baltik no letos asi neeee![]()
Stěžovací vlákno
711990 fakt někdo, kdo se vrací po osmi letech, si ještě něco z práce pamatuje? Nehledě na to, že firma třeba změnila procesy, pořídila nový programy, a pod.
Tabea nevim, jak to je jinde a po osmi letech, ale ja se vracela po trech a pul, kdy jsem pocitac vubec nezapla. A jak jsem si sedla na sve stare misto u pocitace, proste to vsechno naskocilo, jako kdybych odesla den predtim. Prvni mesic jsem se jeste obcas doptavala na veci, ktere jsem zapomnela. Jako treba jak se jmenuje ta funkce, ktera dela to a to, a nebo kde na serveru jsou ulozene nejake veci, ale po mesici jsem uz zase mela vlastni projekty a pracovala jako pred materskou.
Tabea osm let je hodne ale po 4 asi v pohode. Ja mela pauzu jen rok a ctvrt. Pak jsem zacala se zkracenym uvazkem par dni v mesici a postupne navysovala. Ale kolegyne, co mely treba dve deti a pauzu 4 let, naskocily taky velmi rychle. Ono ty skills tam nekde jsou, zautomatizovane. Co bohuzel zustava jako nevyhoda, je cas "navic" co s ditetem nemas. Takze bezdetni a chlapi te predbehnou v tom, ze maji mnohem vic flexibility navstevovat mnohe kurzy a kongresy, podilet se na zmenach postupu/publikovani, nebo obecne delaji nejakou uz vedouci pozici (at uz je to treba vzdelavani mladsich, zastup vedouciho apod). Mnohem vic slouzi i na externich pracovistich = opet vic zkusenosti. Ja no to nemela ani myslenky. Ale zase treba sef mi vychazi ve vsem vstric, protoze aspon jak nemam ty ambice, tak nikam neodejdu
Zeny s detma jsou nejstabilnejsi zamestnankyne.
Tabea Taky mě to zarazilo. Třeba u nás se toho mění tolik, že nestíhám držet krok, i když normálně chodím každý den do práce ![]()
Tabea ja se vratila po 3 a nastoupila jsem na projekt, nemela jsem tam nikoho k sobe a proste jsem si musela poradit. System byl furt stejnej, co se zmenilo jsem si dohledala...tak proste to je presne ono, pokud jsi predtim byla zkusena, tak si poradis ne. Maximalne potrebujes vedet pokud se zmenilo, koho mas kontaktovat, ale fakticky moje prace je furt stejna...
711990 fakt někdo, kdo se vrací po osmi letech, si ještě něco z práce pamatuje? Nehledě na to, že firma třeba změnila procesy, pořídila nový programy, a pod.
Já jsem v jedné firmě 10 let. Za tu dobu se změnily snad úplně všechny procesy, včetně třeba jiného programu na posílání e-mailů a zmigrování archivu na sharepoint. Takže navrátilec po 8 letech nemá šanci pamatovat si nic, protože se to tak už nedělá.
Tím nechci říct, že by měl makat za almužnu, ale někdo ho musí komplet znovu zaučit, to je prostě fakt.
coralline ale to jsou věci, které se naučíš za měsíc, možná i rychleji. Že je nový systém na maily, kde je archiv teď. Předpokládám, že gro té práce leží jinde. Takže jsme zpátky u toho brát tu ženu jako někoho z venku, ne někoho, kdo nemá absolutně žádné zkušenosti.
Evaeva To byl jenom příklad, že se změnilo fakt úplně všechno včetně maličkostí. Procesy a programy na tu podstatnou práci se změnily taky. S tvou poslední větou souhlasím, to jsem nerozporovala.
coralline jojo,u nás se taky změnilo hodně, od kopírky po systém evidence práce. Ale ten hlavní program se nezměnil a já ho občas zapínám i doma, tak snad naskočím rychle.
coralline Tak ono asi taky záleží na oboru. Za sebe říkám, že architektura je stejně hlavně o posouvání záchodů a ty jsou velký furt stejně
Ale uvidím jakou budu zpívat v březnu, až práce nabere obrátky, jak se začlením.
DruI a parkovacich mist ![]()
Evaeva Jo, novou tiskárnu máme taky a nemá mě ráda
Vždycky musím jít otravovat recepční, aby ji restartovala.
DruI ano, přesně ![]()
![]()
Já teda těch skoro osm let nejsem úplně mimo proces, ale samozřejmě je něco jiného dělat čučky z domova. Já bych se ráda vracela postupně přes ty čučky, tak uvidíme.
Ty se teď budeš vracet nějak intenzivněji? Březen už je za chvíli.
Zuzuli No ale parkovací místa se vážně občas zvětšujou! Jako druhou důležitou konstantu vidím schody a 2h+b=630 si taky ještě pořád pamatuju ;o)
Evaeva No já se budu taky vracet nejdřív nějakýma drobnějšíma věcma. Ale já jsem teď asi na dva roky vypadla tak nějak kompletně. A popravdě jsem chtěla začít už před měsícem, ale jak jsme byli doma furt zdravotně na hromadě, tak se to posunulo.
DruI já teď taky nic nedělám, od porodu. Chtěla jsem, ale nakonec jsem ráda, že jsem si nic nevzala
Ale doufám, že od září taky trochu začnu.
Tak budu držet palce ![]()
Děkuji těm, které mi odpověděly na otázky s valorizací a korporáty. Jsem si to průběžně četla, ale nemohla psát, tak se omlouvám, že teď už nevím, kdo to přesně byl a je tu o pár stran víc.
Je to strašně zajímavý téma. Jsem záviděla korporátům tu zpracovanou mzdovou a personální politiku. Prostě mají na to manuál a jedou podle toho. Jak třeba psala continuity Překvapilo mě, jak tady často píšete, že firma nic takového nemá. Moje zkušenost z těch malých firem je při těch nástupech z MD, RD, že se není čeho držet a jen se to musí vyjednat. Většinou si majitelé k tomu přizvou účetní nebo se to minimálně domlouvá společně. A nemám to moc ráda, protože někdy jsou lidi fakt nesoudní. Jak na straně zaměstnavatele nebo i na straně zaměstnance. Tak to sním o tom manuálu na personalistiku :-) Ale musím zaťukat, většinou jsou rozumní všichni, domluví se a při tak malém počtu zaměstnanců to není moc často.
A už nevím, kdo to psal, že odbory toto nezajímá. To mi spadla brada. Jak nezajíma? ![]()
Já se vracela po 5 letech do korporatu, farmaceutická firma a plat jsem dostala stejný jako před RD, samozřejmě vypracovaný systém ohodnocení byl. Bála jsem se, ze budu v laboratoři mimo, ale vůbec jsem nic nezapomněla a za měsíc se chytala. To že tam bylo sem něco nového v administrativě, ale nic co se člověk nenaučí za chvíli. Jiná věc je nedostatek časové flexibility a často nemocné děti....takže nemám iluze a v tomto se stala nic nezměnilo. Další věc je, že jsem moc ráda, že jsem s dětmi mohla být doma a nemusela je v pár měsících dávat do jeslí.
Jooo a odbory jsme měli, ale ty šli na ruku zaměstnavateli.
notnaja dělala i ve firmě o 100 zaměstnancích a tynavraty se řešili s HR holcinou. Přesně pravidla nebyli, ale nějakou spravedlnost hlídala. Třeba všichni manažeři jsme měli stejný základ, zbytek se těšil přes bonusy.
Jak řekl šéf, v baráku plném hackerů si nějaké nespravedlnosti dovolit ani nemůžeš.
notna ja dělám pro korporat o cca 800 zaměstnancích a jednou tolik externistech a nic propracovaneho není. Mám celkem presah i do dalších obdobných, byť menších, v me branži a žádné propracované systémy odmenovani/navyšování/přístupu po MD/RD nejsou. Doslova, jak bych to řekla, kdo si co urve a jak se proda, to má
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí