu:

Ono je to trochu složitější. Každým testem naměříte trochu jinou hodnotu IQ, rozdíl může být i 30 bodů. Navíc celkové IQ je průměrem IQ jednotlivých subtestů a každý subtest měří něco jiného.

O dílčích testech píše kolegyně až ve druhé větě, na tom není co rozporovat, ale pokud absolvuju komplexní test IQ, správně postavený a pak druhý jiny, taky komplexní a správně zadaný, já prostě tvrdím, že rozdíl v jejich výsledcích nemůže být 30, kolegyně tvrdí, že ano, protože se tím 20 let živí, já nevím, jsem laik a nikde nic podobného nepíšou...

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:49
Reakce na Jiná Realita:

a jakou hodnotu toho iq měla? že z toho bylo takové haló? aspoň na mensu? 

Stoprocentně na menzu, tuším, že se to bylo nějak 146 bodů. Ale jí to absolutně nezajímalo, dostala to jako dárek, nikdy by ji to asi samotnou nenapadlo, takže jí ty kecy ostatních akorát tak štvaly. Jak tu někdo psal, zda může být inteligentní člověk pomalý, tak si myslím, že taková ta typická chlapská lhostejnost až apatie něco řešit a dělat může být zaměňována za pomalost a to teda mají i inteligentní lidi.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:55
Reakce na DruI:

S tím nácvikem vyplňování testů souhlasím.. Jde to vidět i na hodinách jazyka, kde jsem se staršími ročníky, ti mladší vylezlí sotva ze školy, prostě umí kroužkovat a vybírat správné varianty, doplňovat cvičení, protože to co rok dělali různě ve škole. Těm starším už to moc nejde, ačkoliv znalosti mají stejné ne-li vyšší, často nepochopí ani systém té úlohy. Dle mého je to dost o cviku.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 16:59
Reakce na DruI:

Takže ten test, který se dělá coby vstup do Mensy (neverbální; obrázkové matice) není ten správnej IQ test? A kterej teda je? Jsem na oficiálním mensovním testu byla zrovna tento měsíc s kamarádkou to prubnout a klidně na sebe prásknu, že na vstup do Mensy to bylo, ale přišlo mi to 1) podezřele jednoduchý, že by to na ten vstup dal podle mě kdekdo a ne 2 % populace, a za 2) příliš jednostranný, no prostě cítím se teď podvedená, kór v kontextu s tou složenkou na členský příspěvek do Mensy, co mi pak přistála v poště. :D 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 17:03
Reakce na Karoleena:

To ti jenom přijde, protože se pohybuješ v okruhu tobě podobnejch a tak nějak stejně chytrejch lidí:-).

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 17:26

já mám spolužačku z VŠ, která mě strčí s IQ do kapsy asi tak třikrát, umí tak 10 jazyků včetně pár dost exotických, má skvělou paměť, kromě FF vystudovanou i přírodovědu, fakt to bylo vidět u učení se nějaký pro mě dost dlouho nepochopitelný gramatiky, jak jí to hned zapadá na správný místa. Ale k tomu je úplně tragicky pomalá, je dost silnej introvert (prý to spolu částečně souvisí), takže i tak pomalu mluví a než se k něčemu rozhoupe, tak to trvá sto let. Já nějakou rychlostí teda taky úplně neoplývám, ale tady u toho jsem vždycky rostla. 

No a taky je naprosto bez ambic a bez píle, učila se jenom to, co ji bavilo. Ale i to, co ji nebavilo, zvládala s přehledem na poslední chvíli. Pokud se teda na to nevyflákla úplně.

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 17:27
Reakce na Mutziputzi:

Debata vznikla na základě tohoto postu:

Ono je to trochu složitější. Každým testem naměříte trochu jinou hodnotu IQ, rozdíl může být i 30 bodů. Navíc celkové IQ je průměrem IQ jednotlivých subtestů a každý subtest měří něco jiného.

O dílčích testech píše kolegyně až ve druhé větě, na tom není co rozporovat, ale pokud absolvuju komplexní test IQ, správně postavený a pak druhý jiny, taky komplexní a správně zadaný, já prostě tvrdím, že rozdíl v jejich výsledcích nemůže být 30, kolegyně tvrdí, že ano, protože se tím 20 let živí, já nevím, jsem laik a nikde nic podobného nepíšou...

No vidíš, prostě se dějou věci, o kterých se nepíše

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 17:34
Reakce na Michinka:

Velice zajímavé, to ale nebude náš případ, o našich věcech se píše přesně to, co zde sděluji já, asi se tím "taky" začnu živit!

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 17:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Tyjo, pomalý, neučelně konající a nerozhodný lidi nesnášim, bohužel mám několik takovejch kolegů a rozhodně to u nich není způsobený nadprůměrnou inteligencí  

Teda, nesnášim je silný slovo, prostě se ráda vyhnu kontaktu a spolupráci s nima..

Offline mirajo
2665 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 18:10
Reakce na Mutziputzi:

Tak par clanecku na internetu a smele do toho!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 18:21

Moje EQ je úplně tragické, škoda, že se to taky nedá moc natrénovat, maximálně takovým tím sheldnovským způsobem 

20970 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 18:23
Reakce na mirajo:

Asi ňáký napíšu no

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 18:43
Reakce na Ounz:

No ja jsem s tou spolužačkou byla 3 měsíce v zahraničí a ke konci bych ji zabila,jak pomalu žvýká...

ale je to vlastne taky trochu sheldon...