Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:08

Muslik Zajímavé. Tipla bych si podle velikosti, že budete mít povinný audit, personální oddělení, tam nějaké vnitřní předpisy budou muset být. Spíš se podle nich neřídí a zaměstnance o nich neinformují. Ale je to jen moje domněnka, když se potkám někdy s personalistkama z velkých firem třeba na školení apod. a bavíme se o praxi.

Online continuity
43199 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:29

notna ja jsem zvědavá, co tyhle firmy budou dělat, až začne platit ta směrnice o odměňování. Ta by měla platit pro všechny firmy 120+ zaměstnanců.

U nás ty rozdíly nejsou nějaké brutální a stejně se počítá, že to zabere nějaký čas to narovnat. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:37

Mě nejvíc udivuje, že víte, kolik berou kolegové. Já nemám tušení.

Offline Mha
příspěvků moje polička 21. února 2025 14:47

Pinot Noir

A nemluvilo se o tom, ze to budou o sobe vzájemně lidi vědět?

Já to teda taky nevím. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:51

Do statistiky uvádím,  že jsem se vracela po půl roce na malý úvazek a hodinovou mzdu mám nižší,  než když jsem odcházela,  protože jsem přece jenom brigádník. A ano, dělám to stejné, co před mateřskou

Offline Allysa

Do statistiky uvádím,  že jsem se vracela po půl roce na malý úvazek a hodinovou mzdu mám nižší,  než když jsem odcházela,  protože jsem přece jenom brigádník. A ano, dělám to stejné, co před mateřskou

Offline Allysa

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. února 2025 15:06

continuity Budou to rychle dělat. Tak jako před časem směrnice kvůli GDPR apod.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 21. února 2025 15:32

Allysa no, to je drsný!

"Moje" holky dělají na dohodu při rodičáku za průměr před odchodem na mateřskou. Po návratu řeším navýšení na srovnatelnou úroveň v rámci týmu - jsem urputná a šéf chce mít klid. Jsme velká firma, ale žádná pravidla nejsou (asi že máme smluvní mzdy), a vlastně nevím, jak to řeší jiná oddělení - předpokládám, že je to hlavně o tom, jak se kdo moc domáhá (máme přece ty smluvní mzdy).

Další souboj mě čeká o zkrácený úvazek.

Online continuity
43199 příspěvků moje polička 21. února 2025 16:03

notnajenže to nebudou jenom papíry jak GDPR, budou muset nějak vyřešit i ty mzdy. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. února 2025 16:08

Allysa to je brutalni!

Pinot Noir my se o tom otevrene bavime, mne to dokonce sami rikali. Kdyz jsem mluvila o tom, ze mi po navratu nenavysili plat s tim, ze se prece porad nabira za x, tak mi ty lidi sami rekli, ze to neni pravda, protoze oni nastoupili za y. Nejak me neurazi ze nekdo vi, kolik vydelavam a naopak. Kolegum jejich plat preju a jsem rada, ze maji vic nez ja, nemusime na tom bejt blbe vsichni:D

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. února 2025 17:03

continuity Pochopila jsem to, jak to myslíš. Já si tipuju, že budou rychle řešit i ty mzdy, když na to dojde.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2025 17:11

Pinot Noir s nej kamoskou z prace si porovnavame i vyplatnice A to kolik ma kdo zaklad se bavime bezne, kopiruje to plus minus tabulkovy plat u statnich zarizeni. Kolik ma kdo osobko nevim, ale zaklad se zvedal vsem pravidelne. A to sef vzdy rano zahlasi, at jdeme podepsat novy platovy vymer. U nas je desny bordel ve vsech tech sluzbach, prescasech, bonusech za praci v nematerske nemocnici (priplatek za dojizdeni, prisluzby), v tom se poradne nikdo nevyzna. ale zaklad je proste dany. Zadne velke tabu tema to neni. 

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 23. února 2025 16:39

Stezuju si na sebe, mam nejakou žravku, nevim, co bych. Potrebuju neco, ceho se muze snist moc moc a nebudu mit za tyden o 5 kg vic. Zeleninu mi radit nemusite

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 23. února 2025 16:48

Kokoska Když mám žravku a nevím, co bych, obvykle mi chybí v jídle bílkoviny, takže bych doporučila zkusit maso, vejce a tvaroh, třeba i s tou zeleninou

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 23. února 2025 16:57

Myrtila ty mas asi pravdu, posledni 2 dny jsem bilkovin krome ranniho jogurtu moc nemela! 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 23. února 2025 17:07

Kokoska U mnš to dělá taky špatný pitný režim, tak můžeš zkusit víc pít ;o)

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 23. února 2025 17:09

DruI to piju, snazim se. Jinak by me bolela navic hlava.

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 23. února 2025 18:13

Sambo mi sežral celej zbytek, dobře čtvrt kila, veliký čokolády s mandlema, co jsem dostala od kamarádek!!!

Jako ať si dá... ale sežrat to všechno??...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. února 2025 18:46

Aranel Gentleman. Jestli se zítra nepřišourá aspoň s deseti kilama podobné, né-li lepší, utikej. :D