continuity chjo to me mrzi![]()
Stěžovací vlákno
Držím pěsti ať se to v práci vyvine správným směrem ![]()
Tak kartou už jsem v obchodech normálně platila, v inter. bankovnictví taky aktivovala. No půjdu do banky.
Případně jsi zkontrolovala nastavení limitu plateb u internetovych objednávek?
Nemáš u obchodníků nebo napr.v Google pay atd. uloženou starou platební kartu?
Chtěla jsem počítat ptáky na krmítku a není tu ani nohy. Přitom minulou neděli jich tu bylo najiédnou kolem u kolem třiceti. To je tím počasím, sněží a fučí. Se jim nedivím, chuďátkům.
Jo a nějaký inteligent dal zpátky do ledničky krabici s mlíkem. Prázdnou! Že to dělají se sladkostma jsem si už zvykla, ale s mlíkem. ![]()
brrr já zrovna dosčítala, bylo to nejdřív jak čekání na Godota, ale nakonec jsme něco napočítali, na ten vítr až překvapivě dost.
brrr Soucítím moc. Prázdné kelímky od lučiny, obal s centimetrem krychlovým másla... A ne, nedělají to jen děti! ![]()
Sweet Potato půl plátku sýra/šunky, lžička salátu.. to dělá moje máma ![]()
brrr tak přesně tohle se dneska stalo u nás
Ale u nás jsou ještě malý, že jo.
Jak ty ptaky pocitate? U nas maji dobu krmeni kolem osme, po poledni a kolem ctvrte, mezi tim semtam nekdo uzobne. Ale jak se na to krmitko behem te dejme tomu hodiny vraci nekolikrat, to je zapocitate vzdycky znovu? Strakapouda a sojku poznam, ale ktera sykorka se 3x vratila pro zrni a 2x na lojovou kouli, to rozlisit neumim!
Obal s jednim platkem salamu nekomentuju, ale prazdna krabice od esicek, pytlik od rohliku nebo umatlanej igelit od slaniny na lince me privadi k amoku. Parkrat to uklidim se skripanim zubu, pak uz jsem hlasita, hodne hlasita. Pomuze to na chvili a pak jedem znovu. Strasne me taky vytaceji pouzity noze, od masla, od luciny... necha to valet na lince a jde od toho. Ja jednou tu lopatu fakt vemu!
Kokoskasčítá se hodinu, největší počet od jednoho druhu v danou chvíli, vidím pět sýkorek, odletí dvě , přiletí čtyři,... zapisuje nejvyšší počet který v jednu chvíli vidíte na krmítku a jeho okolí, takže se nic nepřičítá
https://ptacihodinka.birdlife.cz/
Já jsem si ve formuláři odklikla začátek sčítání a psala do na papír, na konci jsem přepsala do So formuláře
Kokoska sčítání má přesný postup:
Vlm Pinot Noir dik!
brrr tohle davani prazdnych obalu do lednice se stava mne
proste zkrat, v tu chvili to nevidim. Ale je to lepsi, nez kdyz neco do ty lednice zapomenu dat, to se mi stava taky, ze uklidim syr, ale maslo necham na lince.
Kokoska Ehm, máme sdíleného partnera?
Ten můj teda umí linku krásně vypulírovat, i líp než já. Ale pak tam pleskne ten nůž od medu...
Sweet Potato to nebude sdileni, muj muz nepuliruje, ten jenom pleska ![]()
Taky jsem sčítala, každý den v jinou dobu. Může se víckrát. A poprvé jsem viděla a započetla Pěnkavu jikavce. Krása.
Ale stížnost - vedle nás na parcele vykáceli borový les a ptáků od loňska radikálně ubylo. A letos nepřiletěl žádný zvonek, i když jiné roky jich byla hejna. Taky strakapoud i sojka se nám letos vyhýbají.
Archivářka u nas jsou nejvic ty sykorky, jinak vrabci, kosi, straky a hrdlicky. Vcera jsem po dlouhe dobe videla cervenku. Kdysi tu byvali stehlici, ale uz par let se neukazali. Les mame asi 200m od domu, tak obcas prileti ten strakapoud a sojka, dost casto tu je i zluna, nedavno 2 najednou. Ale to nesmi mrznout nebo byt snih, ony vrtaji zobakem v travniku. Kdyz jsme se sem pred 17 lety stehovali, prvni zimu behaly po zahrade i koroptve, ale pak uz tu na ne bylo asi moc rusno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí