Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 09. března 2025 19:39

Kan 

Neřekla jsem ani slovo, samozřejmě. Ale je to ve mně jako v koze

Evaeva 

Právě že ne, to by mi rovnou řekli ať to nevařím. Jemu teď vadí snad všechno, to rejpání předvádí pokaždý, ať dělám co dělám. Kvůli němu vařím už jen takový pofidérní jídla... jako teď to rizoto, minule jsme měli špagety - jako nedělní obědy?! A doma (ani ve školce) to není o nic lepší zjevně, to by ho netahali za psychologem. Jedl vždycky mizerně, ale tohle je už tragédie.

No nic, na příště si Adéla objednala svíčkovou To se Oliver patrně rovnou vyvrátí, mizera. Ale koblihy už nekoupím, nedostane nic. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:43

Evaeva vidis, kazdy ma proste neco. Ja maso taky nemusim. Syn zas dava syr v pomeru k jidlu 1:1. Ale musi to byt to kremove rizito, bez masa, idealne s hraskem a uplne rozvarene . No a nekdy ho neji a nekdy si i prida. Ja prave vim, jak desny stravnik jsem byla. A rozhodne nefungovaly prikazy apod. Nekdy manipulace neco za neco/pohadka. To se priznam, ze vyuzivam taky. Ale nekdy proste ani tohle nefunguje a asi nema cenu to vic resit. Ty kluci z toho vetsinou vyrostou a spis bude casem lehci je satit nez zivit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:44

barbucha já samozřejmě neumím posoudit, jestli je to ještě normální. Ale to, co píšeš, mi přijde úplně běžné. Kluci jedí maso v zásadě jen pečené kuřecí nebo vepřové a cokoli v trojobalu občas projde něco jakoby dušené, když je tak akorát opečené. Člověk by se z toho zbláznil, kdyby to furt řešil. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:49

Jos krémové rizoto nejedí vůbec

Já to nechávám víceméně na nich, žádné manipulace pohádkou, akorát pak samozřejmě není nárok na nic sladkého. Mladší skoro každý den večeří rohlík se šunkou. Ale lepší se to, teď mi kolikrát hlásí, že si ve školce přidal a taková jídla, co by doma samozřejmě nejedl.Já chápu to jejich rýpání v mase, dobře vím, jak se člověku (mně) navaluje, když kousne do něčeho fuj, jako dítě jsem to měla mnohem horší než teď. U sýru jim vadí, když se rozpustí a táhne se, proto ho chtějí zvlášť. Kdybych jim dala do ruky půlku bločku goudy, tak to snědí.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 09. března 2025 19:50

Jos 

Cuketu jsem se ani neodvážila přidat. A cpát to do něj jak do husy nemůžu, to by se mladej pan otec zbláznil

Jako ovoce jsem nabízela různý... na stole byl salát, nakládaný okurky, cibulky i řepa... jedla to jen Adéla, ta je pro každou špatnost a jak je zvídavá, sama pravila že musí aspoň ochutnat aby zjistila jestli to chce nebo ne. Tomu rozumím a to podporuju, ale mizera prostě a priori odmítá všechno šmahem. Nevim z čeho žije. My jako děti jsme byli zvyklí jíst všechno co nám předložili (jinak jsme nedostali nic), a to měl otec zálibu v takovejch příšernostech jako žraločí stejk nebo želví polívka (naštěstí nebejval moc doma) a ani moje děti nedělaly nikdy takový drahoty. Naopak Myslím že kdyby se kolem malýho chudinky tolik neskákalo, že by se taky brzo uklidnil.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 09. března 2025 19:52

Já jako dítě jedla všechno, ale jen od mámy. Od kohokoliv jiného to prostě bylo úplně jiné jídlo. Babička se taky furt stavěla na hlavu, proč nejím to a tamto, vždyť to mám přece ráda. No ale doma! Mně prostě i věci jako brambory nebo rýže chutnaly u jiných jinak, tudíž nechutnaly. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:54

Pinot Noir malá ségra byla vždycky hrozný tintě, takže když jí hlídala babička, měla snahu jí vykrmit. Takže do ní vždycky vítězoslavně nacpala rohlík (mile a trpělivě, prostě si dala tu práci). Akorát milá ségra pak nevečeřela

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 09. března 2025 19:57

Evaeva 

Tak já jsem měla ty mikrokousky kuřecích prsou taky opečený, bylo to spíš takový to český rizoto... ale to je marný. I ty blbý špagety - vytáhne jednu z talíře, pokud možno úplně suchou-čistou... s odporem a pod otcovejma výhrůžkama ji do sebe nasouká, a to je vše, konec... sedí nad tím, tváří se jak vrah... je úplně jedno co mu předložíš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:58

barbucha každý je jiný. To, že Adéla ráda ochutnává, neznamená, že musí všichni. Půlka dospělých ochutná pražené cvrčky a půlka se na to ani nemůže koukat

Cesta podle mě vede spíš přes přijetí. Neříkám, že mu máš podstrojovat, ale prostě to moc neřešit, brát to tak, že on to má takhle. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 19:59

barbucha já maso zamíchané v čemkoliv nejím do teď, ani v polívce třeba. Akorát že jsem dospělá a každému je to tím pádem jedno

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. března 2025 20:01

barbucha ja teda fakt skoro nic nejedla. Rypala jsem se ve vsem, nejvic v mase. To doted rada nemam. Takze mam pochopeni. Vazne jsem si dala radsi rohlik s maslem nez treba spanelskeho ptacka. A toho treba syn ma moc rad. U nej je to taky jak kdy. Ma obdobi, kdy sni spoustu veci a kdy zije na Biosaurech a pribinaku. Pak samozrejme funguje hlad. Kdyz zkratka nedostane nic po dlouhou dobu, tak sni i tu veceri

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:05

Evaeva 

Má to teda pěkně špatně! Neřešila bych to - nakonec mu nakládám miniporcičky na dezertní talířek! ovšem když ho pak vidim jak do sebe sází jednu koblihu za druhou, případně se docpe brambůrkama nebo půlkou bonboniéry, sladkým pečivem... tak mě berou všichni čerti. Já to tam mam vždycky připravený v obýváku, jakože když se tam po obědě přesunem aby si mohli ještě něco zakousnout - přece to před ostatníma nebudu schovávat! Ale nedovolila bych mu si vzít, kdyby rodiče pokaždý nevyměkli...

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:05

barbucha tu svickovou mu naserviruj oddelene - suchy knedlik a trochu omacky v misticce. Sam se rozhodne, jestli si da knedlik s omackou. Muj syn v tomto veku jedl jen oddelene suroviny, napr ovoce na talirku podle druhu a nesmely se dotykat. Omacky moc ne, ale suchou ryzi, suchy knedlik snedl, maso v podstate nejedl. A snedl toho vic, kdyz toho dostal na taliri malo. Desny obdobi to bylo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 20:06

Jos vždycky si dám radši rohlík s máslem než španělského ptáčka

Online Zuzuli
3806 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:07

Moje dcera si naposled rizoto posypala velkou porci syra, aby po chvili rvala, ze se ten syr roztekl a ona nema rada, jak se tahne a lepi, a nemuze pres tu vrstvu to rizoto jist

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:07

barbuchaMoje starší tohle taky dělá, a myslím, že zrovna u posledního rizota jsem ji docela dost vynadala:D. Nejhorší je, že mně přijde, že vona někdy jak kdyby tu moji akci chtěla, že to pak sni a i se tváří tak v pohodě, žádný ze jakoby tam seděla jak oukropecek a slzičky stékaly do talíře. To dělá, když ji řeknu, že prostě čekám než sní půlku. Ale když jsem na ni jak saň, tak je z toho snad víc v pohodě. Hrozny toto. A to jako vařím víceméně podle nich, polévky snad tři druhy, a žádný no go jídla ním nenutím, když mi něco od začátku řeknou, že nejedi, tak nejedí, chápu i to vybírání jen libovehi a hezkého masa, ale tohle vymejsleni, když má ocividne hlad a pak by zpraskala tři sušenky, to mi hrozně vadu. Ale ty si z toho nic nedělej, ses babička, zeptej se jich, zda máš priste servírovat i zákusek nebo ne, nebo podavej jako zákusek mrkve a je to. Babičky se nerady poslouchají, a buď je to tak jak říká syn, a nebo jinak a na to si musí přijít sami;-) 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:08

Evaeva 

Nejíš ani čínu? No je to fuk, jako dospělá máš z toho rozum a víš, že to můžeš nahradit/vyřešit jinak.

Jos 

Hlad je správný řešení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 20:08

barbucha s tím sladkým souhlasím. Ale zase nevíš, jestli to nemá povolené jen na návštěvě u babičky. Třeba proto, aby vás ušetřili nervy drásající scény Ale víš co, on z toho taky vyroste, aspoň do určité míry.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2025 20:10

barbucha no záleží, kdo jí dělá

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 09. března 2025 20:10

barbucha proc by nesmely byt v nedeli spagety nebo rizoto? Kdyz jsme tu meli naposled obe mladsi deti, meli jsme sekanou a Adele jsem pak ty testoviny varila extra po nasem obede, aby nebyla uplne hladem. Chtela suchy, snedla asi 4 vrtule. S tim proste nic nenadelam, nejak me to netejra. Fakt je, ze u nas s ni teda k psychologovi nikdo nepobezi, jeji bracha taky do nedavna s jidlem desne vysiral, to by jim tam mohli rodice poridit permanentku na nekolik let.