Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 07:05

continuity Platí tři měsíce, žádná sláva na tu dřinu. Já mám kamarádku Taiwanku s americkým manželem, japonskou pobytovou kartou a matkou v Číně a ta mi taky líčila jaké harakiri musí dělat, létat z různých zemí oklikou, no je to komplikované. 

Ale teda nevěděla jsem, že můžeš vstoupit na jeden a opustit zemi na jiný pas...

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 07:58

Garfie no tři měsíce jsou nic moc.

Vstoupit na jeden a vystoupit na jiný pás jde asi v ruském bordelu, do USA bych to ani nezkoušela, protože nebudeš mít záznam o výstupu. 

Prý je to už dokonce nějak propojené s aerolinkami. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:03

continuity Ano, to se stává, že si někdy vybraní jedinci představují, jak je určitá pravidelná činnost easy a někdy až zpochybňují časovou náročnost celkového úkolu. Dokud si to sami nezkusí. 

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:05

Garfie continuity taky mi to prislo divny, vzdyt vizum a vstupni razitko mas v jednom pase, jak muzes odjet s jinym? No asi v zemi neomezenych moznosti, kde zitra jiz znamena vcera, je mozny leccos.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:08

Kokoska no na vstupu se kontroluje, jestli můžeš do Ruska a to s ruským pásem můžeš a na výstupu, jestli můžeš do EU. S ruským pásem bez víza nemuzes, ale s českým jo. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 16:39

Zatiaľ na skrine nedošlo, musím robiť iné napr opravovať stvrtrocky. No čo som komu urobila???

Offline berush
465 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 17:08

@Garfield - s vízy do Číny velmi soucítím. Vyřizovala jsem před pár lety pro nás, taková ta akce: v Číně jsme ještě nebyli, tak se tam podíváme, no neskutečný oser, dokládala jsem za každého stoh papírů a potvrzeni. Minimálně hodinu předem stát před ambasádou, aby ses dostala na řadu, lidi tam byli třeba už potřetí, protože potrebovali vízum a vždy jim něco chybělo nebo "chybělo" nebo něčí chtěli jinak, ale jak na toneměli odpověď nebo formulář. A to byli mnohdy ostřílení borci z agentur, které se na zajišťování víz specializují. 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 00:17

berush No to jsem neměla slyšet!

Vyčetla jsem, že existuje tranzitní vízum, pro nás 72 hodin, kdy můžeš opustit některá (!) letiště bez víza, ale musíš odletět do třetí země, což je pro nějaký krátký výlet zbytečně komplikované. Ale povedu to v patrnosti. 

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 19. ledna 2025 01:44

Garfie Tranzitní vízum bylo na 144 hodin, ale na konci minulého roku to prodloužili na 240 hodin, a už je 60 míst, kde je možné to využít. Snaží se nalákat turisty, teď začali nabízet zdarma výlety z letiště na Velkou čínskou zeď nebo okružní jízdu po Pekingu.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 01:55

Kitsune Máš pravdu, teď jsem to našla na čínských stránkách. Hledala jsem to původně na stránkách Čínského viza centra v Japonsku, ale tam mají očividně staré informace. To je dobrá zpráva, tak mi zůstává už jen komplikace třetí země. :-) 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 09:11

Garfie tak poletis přes tu Koreu, když tam můžete bez víz. Je to cestou a nějaké zdržení to bude, ale určitě menší než zevlovani celé rodiny půl dne na ambasádě. 

Trochu se bavím při představě, jak si turista zaskrtava v skyskenneru  volbu "s jedním přestupem" místo "přímý let". 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 09:58

continuity Já bych to mohla vzít cestou domů, ale to poletím sama s dětma a na to prdím, při té dlouhé cestě mi to nestojí za to. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 10:43

Čtu Seznam zprávy, protože mi připadaji objektivnější než třeba IDnes. Ale tenhle članek je hodně špatný....chudáci senioři, jde přece jen o 11 cm, soused je tchán Janouška,...  Že by tam byl vysvětlen stavební zákon a jak došlo k tomu, že garáž postavili tam, kde stát nemohla se člověk nedočte. Zklamali mě.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-ve-stinu-valka-sousedu-zaklady-presahuji-o-11-centimetru-musi-se-zbourat-vsechno-268107

P.S.: Dávám to sem, protože v Co mě zaujalo je zajímavá debata o euthanasii, tak jim to nechci rušit.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 10:58

brrr já ten článek tedy četla a asi si dokážu představit ten proces, ale raději to nečtu. Jak pracuju na SU tak mě každý takový článek rozčílí protože vždycky je jednostranný a neobjektivní.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 11:02

rysamona máme jednoho takovýho důchodce v domě...

pořád se svou ženou lepil anonymní výzvy na nástěnku a házel dopisy... (tipla bych si ho na domovního důvěrníka za komoušů) a dneska chodí dementně po domě a říká, že ho "někdo sleduje" a že "nikomu v životě neublížil" 

pardon, právě jsem dočetla U severní zdi, tak asi jsem pod vlivem

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 11:33

brrr seznam zprávy je na české poměry nadprůměr, ale pořád to není novinařina dle mých představ. Mě teda nakrkli už během Covidu. Často mají v článcích i faktické chyby.

kolikrát se o něčem dočtu na Twitteru (mám pár novinářů, které sledují), novinový článek by mě i zajímal, prolezu a nikde nic. 

Jo a tato diskuze mě dokopala k tomu zrušit předplatné i na Hospodářske noviny.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 15:52

brrr 

Mně se ten článek zdá srozumitelnej - milej soused si zkrátka svévolně postavil garáž tam, kde neměl, a teď se diví. Argument o Janouškovi na tom nic nemění... druhej soused je v právu, hotovo dvacet.

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:13
Reakce na continuity:

brrr seznam zprávy je na české poměry nadprůměr, ale pořád to není novinařina dle mých představ. Mě teda nakrkli už během Covidu. Často mají v článcích i faktické chyby.

kolikrát se o něčem dočtu na Twitteru (mám pár novinářů, které sledují), novinový článek by mě i zajímal, prolezu a nikde nic. 

Jo a tato diskuze mě dokopala k tomu zrušit předplatné i na Hospodářske noviny.

​Chtěla jsem se zeptat - které tištěné médium považujete za nejdůvěryhodnější / předplácíte si? Já v poslední době nějak tápu...

Online Allysa
898 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:16

Anaj Dennik N, má online i tištěnou verzi.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:28

Anaj pirát Michálek píše o médiích tohle...

říká tomu "oligarchicko-mediální komplex v Česku"