Muslik Zajímavé. Tipla bych si podle velikosti, že budete mít povinný audit, personální oddělení, tam nějaké vnitřní předpisy budou muset být. Spíš se podle nich neřídí a zaměstnance o nich neinformují. Ale je to jen moje domněnka, když se potkám někdy s personalistkama z velkých firem třeba na školení apod. a bavíme se o praxi.
Stěžovací vlákno
notna ja jsem zvědavá, co tyhle firmy budou dělat, až začne platit ta směrnice o odměňování. Ta by měla platit pro všechny firmy 120+ zaměstnanců.
U nás ty rozdíly nejsou nějaké brutální a stejně se počítá, že to zabere nějaký čas to narovnat.
Mě nejvíc udivuje, že víte, kolik berou kolegové. Já nemám tušení. ![]()
Do statistiky uvádím, že jsem se vracela po půl roce na malý úvazek a hodinovou mzdu mám nižší, než když jsem odcházela, protože jsem přece jenom brigádník. A ano, dělám to stejné, co před mateřskou![]()
Do statistiky uvádím, že jsem se vracela po půl roce na malý úvazek a hodinovou mzdu mám nižší, než když jsem odcházela, protože jsem přece jenom brigádník. A ano, dělám to stejné, co před mateřskou![]()
continuity Budou to rychle dělat. Tak jako před časem směrnice kvůli GDPR apod.
Allysa no, to je drsný!
"Moje" holky dělají na dohodu při rodičáku za průměr před odchodem na mateřskou. Po návratu řeším navýšení na srovnatelnou úroveň v rámci týmu - jsem urputná a šéf chce mít klid
. Jsme velká firma, ale žádná pravidla nejsou (asi že máme smluvní mzdy), a vlastně nevím, jak to řeší jiná oddělení - předpokládám, že je to hlavně o tom, jak se kdo moc domáhá (máme přece ty smluvní mzdy
).
Další souboj mě čeká o zkrácený úvazek.
notnajenže to nebudou jenom papíry jak GDPR, budou muset nějak vyřešit i ty mzdy.
Allysa to je brutalni!
Pinot Noir my se o tom otevrene bavime, mne to dokonce sami rikali. Kdyz jsem mluvila o tom, ze mi po navratu nenavysili plat s tim, ze se prece porad nabira za x, tak mi ty lidi sami rekli, ze to neni pravda, protoze oni nastoupili za y. Nejak me neurazi ze nekdo vi, kolik vydelavam a naopak. Kolegum jejich plat preju a jsem rada, ze maji vic nez ja, nemusime na tom bejt blbe vsichni:D
continuity Pochopila jsem to, jak to myslíš. Já si tipuju, že budou rychle řešit i ty mzdy, když na to dojde.
Pinot Noir s nej kamoskou z prace si porovnavame i vyplatnice
A to kolik ma kdo zaklad se bavime bezne, kopiruje to plus minus tabulkovy plat u statnich zarizeni. Kolik ma kdo osobko nevim, ale zaklad se zvedal vsem pravidelne. A to sef vzdy rano zahlasi, at jdeme podepsat novy platovy vymer. U nas je desny bordel ve vsech tech sluzbach, prescasech, bonusech za praci v nematerske nemocnici (priplatek za dojizdeni, prisluzby), v tom se poradne nikdo nevyzna. ale zaklad je proste dany. Zadne velke tabu tema to neni.
Stezuju si na sebe, mam nejakou žravku, nevim, co bych. Potrebuju neco, ceho se muze snist moc moc a nebudu mit za tyden o 5 kg vic. Zeleninu mi radit nemusite ![]()
Kokoska Když mám žravku a nevím, co bych, obvykle mi chybí v jídle bílkoviny, takže bych doporučila zkusit maso, vejce a tvaroh, třeba i s tou zeleninou ![]()
Myrtila ty mas asi pravdu, posledni 2 dny jsem bilkovin krome ranniho jogurtu moc nemela!
Kokoska U mnš to dělá taky špatný pitný režim, tak můžeš zkusit víc pít ;o)
DruI to piju, snazim se. Jinak by me bolela navic hlava.
Sambo mi sežral celej zbytek, dobře čtvrt kila, veliký čokolády s mandlema, co jsem dostala od kamarádek!!! ![]()
Jako ať si dá... ale sežrat to všechno??...
Aranel Gentleman. Jestli se zítra nepřišourá aspoň s deseti kilama podobné, né-li lepší, utikej. :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí