Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 10. března 2025 14:59

Grahamové rohlíky si pamatuji, jedl je můj dědeček s cukrovkou a hrozně mi chutnaly.

Ještě Juno mi vonelo. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 10. března 2025 15:00

letfenixa lákavé menu

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 10. března 2025 15:07

Před pár lety jsem viděla statistiku, z které vyplývalo, že "typické české jídlo" je už dlouho daleko spíš to pečené kuře než vepřo knedlo zelo nebo svíčková.

U nás byly takové zvláštnosti, jako že jsme nikdy nedávali do bramboračky majoránku, vůbec jsme ji snad nemívali. Ani jiné bylinky do polévek, na libeček jsem koukala velice překvapeně, když mi mužova maminka poprvé dala nasušený ze zahrádky.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 10. března 2025 15:21

Já jako dítě strašně ráda jedla u dědy, dělaval výborne Polívky, jídla i sladké, jejich vánoční cukroví bývalo skvělé. Doteď vlastně vaří pořád jen on. 

A teda u holek dojíždění se sladkým po nedojedenem jídle, bych je hnala:D super na to bylo to finsko, co jsme sebou neměli, to k jídlu nebylo, a delala se jídla jako halaszle, cockova polívka, lokse, snídaně ovesne kase, po první scéně tohle jist nebudu jsme je nechaly hlady a pak už to slapalo...my jim to i vysvětlovali, že si nebudou moct vybírat, vypadaly že pochopily a ne, no. A hned po Finsku jsem s nema jela na tábor, a první večeře byla losos s bramborem, tak to jedly jen ty brambory protože ryb byly prejezene:D ale já je chápala.   

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 10. března 2025 15:24

A teda stezuju si na úplně dementní lidi. Teď jak venčim to naše potěšení, tak když jdou lidi se psem, jedou cyklisti, nebo tak, tak si ji posadim před sebe zády k lidem a prokrmuju, ať si jich nevšímá, a za ty dva dny jsem musela být fakt ostrá ať na to zvíře nesaháj, ať prostě projdou i s tím psem tak 10x větším než naše a nestojí a necumí! Uaaaa! Tohle mi fakt nechybělo. Ona je naneštěstí fakt ultra roztomilá...

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 10. března 2025 15:52

Pečený kuře byl svátek, častěji u nás bývaly plátky masa na přírodno s rýží, uzené s bramborovou kaší, játra s bramborama. Naopak omáčky a knedlíky u nás nefrčely. Máma pekla dalamánky a chlebovou pizzu (chlebové těsto z pytlíku, vynikající), hodně se jedla zelenina, ovocný koláče. A polívky.
Výborně vařil děda z tátovy strany, ukrajinec, takže jsme mívali boršče, golubce, připravoval fantastické kysané zelí.

Tropické ovoce, lososa, krevety, brokolici jsem poprvé viděla a ochutnala v r 1986 ve Švédsku, byl to pro mě fakt velikej šok (za to všechno může bolševik).

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:40

Kurnik, jak se tu tak mluví o těch klasických jídlech, já bych si tak dala játra! Akorát by mi to doma nikdo nejedl a asi nejsem schopná udělat jenom jednu porci :o(

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:43

DruI Játra jsme taky jedly jako děti - králičí. A tuhle jsem udělala na cibulce kuřecí a jako dobrý, ale nebylo to ono, ty králičí s rejží jsou nejlepší.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:48

Aranel No je to zvláštní, že jsem byla vždycky vybíravý jedlík, ale játra na cibulce jsem měla ráda i ve školní jídelně

Offline Raduza
příspěvků moje polička 10. března 2025 16:52

rasaNori chápu, to je blbý.  Ale přiznám se,  že bych taky měla touhu na ni čumět.  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:57

Raduza Zíraní je obtěžování a nejen v MHD.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:59

Aranel Králičí játra jsou teď luxusní delikatesa, v Makru byly posledně za asi 150 za 200 gr. I kachní hodně zdražily, když teda vůbec jsou. Chtěla jsem dělat paštiku a trochu mě to přešlo.
Játra miluju jakýkoliv, na cibulce s trochou sójovky, s rejží nebo sekaná na topince. A kachní srdíčka, po burgundsku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2025 17:00

DruIzato já nebyla schopná vedle toho jídla ani sedět

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:00

DruI kuřecí játra na cibulce (tentokrat s brambory) jsem vařila zrovna včera, je to u nás oblíbený jídlo, který jedi (většinou) s chutí obě děti 

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:24

andulka01 No, hezký!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. března 2025 17:41

Za mňa ,  keď játra - pečienka - , tak jedine  s opečenými jablkami a s cibulkou . Trochu skaramelizované jablka nezabudnúť aj jemne posoliť. Vynikajúce s akoukoľvek prílohou .

Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. března 2025 17:41

Za mňa ,  keď játra - pečienka - , tak jedine  s opečenými jablkami a s cibulkou . Trochu skaramelizované jablka nezabudnúť aj jemne posoliť. Vynikajúce s akoukoľvek prílohou .

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:42

Potrefenáhusa No, moje nežerky nechtějí vůbec jíst maso, tak dost pochybuju, že by je játra okouzlila ale teda teď mám chuť to zkusit. Akorát teď musím vymyslet kam pro dobrá játra ;o)

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:44

DruI zkus, ja kupuju na Kosiku z Rašovic

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:57

Králík téměř každý víkend a každou druhou neděli smažené rizky z králíka u tety, jak já to nesnášela. Aspoň mamka se nam ho snažila vždy předložit trochu jinak. Ale co jsem milovala, bylo obirat králičí hlavu po uvaření vývaru, líčka a mozeček. To mě naučil táta, nejdřív se se mnou dělil, pak už mi ji nechával celou :). Co bych teď dala za domácího králíka...