Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:10

Karja Jaká rodina?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:18

Aranel To bylo vloni nebo předloni ve zprávách a hodně se to diskutovalo i tady, že nějaká rodina ze severních čech tuším uvízla v polsku na dálnici asi na dva dny, když jeli s dětma od moře, normálně tam kempovali na škarpě a byla z toho story, jak je jela zachranovat babička...a prostě bylo to takový no...neumim ten pocit popsat z toho:-D

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:18

rasaNori to je situace úplně na pytel. Zvládla si to krásně. 

Já jednou, 20 let zpět úplně rozmrdala pneu na sluzebaku. Na dálnici, ve 130. Naštěstí to bylo zadní kolo, takže jsem udržela směr a rovnou přede mnou byla cedule na cerpacku. Pohledem na kolo jsem usoudila, že je to stejně v prdeli, takže jsem tam nějak ten kilometr dojela na ráfku. 

Když to viděli pumpari zevlujici na obrubníku, rovnou vstali a šli mě beze slova zachraňovat. Na dojezdovce jsem to dala ze slovenských hranic až do Prahy a zpět. Výborný výlet to byl.

No dnes bych z toho auta na dalnici vylezla leda tak směrem do polí a volala asistenci. 

Pak jsme ještě s kolegyní pichli ve městě a to jsme vyměnili někde v louži na křižovatce sami. Jinak byl vždy v dosahu můj osobní mechanik a ten mě zachránil. To ho vždy miluji velmi několik dalších týdnů.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:23

continuity víš co, v autě bylo vše, sice styl ikea, aneb urob si sám, ale bylo. Bylo skoro 15 stupňů, nepršelo, nefoukalo, pomoci se mi dostalo, dítě fungovalo, myslím že to mohlo být o mnoho horsi:D

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:26

Karja Jako z filmu Výlet nebo nějakýho takovýho podobnýho?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:28

Karja

Aranel kdyby příběh té rodiny někdo sfilmoval, tak si řekneš, že to je mimo realitu. 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/polsko-dalnice-porucha-auto-rodina.A190723_205456_domaci_vlc

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2024 09:34

rasaNori to je sttasny a jsi teda dobra. A Polsko proklety. Nam se loni u Baltu rozbila automaticka prevodovka, radila jen liche stupne, tak to muz napalil a se dvema zastavenimi (bez vypnuti motoru) jsme to dojeli domu, kde auto chciplo. A letos zas jel jen na maly nakup a auto nenastartovalo, servisak prijel asi za tri hodiny a nakonec to byly kabely od kuny. Ja bych byla nahrana s cimkoli, ja ani to kolo nevymenim. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:35

continuity jako věřím tomu, že cestovat se dá i bez znalosti jazyka, ale bez peněz mi to teda přijde o hodně problematictejsi.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:39

rasaNori jseš hrdinka! vůbec si sebe neumím v takové situaci představit, vlastně vždycky v případě nějakýho průšvihu s autem jsem měla někoho blízko. A teda muže bych fakt kopla, nesnáším, když se změní domluva a neřekne se to druhému (u nás častý důvod mého rozladění).

V dávnověku jsme bourali na dálnici v Chorvatsku s ex a jeho dvěma malejma dětma. Já čapla děti, narvala je za svodidla a pak se je snažila uklidnit, udržet ve stínu, napojit a nakrmit, takže na řešení auta zůstal chudák sám. Naštěstí měl dobrou pojistku, asistence tam byla brzy a taky ten víkend jelo tu samou cestu plno známých, takže se přeložily věci a děti celkem rychle. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:43

continuity sice na iDnes nevidím, ale hotová bába pod kořenem!!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:44

Já jednou uvízla na vysočině v noci, uprostřed lesů a ničeho. Vybitý mobil, prázdná nádrž a já v pyžamu a žabkach. "Někdo" měl sraz se základnou a objednal si mě na odvoz, ten někdo, se se zbytkem přesunul z restaurace do nonstopáče, kde potkali kamaráda s chatou, kde se zrovna grilovalo, takže se přesunuli na chatu a ten někdo mi nedal vědět. Doma jsme měli vzteklé miminko a později i já byla vzteklá. Jeden pingl byl dost ochotný a nasměroval mě na tu chatu, než jsem se ztratila. Spolužák Mravenec mě později utěšoval slovy, proč se jako sama v noci pouštím někam, kde to neznám. Bože! Velkej bagr, velkej.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:50

Kan A on je stále živej?:-D 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:00

Kan jezisvedes!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:18

Karja Jojo. Ono je to už víc jak 25 let. Myslím, že mě zachránil můj otec, s mámou byli u nás. A něco se mi plete, že tu partičku potom rozvážel domů a někdo mu poblil auto. No hlídat nám tchani, tak bych jim ten kousek ještě v noci vyreklamovala na skrytou vadu.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:38

Zase dočítám, to jsou teda příběhy. rasaNori jsi skvělá, fakt. a Kan , to bych asi fakt vraždila :D. Nicméně když tu padlo to slovo podcast - co mně na těch všech podcastech a hero hero a forensdors atd. štve, že když jsou ty podcasty placené, tak komplet. Že není možné zaplatit si třeba jen jeden rozhovor, ten který mě zrovna zajímá. Já vím, že je možné zaplatit si měsíc, pročíst si třeba všechno a zas to ukončit, ale pro mou pohodlnost by mi vyhovovalo prostě místo třeba šesti dolarů měsíčně zaplatit dolar za článek, přečíst a hotovo. Protože těch podcastů a zajímavých rozhovorů je tolik, že kdybych si měla předplatit všechno, co mě zajímá, nedělala bych nic jiného. Mám předplacené tři věc a i to je až až. Ale občas mě zaujme nějaký rozhovor, zaposlouchám se a pak ho v půlce nebo třech čtvrtinách utnou a - ostatní za paywallem. A plať celý měsíc, když si to chceš doposlouchat...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:39

rasaNori ono se dá cestovat i bez peněz, můj muž by mohl vyprávět, jak jeli s pár korunami a rozbitou škodovkou lézt do svajcu. Já byla s partou v podstatě neznámých lidí v Rumunsku a doporučený obnos byl tehdy asi 3 tisíce na hlavu a týden - koupené jsme měli jen lístky na vlak do Bukurešti a sebou teda komplet výbavu na spaní venku. Půlka neměla ani to a část peněz navíc prochlastali už ve vlaku.

Ale to chce jinou osádku, trochu schopnou řešit prusery, než totálně nezkušené lidi a dvě děti navrch.  Jako řešení problému, že zakempim na parkovišti a čekám na smrt je... no došla mi slova. 

Vlastně je chápu, že chtěli dětem ukázat to moře a všechno. Ale stejně... nemám slov. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:45

continuity Snad u toho aspoň mysleli na vojáky z 1. světový války...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 10:53

Torrah někteří tvůrci to, myslím, umožňují 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:59

Torrah Takto to mám s dvtv, zajímá mě třetina a navíc si musíš stáhnout aplikaci na placení. Převod asi neznají.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 30. října 2024 11:03

Torrah Mám to stejně.