Ja jsem v lednu dostala smyk na dalnici cestou do Lahti. Byl prvni den na nove skole, byla jsem lehce nervozni. Vyrazila jsem z domu o hodinu driv, abych byla urcite vcas a stihla se i najist. Takze tesne pred Lahti jsem spatne najela do odbocovaciho pruhu, uvedomila si chybu, ale vratila jsem se zpet na dalnici moc rychle a na ledu se auto roztocilo, udelala jsem dvoje hodiny a skoncila napul v odstavnym pruhu a napul v odhrabanym snehu vedle dalnice. Zadek auta o necely metr vys nez predek. Takze jsem pres hodinu cekala na odtahovku, aby me vratila na dalnici. Mezitim prijela i policie, takze jsem dostala pokutu 240€. Obed jsem samozrejme nestihla, prisla jsem pozde. A jeste se do zadnich kol auta dostalo dost snehu, takze jsem nemohla jet vic jak 70, protoze se pak auto desne traslo. Zpet jsem nakonec jela po okreskach pres 2,5 hodiny. Nastesti jeden novy spoluzak chtel jet taky smer Espoo, takze jsem ho svezla a mela spolecnost. Jinak by ta cesta byla asi uplne nekonecna.
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa na Slovensku majú v poslednom čase v niektorých obchodoch maslo aj za vyše 4 eur, napr. v Bille ho mali za 4,40, videla som na internete foto z Kauflandu, cena bola podobná. V akcii sa dá nájsť maslo za cca 2,50 eura. Pod 2 eurá sa 250 g maslo nedá kúpiť už dlhšie. 125 g maslo stojí aj vyše 2 eur.
matka mojí kamarádky říkávala "kdo nemá na máslo, ať se na to pečení radši vys€re"
(jakože radši nic, než z Hery apod.)
a její kolegyně zas používala máslo jako měnu: když si třeba koupila nový boty, kolegyně to okomentovala "za to by bylo padesát másel" (tenkrát byla cena másla pevná)
máslo bylo téma i za socíku ![]()
RoSa Ono to je dneska proti sociku levnější, tenkrát 10 Kčs při výplatě 2,5 tis. netto
bublifuk to si přesně říkám, co by mě muselo přinutit kupovat máslo za 50? Pokud bych pekla, tak s tím počítám a nakoupím v září do mrazáku za 32
bublifuk A mě mají na lopatě, já nemůžu bez másla žít ![]()
Aranel ja tiež bez masla nevydržím, som schopná sama za týždeň zjesť 250 maslo. Dávam si ho najmä na pečivo, využívam ho aj pri varení.
Mermaid za 50 klidně. Za 90 už ne. Akorát sobě nepečení vysvětlím, dětem asi hůř..
Na to mražení moc nejsem. Obecně ty zásoby do budoucna mi nejfou.
Jednou tu někdo psal, že mu máslo v ledničce žluklo. To jsem vypadala takhle ![]()
Já bych teda máslo do mražáku nedávala, jelikož vím, že to občas zamražuje už výrobce, proto bych řekla, že je ta cena v supermarketech tak nízká. Takže za mě koupit a spotřebovat.
Potrefenáhusa si ted predstavuju sebe a jak by nas pes odesel i se sloupem, neco casti toho Coopu, kdybych ho tam nechala. Jestli znas jednu scenu z filmu Beethoven ![]()
Aranel to je blbý no... kdyby to trvalo dlouho, tak to nakonec taky koupím. 2-3 měsíce bych to klidně omezila. Myslím, že návody na domácí máslo už při nějakém zdražení proběhly.
bublifuk domácí máslo uděláš jednoduše, stačí šlehat šlehačku o trochu déle. Ale pochybuju že to bude cenově výhodnější.
RoSa Ja jsem se třeba s pečením z másla setkala snad někdy až v pětadvaceti. Protože moje máma celej život pekla cukroví z Hery, buchty z Hery a nikdy mě nenapadlo, že je to hnusné. Pak jsem spoustu máslového cukroví ochutnala,kolegyně hodně pekly a fakt poctivě a nemůžu říct, že by to matčino bylo nějak horší, pořád mi chutná.
AranelMně taky, hodně z něj vařím, nepecu teda moc buchty, respektive většinou peču z toho, čeho mám nadbytek v lednici. Takže pár várek cukroví udělám i tak. Já si vždycky u tohodle řeknu, ty jo, tak to je kurva dráhy a to ty peníze na to mám, ale co dělaj ti, co na to nemají, tak to je fakt smutny
bublifuk tak právě, abych nemusela nepečení vysvětlovat, tak to koupím dřív za rozumnou cenu. A to máslo fakt zmražením neutrpí, ten výsledný produkt chutná i vypadá stejně. Můj šéf kupoval na konci září x másel za 39 a věděl, proč, nemusí ted hořekovat nad aktuální cenou. Ale mně je to buřt, ať to lidi kupují třeba za 150, pokud mají tu potřebu.
EvaevaŠlehačka ale je teď hodně levná, dá se koupit za 23 Kč celkem pravidelně:D
Já kupuju máslo akorát v akci, vždycky jich vezmu šest, to nám tak akorát vyjde do další akce a stihneme to sníst než se zkazí.
Potrefenáhusa před chvílí to řikali v TV, že na kostku másla potřebuješ tři šlehačky... kolik stojí šlehačka? 25,-? ale to doma dělaný máslo je výborný, bez ohledu na finanční stránku věci
Karja no jo, ale kolik z toho bude másla? 250g určitě ne, podle mě ani půlka ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí