Grahamové rohlíky si pamatuji, jedl je můj dědeček s cukrovkou a hrozně mi chutnaly. ![]()
Ještě Juno mi vonelo.
Grahamové rohlíky si pamatuji, jedl je můj dědeček s cukrovkou a hrozně mi chutnaly. ![]()
Ještě Juno mi vonelo.
letfenixa lákavé menu ![]()
Před pár lety jsem viděla statistiku, z které vyplývalo, že "typické české jídlo" je už dlouho daleko spíš to pečené kuře než vepřo knedlo zelo nebo svíčková.
U nás byly takové zvláštnosti, jako že jsme nikdy nedávali do bramboračky majoránku, vůbec jsme ji snad nemívali. Ani jiné bylinky do polévek, na libeček jsem koukala velice překvapeně, když mi mužova maminka poprvé dala nasušený ze zahrádky.
Já jako dítě strašně ráda jedla u dědy, dělaval výborne Polívky, jídla i sladké, jejich vánoční cukroví bývalo skvělé. Doteď vlastně vaří pořád jen on.
A teda u holek dojíždění se sladkým po nedojedenem jídle, bych je hnala:D super na to bylo to finsko, co jsme sebou neměli, to k jídlu nebylo, a delala se jídla jako halaszle, cockova polívka, lokse, snídaně ovesne kase, po první scéně tohle jist nebudu jsme je nechaly hlady a pak už to slapalo...my jim to i vysvětlovali, že si nebudou moct vybírat, vypadaly že pochopily a ne, no. A hned po Finsku jsem s nema jela na tábor, a první večeře byla losos s bramborem, tak to jedly jen ty brambory protože ryb byly prejezene:D ale já je chápala.
A teda stezuju si na úplně dementní lidi. Teď jak venčim to naše potěšení, tak když jdou lidi se psem, jedou cyklisti, nebo tak, tak si ji posadim před sebe zády k lidem a prokrmuju, ať si jich nevšímá, a za ty dva dny jsem musela být fakt ostrá ať na to zvíře nesaháj, ať prostě projdou i s tím psem tak 10x větším než naše a nestojí a necumí! Uaaaa! Tohle mi fakt nechybělo. Ona je naneštěstí fakt ultra roztomilá...
Pečený kuře byl svátek, častěji u nás bývaly plátky masa na přírodno s rýží, uzené s bramborovou kaší, játra s bramborama. Naopak omáčky a knedlíky u nás nefrčely. Máma pekla dalamánky a chlebovou pizzu (chlebové těsto z pytlíku, vynikající), hodně se jedla zelenina, ovocný koláče. A polívky.
Výborně vařil děda z tátovy strany, ukrajinec, takže jsme mívali boršče, golubce, připravoval fantastické kysané zelí.
Tropické ovoce, lososa, krevety, brokolici jsem poprvé viděla a ochutnala v r 1986 ve Švédsku, byl to pro mě fakt velikej šok (za to všechno může bolševik).
Kurnik, jak se tu tak mluví o těch klasických jídlech, já bych si tak dala játra! Akorát by mi to doma nikdo nejedl a asi nejsem schopná udělat jenom jednu porci :o(
DruI Játra jsme taky jedly jako děti - králičí. A tuhle jsem udělala na cibulce kuřecí a jako dobrý, ale nebylo to ono, ty králičí s rejží jsou nejlepší.
Aranel No je to zvláštní, že jsem byla vždycky vybíravý jedlík, ale játra na cibulce jsem měla ráda i ve školní jídelně ![]()
rasaNori chápu, to je blbý. Ale přiznám se, že bych taky měla touhu na ni čumět.
Raduza Zíraní je obtěžování a nejen v MHD. ![]()
Aranel Králičí játra jsou teď luxusní delikatesa, v Makru byly posledně za asi 150 za 200 gr. I kachní hodně zdražily, když teda vůbec jsou. Chtěla jsem dělat paštiku a trochu mě to přešlo.
Játra miluju jakýkoliv, na cibulce s trochou sójovky, s rejží nebo sekaná na topince. A kachní srdíčka, po burgundsku.
DruIzato já nebyla schopná vedle toho jídla ani sedět ![]()
DruI kuřecí játra na cibulce (tentokrat s brambory) jsem vařila zrovna včera, je to u nás oblíbený jídlo, který jedi (většinou) s chutí obě děti
andulka01 No, hezký!
Za mňa , keď játra - pečienka - , tak jedine s opečenými jablkami a s cibulkou . Trochu skaramelizované jablka nezabudnúť aj jemne posoliť. Vynikajúce s akoukoľvek prílohou .
Za mňa , keď játra - pečienka - , tak jedine s opečenými jablkami a s cibulkou . Trochu skaramelizované jablka nezabudnúť aj jemne posoliť. Vynikajúce s akoukoľvek prílohou .
Potrefenáhusa No, moje nežerky nechtějí vůbec jíst maso, tak dost pochybuju, že by je játra okouzlila
ale teda teď mám chuť to zkusit. Akorát teď musím vymyslet kam pro dobrá játra ;o)
DruI zkus, ja kupuju na Kosiku z Rašovic
Králík téměř každý víkend a každou druhou neděli smažené rizky z králíka u tety, jak já to nesnášela. Aspoň mamka se nam ho snažila vždy předložit trochu jinak. Ale co jsem milovala, bylo obirat králičí hlavu po uvaření vývaru, líčka a mozeček. To mě naučil táta, nejdřív se se mnou dělil, pak už mi ji nechával celou :). Co bych teď dala za domácího králíka...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.