suhlasim, ze pretrhnutie vsetkych kontaktov je to najlepsie mozne riesenie pre mna, do praxe sa mi to zavadza/lo tazko - jednak aj kvoli sestre, ale to mi skor pride ako vhodna vyhovorka, preco som to tak neurobila uz davno. ano, byvam sama.
som dost uzavreta, mam diagnostikovanu vyhybavu poruchu osobnosti, co je trosku viac ako len introvertnost a sociofobia /vtip/. pre mna bola ta mama, nech uz bola akakolvek, spojenim s vonkajsim svetom alebo ako to nazvat...; jej spravanie, nech uz bolo akekolvek, som vedela citat a zvykla som si nan, preto aj to pretrhnutie kontaktu vnimam velmi fatalne a absolutne a bol to jeden z mala "socialnych" kontaktov, ktory som mala, co je pre normalnych ludi /s priatelmi, blizkymi priatelmi, partnermi, vlastnymi rodinami, detmi.../ asi nepochopitelne - pre mna su to veci, na ktore jednoducho nemam a je to frustrujuce, ze clovek by aj chcel, ale ono to je to velmi tazke /narozdiel napr. od sociopata, kt. o to zaujem nema, preto to nepocituje ako problem/. aspon mam psy - ale davam si pozor, aby to neprerastlo do nejakych sialenosti :-)
a chapem, suhlasim so vsetkymi, ktori mi tu pisu, ze pretrhnut kontakty je najlepsie riesenie, ale pre mna je to sakra tazke, preto to este nemam vyriesene a preto tu tuto temu opakovane vytahujem. tie kroky su sice pomale, ale su - takze odstahovat som sa zvladla, este eliminovat/zrusit kontakt a popritom nejako wannabe normalne fungovat.
a velmi dakujem vsetkym, ktori ma povzbudzujete.