Moje tchyne ma ve zvyku, kdyz mi vola, po te, co se do telefonu predstavim, rict "je, to jses ty?" A rika to, i kdyz vola na mobil :-)
Stěžovací vlákno
no tak áno, ak vám obvykle zdvíha hovory asistentka ![]()
A ještě najde souvislost mezi tím a odpovědí na otázku, jestli už přišly ty objednané věci. ![]()
Mně se taky nechce moc věřit tomu velikýmu rozdílu... absolvovala jsem ten test dvakrát (rozpětí pár let), test byl ten samej, od Mensy - a výsledek se lišil jen o pár bodů.
To už by člověk musel bejt jednou hodně indisponovanej, aby mu to (při stejném typu testu samozřejmě) hodilo těch 20-3 bodů jinak
Ale co mi přišlo zvláštní, že na "diplomu" máš pak výsledků několik: a) podle český stupnice, b) Stanford-Binetova stupnice (evropská), c) Cattellova stupnice (severoamerická) a d) procentní.
Nejvýhodnější je pak asi hlásit ten severoamerickej výsledek - ten je vyšší o těch dvacet bodů!
Proč se ty stupnice lišej - i česká s evropskou, to je mi záhadou...
není to proto, že 100 by měl být střed? (ehm;-)
To už je na mě moc složitá úvaha ![]()
Tam není určenej žádnej střed - jen tvůj výsledek, kterej je prakticky čtyři od sebe se lišící čísla. Všechna udávají tvoje IQ, jen podle jinýho mustru.
Jako český/evropský cajk, ale to americký je děsivý. To bych byla naprostej génius, něco jako Hawkingovo dvojče?
Že by si takhle amíci dodávali sebevědomí?
Je český číslo vyšší nebo nižší než evropský?
Edit: Amíci si tím nedodávají sebevědomí. Naopak to pro ně není moc lichotivý :-D Znamená to, že jsi mnohem inteligentnější než je průměr u nich.
O fous nižší. Taky schválnost, že jo!
Ale to znamená, že jsou Češi o fous průměrně inteligentnější než Evropani celkově ![]()
Jen pro připomenutí můj přispěvěk ze začátku dubna:
" Paní učitelce - angličtinářce jsem na její požadavek, abych zaplatila cca 6.000,- Kč jako storno poplatek za neúčast dcery na zájezdu do Anglie odpověděla, že jsme odstoupili prokazatelně písemně v době, kdy dle smluvních podmínek výslovně "NENÍ NIC ÚČTOVÁNO". Tudíž platit žádný storno poplatek za neúčast nebudu a domnívám se, že by mi měla být asi i vrácena záloha /?/.
Paní učitelka nejdříve v odpovědi zhodnotila můj charakter (vzájemně se neznáme a zatím jsme se ani neviděli
) . Následně mi potvrdila, že - ano, na vrácení zálohy mám nárok. Ale ona už se s CK dodhodla, že si zálohu nechají. A pokud budu chtít, aby mi záloha vrátila ona ze svého, tak si to do budoucna bude pamatovat....
Pedagogický pracovník. Prý...."
- Paní učitelka neodpověděla na moji emailovou žádost, aby mi objasnila, na základě jakého článku smluvních podmínek přicházím o zálohu (když mi dle smluvních podmínek nemá být odstupné vůbec účtováno) a aby rozvedla své písemné vyjádření (co si pod tím mám představit, protože mi to zní jako hrozba). Vůbec nereagovala a ignorovala mě. Poslalala jsem jí dotazy znovu písemně, ale tentokrát doporučeně a v kopii na p. ředitele + i přiložila emailovou komunikaci. Téměř obratem mi dnes přišla vratka zálohy ze školního na účtu. Bez dalšího vysvětlování... Na jednu stranu jsem ráda, že p. ředitel takto rychle reagoval bez průtahů a vytáček a dal mi tím za pravdu. Na druhou stranu je mi trochu smutno, že takoví lidé jako zmíněná učitelka jsou ve školství. Stěžují si na dehonestaci jejich povolání, ale někdy k tomu přispějí.
No a teď mi došlo, že všechny ty ohromující hodnoty IQ různejch celebrit budou udávaný podle americký stupnice. Takže nejsou až tak geniální, jak to vypadá na první pohled. To je lepší pocit, než vidět supermodelku s celulitidou :-D
![]()
Ale to znamená, že jsou Češi o fous průměrně inteligentnější než Evropani celkově ![]()
To vysvětlení se nabízí
Ale jak to vypadá, kdybys někde v Evropě (třeba v rámci konkurzu na pracovní místo) udala to český číslo? Budeš rázem v nevýhodě...
Jinak s amíkama souhlas. Při odečtu těch dvaceti bodíků hned géniů ubude
Zrovna u té zde často propírané Sharon se udávalo, že má 154. Pche!
Udala bych samozřejmě to americký :-D Však na tom papíru to je.
Tak pokud si ke svému přidám 20 amerických bodů, tak jsem na tom lépe než Sharon
.
No, pokud bude dál učit tvé dítě, tak bych se z toho vítězství taky moc neradovala.:-/
Jedna z věcí, které Fordu Prefectovi připadaly na lidech nejnepochopitelnější, byl zvyk neustále pronášet a opakovat naprosto očividná fakta, jako například to je ale krásně, ty jsi ale dlouhán, nebo jejej, vypadá to, že jsi spadl do desetimetrové studny, jsi v pořádku? Ford si nejprve vytvořil jistou teorii, která toto zvláštní chování vysvětlovala: kdyby lidé nechali zahálet mluvidla, nejspíš by jim ztuhla. Po několika měsících pozorování a přemýšlení nahradil tuto teorii jinou: kdyby lidé nechali zahálet mluvidla, uvedli by tím do chodu mozek.“
Ona mé dítě neučí. A doufám, že učit nebude. A že bych z toho měla nějakou obr radost, to ne.... Spíš je mi smutno z té arogance v komunikaci.
Aspoň, že tak. Nějaký pokus o omluvu nebo výmluvu ("nedorozumění, bla bla...") by opravdu to chtělo. Takhle je už vše jakoby v pořádku, ale dobrý pocit bych z toho taky neměla.
Tohle nesnášim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.