Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 30. října 2024 19:17

Ja jsem v lednu dostala smyk na dalnici cestou do Lahti. Byl prvni den na nove skole, byla jsem lehce nervozni. Vyrazila jsem z domu o hodinu driv, abych byla urcite vcas a stihla se i najist. Takze tesne pred Lahti jsem spatne najela do odbocovaciho pruhu, uvedomila si chybu, ale vratila jsem se zpet na dalnici moc rychle a na ledu se auto roztocilo, udelala jsem dvoje hodiny a skoncila napul v odstavnym pruhu a napul v odhrabanym snehu vedle dalnice. Zadek auta o necely metr vys nez predek. Takze jsem pres hodinu cekala na odtahovku, aby me vratila na dalnici. Mezitim prijela i policie, takze jsem dostala pokutu 240€. Obed jsem samozrejme nestihla, prisla jsem pozde. A jeste se do zadnich kol auta dostalo dost snehu, takze jsem nemohla jet vic jak 70, protoze se pak auto desne traslo. Zpet jsem nakonec jela po okreskach pres 2,5 hodiny. Nastesti jeden novy spoluzak chtel jet taky smer Espoo, takze jsem ho svezla a mela spolecnost. Jinak by ta cesta byla asi uplne nekonecna. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 30. října 2024 19:19

Potrefenáhusa na Slovensku majú v poslednom čase v niektorých obchodoch maslo aj za vyše 4 eur, napr. v Bille ho mali za 4,40, videla som na internete foto z Kauflandu, cena bola podobná. V akcii sa dá nájsť maslo za cca 2,50 eura. Pod 2 eurá sa 250 g maslo nedá kúpiť už dlhšie. 125 g maslo stojí aj vyše 2 eur.

Online RoSa
10194 příspěvků moje polička 30. října 2024 19:27

matka mojí kamarádky říkávala "kdo nemá na máslo, ať se na to pečení radši vys€re" (jakože radši nic, než z Hery apod.)

a její kolegyně zas používala máslo jako měnu: když si třeba koupila nový boty, kolegyně to okomentovala "za to by bylo padesát másel" (tenkrát byla cena másla pevná)

máslo bylo téma i za socíku

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 30. října 2024 19:57

RoSa Ono to je dneska proti sociku levnější, tenkrát 10 Kčs při výplatě 2,5 tis. netto

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:01

bublifuk to si přesně říkám, co by mě muselo přinutit kupovat máslo za 50? Pokud bych pekla, tak s tím počítám a nakoupím v září do mrazáku za 32 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:11

bublifuk A mě mají na lopatě, já nemůžu bez másla žít

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:13

Aranel ja tiež bez masla nevydržím, som schopná sama za týždeň zjesť 250 maslo. Dávam si ho najmä na pečivo, využívam ho aj pri varení.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:15

Mermaid za 50 klidně. Za 90 už ne. Akorát sobě nepečení vysvětlím, dětem asi hůř..

Na to mražení moc nejsem. Obecně ty zásoby do budoucna mi nejfou.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:16

dorota

Jednou tu někdo psal, že mu máslo v ledničce žluklo. To jsem vypadala takhle

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:18

Já bych teda máslo do mražáku nedávala, jelikož vím, že to občas zamražuje už výrobce, proto bych řekla, že je ta cena v supermarketech tak nízká. Takže za mě koupit a spotřebovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:20

Potrefenáhusa si ted predstavuju sebe a jak by nas pes odesel i se sloupem, neco casti toho Coopu, kdybych ho tam nechala. Jestli znas jednu scenu z filmu Beethoven

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:21

Aranel to je blbý no... kdyby to trvalo dlouho, tak to nakonec taky koupím. 2-3 měsíce bych to klidně omezila. Myslím, že návody na domácí máslo už při nějakém zdražení proběhly.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:32

bublifuk normalne z preslehany slehacky, ale ono to pak letí nahoru všechno, pochybuju, ze by se to vyplatilo 

Jos chudak Trnka jenom tiše čumí (byla u stojanu na kola, ten by odtáhl jistojiste)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:32

bublifuk domácí máslo uděláš jednoduše, stačí šlehat šlehačku o trochu déle. Ale pochybuju že to bude cenově výhodnější.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:33

RoSa Ja jsem se třeba s pečením z másla setkala snad někdy až v pětadvaceti. Protože moje máma celej život pekla cukroví z Hery, buchty z Hery a nikdy mě nenapadlo, že je to hnusné. Pak jsem spoustu máslového cukroví ochutnala,kolegyně hodně pekly a fakt poctivě a nemůžu říct, že by to matčino bylo nějak horší, pořád mi chutná. 

AranelMně taky, hodně z něj vařím, nepecu teda moc buchty, respektive většinou peču z toho, čeho mám nadbytek v lednici. Takže pár várek cukroví udělám i tak. Já si vždycky u tohodle řeknu, ty jo, tak to je kurva dráhy a to ty peníze na to mám, ale co dělaj ti, co na to nemají, tak to je fakt smutny

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:34

bublifuk tak právě, abych nemusela nepečení vysvětlovat, tak to koupím dřív za rozumnou cenu. A to máslo fakt zmražením neutrpí, ten výsledný produkt chutná i vypadá stejně. Můj šéf kupoval na konci září x másel za 39 a věděl, proč, nemusí ted hořekovat nad aktuální cenou. Ale mně je to buřt, ať to lidi kupují třeba za 150, pokud mají tu potřebu.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:34

EvaevaŠlehačka ale je teď hodně levná, dá se koupit za 23 Kč celkem pravidelně:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:34

Potrefenáhusa

Já kupuju máslo akorát v akci, vždycky jich vezmu šest, to nám tak akorát vyjde do další akce a stihneme to sníst než se zkazí.

Online RoSa
10194 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:35

Potrefenáhusa před chvílí to řikali v TV, že na kostku másla potřebuješ tři šlehačky... kolik stojí šlehačka? 25,-? ale to doma dělaný máslo je výborný, bez ohledu na finanční stránku věci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:35

Karja no jo, ale kolik z toho bude másla? 250g určitě ne, podle mě ani půlka