Ono i když má londýnské metro intervaly krátké, tak ráno to zrovna moc nepomůže, protože na nástupišti se nedá hnout, z vozu vystupuje před centrem nebo přestupními stanicemi fakt málo lidí, takže se do vlaku nedá dostat, a to čekání se tak nějak samovolně prodlužuje.
Stěžovací vlákno
40 min dojizdim tady v Praze a myslim, ze to je celkem malo. I kdyz je to tez odpoved na otazku, jaktoze stiham "tolik" cist.
Možný to je, ale kolik přesně nevím, to by věděla Amun . Já naštěstí jezdím jen autobusem nebo chodím pěšky, metrem a městskými vlaky málokdy. S oyster card je ale aspoň výhoda, že když denně projedete víc než 10 liber, tak tu částku nad deset liber už čtečky nestrhávají.
Vím, že když jsme se před 5-ti lety nastěhovali, tak roční jízdné stálo 900 liber ( myslím, že to byla zóna 1-6, ), teď jsem někde koukala, že to je snad dvakrát tolik ( ať mě když tak někdo opraví, jestli se pletu ), pokud potřebujete jezdit v širším okruhu, tak to je samozřejjmě dražší, ten kdo jezdí z oblastí mimo Londýn ( a nemusí bydlet až tak daleko ), může ročně zaplatit za vlaky i třeba 4 tisíce, záleží na společnosti, která vlaky provozuje.
Amun Haha, Northern line jazdím ja. Z juhu na sever. Presťahovali sme sa do south east a o dva týždne na to som dostala nový job v north west
. Z predchádzajúcej adresy by som to mala 20 minút overgroundom. Teraz, ak mám šťastie, tak je to hodina od dverí k dverám. Akože mám už vychytané vlaky, viem, že musím chytiť vlak na London Bridge pred 8am a z práce musím odísť najneskôr 5.35pm, inak je to šialenstvo. Rano, po 8,30am sa do žiadneho overground vlaku na našej stanici nikto nedostane. Chvalabohu za southern trains na London Bridge!
Lilly_Ku Dochádzať zo Southend-on-Sea do Londýna je pre mňa nepredstaviteľné, spoje tým smerom sú viac než nepredvídateľné. Teraz napríklad pracujú na novej linke tým smerom, a preto je väčšina vlakov posledné dva mesiace zrušená. To by ma asi porazilo.
A kolik zaplatíte za měsíc, jestli se můžu ptát?
ta kamoska je ted na materske, predtim tusim pracovala castecne na home office. pro me to ale i tak bylo nepredstavitelne, proto jsem to zminovala.
ja teda mam pronajatou kancelar momentalne 15 minut pesky od baraku, po prestehovani ted v sobotu to budou 3 minuty pesky, takze mam co kecat. ale zase za ni mesicne taky uvalim ne uplne maly prachy. si clovek nevybere.
Čo sa týka ceny lístkov, tak mesačník na zóny 1-2, ktorý si kupujem ja, stojí ca 127 libier. Zóna 1-6, čo je fakt že okolie Londýna je ca 230 libier.
jojo, tak to bude asi ono, oni fakt bydleli v nejakym primesti. tak hlavne, aby to vyvazil plat, jako vzdycky :)
Mám to podobne s tým čítaním, všetci sa furt divia, na čo objednávam toľko kníh. A mne tým pádom hodinová cesta vlastne ani nevadí, často si uprostred kapitoly vravím, že by to Brno nemuselo byť tak blízko... :D Na druhej strane v prímestskom autobuse si vždy v pohode sadnem, narvané metro je predsa len niečo iné.
Však to, aby to bolo vyvážené. Kopa ľudí sa sťahuje mimo Londýna a potom dochádza, ale ceny za ročné lístky sú šialené, takže čo ušetria na nájme, vrazia do vlakov.
Ja som mala šťastie, že sme sa sťahovali zo zóny 2 do zóny 2, len teda na opačnej strane Londýna. Ale oplatilo sa to, pretože nájom je tu porovnateľne nižší ako tam, kde sme boli predtým a cena za vlak je tá istá
. Len teda trávim viac času čítaním kníh v metre ako doma...
tak zas kdyz to jde s tim ctenim, tak si to dokazu predstavit, partner to ma taky tak a furt z knihovny taha nejaky knizky, takze toho asi stiha precist hodne :) ja dokazu v metru maximalne poslouchat hudbu, panc na cteni je bud narvany nebo se zactu moc a prejedu, proste to pro me neni to spravny prostredi, i kdyz jsem to dlouho zkousela.
A k pocasi: zrovna koukam na Top Gear dokonaly vylet, jedou z Benatek do Saint-Tropez a sala na mne leto jako vysite :-D Tyjo, tam bych se nekdy podivala!
Haha, koukaly sme na stejnej pořad :)
No mne býva občas v metre zle keď čítam
. Ale keď okamžite prestanem, tak to prejde. Podobne to mám v aute, ale tam nemôžem čítať vôbec. Takže hudba/audiokniha v telefóne ma dosť často zachráni. Tiež sa mi dá čítať len keď si sadnem, takže len od určitej zástavky na ceste do práce. Na ceste domov je to lepšie, na stanici kde nastupujem je ešte dosť miest na sedenie. Ale občas je to fakt boj.
A kolik zaplatíte za měsíc, jestli se můžu ptát?
Edit.
Nene, myslela jsem jízdné a to jste už napsala.
Ah, OK :) Nejak som sa v tom stratila.
Ja ctu jen v metru nebo ve vlaku, v jinych prostredcich ne, ani nevim proc. A zvladam to i vestoje jednoruc s taskama, temer profikn![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.