Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 19. října 2024 02:24

Neuvěříte co se mi stalo a jak blbá jsem. Včera v noci jsme odlétali na týden (na podzimní prázdniny) do Vietnamu. Strašně jsem se těšila, je to můj dávný sen. A co se ukázalo těsně před vstupem do letadla? Že jsem udělala překlep a syn má na vízu "jiné" křestní jméno než v pasu (který jsem ovšem musela pro udělení víza pochopitelně ofotit). Takže nás nepustili do letadla, doporučili nám požádat o nové vízum a chytnout jiné letadlo na cestu tam, což jsme hned udělali, ale pak mi došlo, že vyřízení trvá 3 pracovní dny a když se v sobotu vracíme, tak to jaksi je úplně k ničemu. Domů jsme přijeli ve čtyři ráno, totálně vyřízení a já mám depresi. Žádné ubytování ani letenka už nejdou zrušit, prázdniny začinají a já mám po snu. Aspoň nás ven vyvedli pěkně zadem a zázemím, což byl aspoň trochu zážitek.

Předcházela tomu anabáze s dceřinou pobytovou kartou, protože u pasové kontroly se ukázalo, že je prošlá (ve chvíli kdy muž a syn už byli uvnitř), takže já s mojí téměř nulovou japonštinou jsem se asi deset minut dohadovala s úředníky, nakonec jsme dostaly výjímku a požádali o dočasné prodloužení ve speciálním vchodu pro diplomaty a pesonál, musely jsme ovšem ven koupit kolek v úplně jiném patře, proběhnout v protisměru skenery (opět cestou pro diplomaty, haha) se speciální povolenkou, na místě zjistily, že platit se dá jen v hotovosti, takže hledat automat na výběr, celou cestu v poklusu, protože půl hodina do odletu, nad námi last call, muž na druhé straně bariéry nervoźní, vyplnit dva papíry, vítej japonská byrokracie.....a pak tohle. 

Asi nám to nebylo sousezno, ale zabolí to a v noci jsem fakt plakala. :-( 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 19. října 2024 05:38

Garfie

To zamrzí, ještě kvůli takové maličkosti, viď. Já ale valím oči, že jsi (a ještě japonsky) dokázala vyřídit tu výjimku pro dceru, i když byly všechny okolnosti proti. Myslela jsem, že s rigidními japonci nic takového není možné! Věřím, že si ten Vietnam splníš jindy. 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 19. října 2024 05:48

Len Děkuju, jsem na sebe naštvaná a psychicky teda úplně vyčerpaná. Věnovala jsem tomu poslední měsíc, plánování, komunikaci, hledání....určitě to vyjde, ale nejdřív za rok. :-( Zatím jsem jenom spočetla, kolik nás to stálo, energii nepočítám.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 19. října 2024 05:53

Garfie Chápu, taky by mě to rozbrečelo. Ty se teda umíš potrápit, nepočítej nic a dej si něco dobrýho! Sebetrýzeň počká.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 19. října 2024 06:00

Garfie jezis to je mi ľúto. Tiez by som plakala, napriek tomu si dokazala vybaviť takmer nemožné. 

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 19. října 2024 06:17

Garfie Ježíš, tlapkám! To je teda šílená anabáze a obrovský pech.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 19. října 2024 06:39

Garfie lituju vás moc! ❤️

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. října 2024 06:50

Garfie ježíš to je hrozná smůla, rozbrecelo by mě to zcela jiste taky.

Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 19. října 2024 07:01

Garfie strašný stres to musel být, přeju, ať se z toho brzo zotavíš.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 19. října 2024 07:44

Garfie To je drsný! Lituju tě moc. A zároveň obdivuju to vyřizování v japonštině

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. října 2024 07:52

Garfie Objímám

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. října 2024 07:53
Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 19. října 2024 07:53

Garfie hledej pozitiva. Teď máš rok na to cestu vypilovat. Co se týká papirů, zvládla jsi víc, než sis myslela, že je možné. A věřím, že i tak si prázdniny užijete. 

Myslím, že tenhle úplněk měl v sobě nějakou negativní energii.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 19. října 2024 08:23

notnamně to Duolingo dělá taky, s tou lekcí musim vždycky vyjet z aplikace a znova spustit. 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 19. října 2024 08:42

Garfie Děvče, mně tě je hrozně líto

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 19. října 2024 08:46

Garfie to je teda pech.

Lituji tě moc, taky bych to obrečela. Vietnam je i můj sen

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. října 2024 08:52

Garfie tlapkam moc

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 19. října 2024 10:07

Ounz jeden set oblečení, pantofle, ručník a toaletní potřeby.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 19. října 2024 10:23

Tabea Můj tip je, že na to zapomněli. Já už jsem takhle byla vyzvedávat občanku, francouzskou hůl a léky.

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 19. října 2024 10:43

Černá kočka jo, já taky. Takže o to víc mě to štve. "Přijeďte si pro to, sanitář to nechtějí brát, protože mají vozit pacienty a ne věci." Takže si někdo z rodiny může sednout do auta a jet 125 km tam a hned zas zpět. 
Naštěstí ty věci nejsou urgentní, takže je (snad) vyzvedne známý a až někdy pojede na chalupu, tak je třeba přiveze.