letfenixa ježiš, soucítím.
Stěžovací vlákno
Vďaka dievčatá.
Zemřel David Lynch.
Pinot Noir ach ne ![]()
Nojo, úctyhodných 79 let.
Tak z nás byly rodičáky formou individuální konzultace, jedno dítě má učitelku nemocnou, tak nic a u druhého jsem to vypustila, necítím potřebu něco konzultovat ![]()
Mohučanka A přitom mohla být na třídních schůzkách konečně legrace! ![]()
Jinak já mám takovou přízemní stížnost, ale plánovat mezinárodní dámskou jízdu do jiného státu je na palici. Na dnešní poradní schůzce se ukázalo, že pro Číňanku je problém vízum na Taiwan, pro mě vízum do Číny a Korejka nechce do Korey.....čímž se nám náš plán jaksi hroutí, protože to jsou jediné tři možnosti na levný a krátký let. ![]()
Garfie promiň, ale... ![]()
ale moc s tebou soucítím! Právě finišuju dvě akce (jedna firemní pro 70 lidí a druhá pro klienty 20 lidí) a je to peklo! Právě jsem se pohádala se šéfem o pravidla turnaje ve vybíjené a jak chce bez rozhodčího udržet osm týmů v časovém pořadí... no nic, asi to už není můj problém, prý se o všechno postará (tak určitě)
andulka01 No tak pracovně to je ještě větší nálož, to je jasné! :-)
Ale teda mě jaksi nenapadlo, jak má každý jiné podmínky vstupu, že to bude takový problém. A i když jsem dnes hrdinně prohlásila, že jsem pyšná, že potřebuju do Číny vízum, tak mě docela štve, jak je to složité, zvlášť když muž vízum nepotřebuje. Chtěli jsem vyrazit s rodinou v únoru, kdy máme volný prodloužený víkend. Krátký let, levné letenky...ale nezvládnu to zařídit. :-( A lítá se odtud za pár korun do celé Číny, těch variací je nepočítaně.
Garfie to je vážně škoda. Pro vysvětlení, já se ti neposmívala, jen mi přišlo mazec, jak to může být složité a že Korejka nechce do Korey mě dostalo.
A jak dlouho ti trvá to čínské vízum? Já myslela, že to už je tak rychlá a běžná věc...?
andulka01 Jé, vůbec, mě potěšilo, že se bavíš! ![]()
To vízum je celkově opruz, musím osobně do Tokya, s pasem přinést i potvrzení, že mám trvalý pobyt v Japonsku, pas jim tam musím nechat a navíc už musím mít koupené letenky. A jako třešnička na dortu je, že pokud mám dva pasy, chtějí vidět oba a můj druhý pas je pochopitelně v ČR.
Ale toho posledního bych se asi nebála, to bych riskla. Kromě toho musí přijít i děti, pokud bych chtěla letět s rodinou, přičemž úřední dny jsou jen ve všední den 9-15, což znamená celý den ze školy...(máme to cca hodinu a půl cesty). Trvá to týden až měsíc.
Vůbec to byla dnes zajímavá debata, dozvěděla jsem se, že Číňani můžou na Taiwan na japonskou občanku, ale s pasem tam nesmí, nebo že Číňani potřebují víza do Korey, ale pokud mají vízum do USA, Austrálie nebo ns Nový Zéland, tak mohou vstoupit bez víza....
Zaparkoval vedle mě nějaký dobrý člověk a nechal mi asi 10 cm místa mezi auty. Tak jsem nastupovala ze strany spolujezdce a jak jsem se tak soukala za volant roztrhla jsem si punčochy a brutálně mi ruplo v zádech. ![]()
Ale přemohla jsem se, našla tužku a papír a nechala mu za stěračem milý vzkaz. Au.
Garfie tak to je složák! A platí to vízum pak aspoň nějakou dlouhou dobu, nebo je to jednorázový vstup? A jak nechat pas, to pak letíš jen s vízem nebo ti ho pošlou, nebo tam musíš znovu... hrůza.
Mě překvapuje, jak elektronická velmoc není schopná dělat věci elektronicky, bezkontaktně, dyť nás maj stejně prošpikovaný.
Teda vlastně nepřekvapuje - moje maminka podávala daňové přiznání do GB
a pak ten byt radši prodala, protože to fakt nešlo. Jakože třeba originál doklady pouze via Royal Mail, jinak to nešlo. To, že před tou spolehlivou Royal Mail ještě musela nastoupit Česká pošta...
andulka01 Necháš ho tam pochopitelně jen tu dobu, než ti ho vydají, ale že třeba chtějí vidět všechny tvé pasy je docela masakr. Platí tři měsíce, takže žádná sláva. Jinak jsem v poslední době vždycky žádala online, tohle je výjimka.
A když ty čínské viza vyridis platí ti jen na ten pobyt nebo už nějakou delší dobu?
Tento teden jsem mluvila s člověkem, co má německé občanství, americký permanent residence a když chce do Íránu za rodinou musí na íránský pas. Předtím to dělal tak, že měl dva německé pasy a na jeden jezdil do Íránu a na druhý do USA. Pro tento účel vydává dva pasy taky ČR, takže Číňanům bych žádné dva pasy neukazovala.
Další kolega má nějakou rodinu v Rusku - takže směrem tam jezdil na ruský a zpět na český.
Raduza Tlapkám. A jsi dobrá, žes mu napsala.
Sweet Potato jj, no za rámeček si to asi nedá. ![]()
Po tomto týždni som fakt že moc unavená, asi budem upratovať skrine, nech sa uvoľním.
letfenixa
taky mi to pomáhá!
letfenixa to je alespoň užitečné, já jsem se vrátila z Vídně úplně vyřízena, takže už druhý den pařím na mobilu nějaké kraviny a do práce vyřizuji akorát emaily.
Jedno dítě vezu zítra na lyžák, druhé má nějakou chřipku. A to jsem s ní chtěla na výlet. Ted se místo toho od ní izoluji jak můžu
, protože v pondělí mám po půlroce čekání prvni termín na nové neurologii. Se bojím, že když jim ráno zavolám, že v 11 nepřijdu, další hned tak nedostanu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí