Potrefenáhusajá mám kaki ráda, ale poprvé jsem ho viděla až jako dospělá.
Stěžovací vlákno
Sweet Potato u nas na sidlisti ne:-) my meli jen rohliky a chleba, ze muze byt peciva vic druhu jsem videla az v tom Jeseniku. pritom ti rusaci tam byli hrozna hovada, normalne hazeli odpadky z oken
Sweet Potato já si z dětství pamatuju jen rohlik, houska a chleba Šumava. Jsem z Prahy, celozrnné rohliky a tak podobně asi až po revoluci.
Raduza takovy ty sladký, loupáky? Makovky? To normalne bylo, ne?
Raduza a ještě loupák, pokud přivezli.
Raduza a ještě loupák, pokud přivezli.
jj
u nas se nastesti nejedly, ja je nerada. jsou hořky (mak mam rada)
Potrefenáhusa jo ty byly, ty mám ráda dodnes. Ale rohlik jinej než klasickej nepamatuju.
Potrefenáhusa Raduza Mohučanka neříkejte, že vás netýrali ve školce otrubovým rohlíkem! To byla asi nějaká lokální specialita teda! ![]()
Mohučanka loupak je ta makovka ne? To je sladký, já myslela slany pečivo.
Pinot Noir ne, co to je? Mě tyrali mlékem v lahvičce a klasickým rohlikem, ve škole.
Nic proti rohlíku, ale mléko nepolknu
Pinot Noir já si ze školky pamatuju jen tejrani buchtičkama se šodó
Pinot Noiru nás (v Havířově) byly mimo bílého pečiva jen dalamánky a grahamy (to byly asi ty škrabavé). No a pak chleba moskva.
Kuře mi taky přijde jako nedělní jídlo. Ale třeba moje babička považuje sekanou za jídlo "obyčejný", ne na neděli, to se naučila ve Vesně, škole pro ženská povolání (a zrovna ze sekaný maturovala!!).
Taky jsme v dětství nemívali teplý večeře - max. třeba lečo nebo když něco zbylo od neděle.
Raduza mlíko je pro mě odjakživa taky týrání a buchtičky jakbysmet. Potrefenáhusa ![]()
Byl to rohlík se struhadlovou strukturou, který nešel polknout. Nástupce je asi grahamový rohlík, ale ten podíl otrub býval tehdy určitě mnohem vyšší, to skoro bolelo to polykat.
Mohučankaano, loupáky a briošky
Mrs.Robinson jj,moskevskej chleba se mi teď vybavil, možná že byly i ty rohliky nakonec ![]()
Pinot Noir já do školky moc nechodila, na novém sídlišti nebylo místo. Ale buchtičkama ani mlíkem by mně týrat nemohli, obojí mám ráda. Leda, že by to mlíko bylo teplé![]()
My jsme to kuře jedli snad furt (jakože co víkend nebo co druhej víkend) a pamatuju si, že jsme z toho jako děti byly pěkně otrávený:D.
Karja my jsme meli kure prakticky vzdycky v nedeli, kdyz jsme prijeli na vikend k babicce, pecene kure s ryzi + jablecny kompot :)
a muj deda posilal me mame kazdy tyden graham balikem ze Zlina, protoze u nas nebyl
a babicka, kdyz k nam jela na navstevu, tak jako nejvetsi dobrotu nam vozila tresci jatra v konzerve s namornikem a hranatou sunku (nejaka drubezi, takova hodne mokra a na tenoucko nakrajena)
Moja babka (z maminej strany) nebola žiadna gazdina, ju domácnosť nezaujímala, takže u nej bývala rozvarena zeleninova polievka, rozvarene kuracue stehno, rozvarene zemiaky a rozvareny jablkový kompot. Našťastie sme tam jedavali málokedy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí