Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 15:25

Archivářka u nás je to podobné bydlíme to 8let,z jedné strany řeka,z druhé rujna a zarostlý park,ta ty roky zmizela spousta ptáků, protože,na druhé straně řeky vyrostla cyklostezka a pokacekY se staré stromy a všechny nálety, jsou tak vysazené stromky.. ale.Rujna opravená, vykácené nálety, křoví,par stromů...jo, jsou vysazené nové,ale taky místo křoví, asfaltové parkoviště.park je revitalizovany, část stromů vykáceno,ale vysázen nové, křoví pryč , prostě přišla civilizace,, ale máme dvě krmítka,na zahradě už taky něco vyrostlo, takže ptáky máme,ale je jich míň.srnku  a lišku už asi nepotkám.

Offline Samara
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 07:02

Ptaci, zvirata i hmyz mizi raketovym tempem. Ale budeme mit dalnici do kazdeho mesta, lidi to tak chteji. Unas byvaly i uzovky dole u reky a koroptve. Ted je tam asfaltova cyklostezka a jezdi po ni "lidi, kteri maji radi prirodu". 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 07:49

Sweet Potato Kokoska Sdíleného muže s Kokoskou mám já a neříkám to poprvé!

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:09

Garfie Sweet Potato ja uz jsem to tady psala, ze s kamaradkama si na chatu o svych muzich piseme jako o "Spolecnem" . "Muj Spolecny dneska ... " zni sice trochu divne, ale dost to vystihuje podstatu

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:12

Kokoska - sdielaná radosť - dvojnásobná radosť, sdielaná sťažnosť, polovičná sťiažnosť ! 

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:17

Blanka to taky, ale fakt je nekdy zabavny, jak jsou v nekterych vecech ti chlapi stejni. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:28
Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:38

Tady je fakt všechno nakažlivý, včera jsem poprvé v životě vytáhla z lednice prázdnou krabici od mléka!

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:44

Myrtila a ja byla presvedcena, ze v lednici je jeste cela lahev mleka, protoze nacatou mivame ve dvirkach. Tak ne, rano jsem dolila tu ze dvirek a kdyz jsem sahla po "nove", koukam, ze je skoro z pulky prazdna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:47

Jako mlíko je mi celkově velká záhada. Koupím krabici, vypije se za tři dny, koupím další, za tři dny v obchodě automaticky sáhnu po nové a doma koukám, že tamta je ještě nenačatá.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:49

Samara tohle je hrozne smutne. My nastesti bydlime u lesa, mame kraliky...takze kolem je spousta ptacku. Muz ma par vcelstev. Ale jak jsem si pred par lety stezovala, ze mi listopadky kazdy podzim ozerou lane, tak to uz roky neplati. Uz je vubec nevidam. Zbyl srnec a sem tam liska, co chodi obhlizet slepice sousedu. Ale porad staci vysadit kvetiny a mam je obsypane hmyzem. Je to male vitezstvi, ale kazdy zeleny placek se pocita, i kdyby to mel byt balkon. 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:07

Kokoska No, tohle bylo navíc moje bezlaktózové, den před tím jsem ho načínala a použila asi deci do hrnku cara. Vedle stála skoro plná krabice toho normálního. 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:14

Samara Zrovna celý loňský rok jsem si říkala, že u nás skoro úplně zmizeli motýli. Jiného hmyzu je tu celkem dost, na tu celkovou bídu všude, jak ubývá. I ptáků je tu přes léto hodně, od vrabců až po bažanty. Na zimu se ale odstěhují ze zahrad za ves do křoví, ani na krmítko je nenalákáme. Ale ještě před pár lety, když jsme stavěli, tu v zahradách i v zimě byla hejna vrabců. Nevím, jestli jich ubylo natolik, že se teď všichni v klidu uživí za vsí. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:24

Myrtila ti motýli mají silnější a slabší roky, z jednoho roku bez motýlů na zahradě bych ještě nevyvozovala trend. 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:27

Pinot Noir No, tak uvidíme další roky. I předtím mi to teda přišlo s motýly horší, ale vloni jich bylo pár jenom na předzahrádce, na zahradě za domem snad ani ten obyčejný bělásek. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:34

Nam na panelakovy balkon v lete lita akorat tak 40 falesnych asijskych berusek najednouNekdy se neda ani vetrat, okamzite litaj dovnitr

Edit: aha, podle wikipedie u nas chtej prezimovat

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:35

Myrtila no jo, tak pěstovat brukve, no. Každý by chtěl motýly, ptáky a včely, ale zahrady jsou plné štěrku, trávníku a bobkovišní. Úplně bych všechno neházela na cyklostezky a silnice, může se nám to nelíbit, ale potřeba prostě jsou. Ty zahrady ale mají lidi ve svých rukách a je smutné, jak mnohé z nich vypadají. A běda, když se tam objeví housenka, nebo jednu z pěti jahod v květináči uzobne kos! 

To není samozřejmě na tebe, jen obecný povzdech. 

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:50
Reakce na Kokoska:

Myrtila a ja byla presvedcena, ze v lednici je jeste cela lahev mleka, protoze nacatou mivame ve dvirkach. Tak ne, rano jsem dolila tu ze dvirek a kdyz jsem sahla po "nove", koukam, ze je skoro z pulky prazdna. 

​a je pak vysvětlení: já myslel, že mlíko hlídáš a když je třeba, dokupuješ? 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:50

Pinot Noir No, tady v naší ulici jsou právě ty zahrady hodně živé, tak z poloviny užitkové a z poloviny okrasné, spousta stromů, keře, sem tam dřevník, nebo dokonce roští, žádný anglický pažit nebo štěrk, koukáme do nich z horního patra a je to hezký pohled Ta naše zahrada, jak to tu ještě, oproti těm ostatním, nemáme moc vzrostlé, je tu momentálně asi nejvíc "mrtvá", a i tak to tu v létě dost žije  

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:57

Pinot Noir To mas pravdu. Nedávno na rodinné oslavě si jeden příbuzný stěžoval, jak na krmítku nemá ptáky a jak je to hrozny, že je jich čím dál míň a mělo by se s tím něco dělat. Myšleno jako aby někdo jiný s tím něco udělal, ať je těch ptáků víc. Ze pred pěti lety vykáceli ze zahrady všechny stromy, na malé zahradě vybudovali obří bazén s chlorovanou vodou a stromy jsou kromě jednoho keře jen exotické teplomilné , takže jen v květináčích , aby je šlo přes zimu uskladnit do zimní zahrady, to mu vůbec nepřišlo jako možný vliv na počet ptáků na zahradě. Ani nikomu jinému. Googlili tam nemoci ptáků a nějaký mor vrabců. Jsem tam seděla se spadenou bradou a říkala si, jak to můžou nevidět!