Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 10. března 2025 23:30

Evaeva Aha, tak to mě nenapadlo, že to obirate. To já dělám jen dětem, když jim krajim maso;-).

Myrtila No kuře mi přijde relativně v pohodě na vykostění, ten králík nevím no:D. Možná tak z hřbetu si věřím, že udělám nějakej řízek. Ale když říkáš, že se ti to povedlo už i...tak by mne mohlo taky. 

Tabea Jojo, to mám stejně, taky jsme ráda, když se všechno ji. 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 10. března 2025 23:49

Já si pamatuju první kiwi na nějakém nóbl večírku s rautem v devadesátkách, kde jsem brigádničila a tam mě nějaký podnikatel ve fialovém saku přesvědčoval, že se to jí i se šlupkou a já mu odmítala uvěřit!

Kaki miluju (mimochodem, roste mi jich doma asi 10 v květináči, zasadila jsem je z půl roku starých pecek a všechna vzešla!) a japonská kamarádka mě z nich naučila skvělý salát, bohužel jednou z přísad je yuzu kosho (japonská chili pasta), která nevím jestli se dá u nás koupit. Ale pokud byste ji někdo objevil, pošlu vám recept. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. března 2025 00:26

Garfie mají ji na susi.cz

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 11. března 2025 01:00

Zina Ha! Tak z odměnu....

hromada rukoly, 1 kaki na tenké plátky, 1 bílá kulatá ředkev na tenké plátky (vodnice?)

Solí posypeš ředkev a po cca 5-10 minutách vymačkáš vodu. Všechno smícháš a dresing

-olej 2 lžíce / ocet (používám rýžový, ale není nutné) 1-1,5 lžíce / sojovka (ideálně usukuchi-sladší) + yuzu kosho 1/2 čajové lžičky. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 11. března 2025 01:17

Garfie pockej, kaki ma pecky? Jestli jo, tak to jim  i s peckama

Prvni kiwi jsem videla v Parizi na trhu v roce 1988. Jedno jsme si koupili a vubec nam nechutnalo, pripadalo nam jako takovy podivny angrest. Ted ho obcas koupim, ale to kaki mam radsi, a taky mango.

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. března 2025 02:21

Karja Mně přijde tohle vykosťování vždycky jako opruz, ať kuře, nebo králík, ale řízky s kostma uvnitř bych si doma dobrovolně nepřipravila - a jsme zase zpátky u počátečního tématu vybíravosti v jídle

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 11. března 2025 06:53
Reakce na Myrtila:

řízky s kostma uvnitř 

Horší představa než řízek z krkovice.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 07:07

Karjanene, až na talíři 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. března 2025 07:16
Reakce na Pinot Noir:

Horší představa než řízek z krkovice.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 11. března 2025 07:29

Pinot Noir Řízky musí být z naprosto čistého masa, dyť je to proboha schovaný pod strouhankou

U nás ty králičí řízky taky frcely, když jsem byla malá, doteď to nemám ráda, naštěstí už jsem to neviděla tak 30 let

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:12
Reakce na Myrtila:

řízky s kostma uvnitř

stejne jako omacka typu slepice na paprice, kde je vsechno od kosti pres kuze a chrupavky. nocni mura se mi vratila!!!

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:26

Řízky z králíka byly mé oblíbené jídlo v dětstvi. Obalovaly se zadní nohy, i s kostmi. Ale vůbec to nebyl problém. A samozřejmě to museli být mladí králíci. Maso z víc jak rok starých králíků se dávalo leda do sekané. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:37

viktorka_od splavu presne, taky to nechapu a nesnasim!

stejne jako buchtu s tresnemi s peckou

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:40

viktorka_od splavukuře na paprice s kostmi a chrupavkami jsem nezažila ani v školní jídelně, natož doma. 

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:43

baltik panebože, to peče tchyně dětem, bublaninu s peckama 

viktorka_od splavu mne hlavne přijde, ze se to neda nějak slušně rozpitvat, aby se člověk nezadělal omackou, mnohem snazší je to vykostit venku při přípravě  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:44

Malvin Nebo na čínu. Naši zabíjeli králíky do třech kilo a pokud to bylo první maso jako příkrm, tak kvůli křehkosti i menšího. 

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:46

KarjaŘízky podle mě ze zadních stehen, bez kosti. Tam je takovej hezkej pláteček.

Hřbet je samá kost, ne?

Malvin Taky jsem asi nikdy nejedla kuře na paprice s kostma. V dětství určitě ne. Zato bublanina s peckama mi přijde normální, bavilo mě ty pecky plivat a teď by mě rozhodně nebavilo višně vypeckovávat, vyteče šťáva a jak to pak na tý buchtě vypadá

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:54

viktorka_od splavu baltik Přesně, kosti v omáčce a pecky v buchtě Nemám ráda ani pecky v meruňkových a švestkových knedlících, i když to zvládnu, když mi je někdo naservíruje. Ale doma všechno vypeckovávám. Když už se s tím jídlem dělám, chci si ho pak užít, a ne z něj tahat kosti a pecky

Potrefenáhusa Ta bublanina s peckami byla běžná u našich babiček a jejich generace, když jsem byla malá, bublaninu jsem nejedla, ty pecky mi tam strašně vadily. Nejhorší bylo nechat se nachytat takovou tou směsovou, kde byly jahody, rybíz a sem tam i třešeň - s peckou. A jsme zase u té vybíravosti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 08:56

Myrtila pecky v knedlíkách mi nevadí, ale bublaninu nemám ráda tak nějak celkově, ani bez pecek to není žádné terno 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. března 2025 08:58

Myrtila ja myslim ze tohle neni o vybiravosti, ale lenosti kuchare/ky

chapu kdyz nekdo nema cas/se mu nechce s tim piplat - tak ty tresne sezeru syrovy a do trouby soupnu babovku. ale pect se s necim z ceho je akorat mrzeni a zlomenej zub, naco?