Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 10. března 2025 18:01

letolet králičí řízky a králičí maso zapečené pod strouhankou s vejcem mi to zvíře dočista znechutily. Měli jsme přísun od babiččiny sestry, takže dost často.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 10. března 2025 18:15
Reakce na Blanka:

Za mňa ,  keď játra - pečienka - , tak jedine  s opečenými jablkami a s cibulkou . Trochu skaramelizované jablka nezabudnúť aj jemne posoliť. Vynikajúce s akoukoľvek prílohou .

​to zní dobře, někdy zkusím, díky za tip

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 10. března 2025 18:19

Tyjo, tak králík je jediné maso, ze kterého se vybičuju udělat řízky, protože ty jsou prostě nejlepší! Dřív jsme ho mívali často, teď už zdroje skoro vyschly, kromě jedněch příbuzných už je nikdo nechová. Kupovaného jsem teda nikdy neměla, jen domácího. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. března 2025 18:31

Mame pet kraliku. Na maso. Chovny parecek a tri mlade, kterym bude v kvetnu rok. Manzel jim vyhrozuje pekacem uz od podzimu, ale nastesti na to nedoslo. Jsme asi jedini lide, co znam, kteri maji plnou kralicarnu, ale v podstate maji kraliky jen na likvidaci bioodpadu a tvorbu hnojiva . Ja to jist nedokazu. Minula samice si treba sama zlomila zadni nohu, byli jsme na veterine a fakt jsem uvazovala nad operaci. Kralik mel asi 7kilo, takze jako velka kocka. Pak uhynula sama, na neco jineho. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 10. března 2025 19:01

Jak naši cestovali, tak nějake exotické ovoce přivezli, ale kaki znám až z dospělosti. Vařilo se u nás asi vše, j krom hub.

Jo a můj děda si v devadesátkách oblíbil kiwi, ale jedlo ho i s tou chlupatou šlupkou

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 10. března 2025 19:55

brrr Když jsem těsně po listopadu navštívila rodinné známé v SRN, taky jsem naservírované kiwi sežrala i s chlupama. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 10. března 2025 20:00

brrr jeden z prvních polistopadových zelinářů míval reklamu "Kiwi - chlupaté vejce plné semen a vitamínů."

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 10. března 2025 20:00

brrr jeden z prvních polistopadových zelinářů míval reklamu "Kiwi - chlupaté vejce plné semen a vitamínů."

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 10. března 2025 20:00

brrr môj dedo ho tiez jedol so šupkou, keď ho po revolúcii prvýkrát skúsil, no, nepoznal to. 

A kaki som prvýkrát jedla asi 3 roky dozadu a milujem ho.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:41

brrr já ho i schlupama jim i teď, ty moderní odrůdy už skoro vůbec chlupatý nejsou, škoda loupat

Online Tabea
8157 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:46
Reakce na Karja:

My jsme to kuře jedli snad furt (jakože co víkend nebo co druhej víkend) a pamatuju si, že jsme z toho jako děti byly pěkně otrávený:D.

​a když nebyl k obědu brojler, tak byla kachna.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:50

Tabea Jo, tak my jsme kuřata domácí nikdy neměli, to až v posledních letech drží tchank. Kachnu (domácí) jsme neměly jako děti už vůbec rádi a ani jsme ji často neměli, králík byl neutrální a toho jsme mívali dost:D. Docela mi i něco říkají i ty řízky, musím se zeptat mámy, ale myslím, že to spíš bylo obalované kuře.., že obalovala zadní ctvrtky

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:54

A ten králičí rizek, dostanu z toho nějak plátek? Neumím si to predstavit, jestli to tak vykostim. Ale hodilo by se mi to, děti to nejí, ale domácí králíky dostáváme od příbuzných, takhle by se to pěkně zpracovalo

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:55

V životě jsem nejedla králíka 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2025 22:03

Karja tak ten králík u nás chutnal akorát mně omáčka teda i muži. Ale je to hrozná obíračka, jsem zase na nějakou dobu vyléčená 

Online Tabea
8157 příspěvků moje polička 10. března 2025 22:04

Karja u nás se ty králičí řízky taky dělaly. Jediný maso, co se pamatuju, že nikdo nechtěl, bylo jehněčí. 

Já prý byla jako dítě nežravá, ale táta zakázal jídlo mi nutit. Říkal, že jeho nutili a je z toho tlustej. Asi se budu muset zeptat, jak se ta moje nežravost projevovala. Nenapadá mě, co bych teď nejedla. Možná mlékovou polívku s kapáním (neviděla jsem od školních let) a tchyně jednou uvařila bramborový knedlíky z kupovaného těsta, který byly plněný paštikou. To bylo dost hrozný, ale snědla jsem to taky. Dospělý lidi, co rozrýpou talíř, mě rozčilujou. Zvlášť teda u chlapů mi to přijde strašně nesexy. Ráda jím s lidmi, co pohledně a rádi jedí. 

Online Tabea
8157 příspěvků moje polička 10. března 2025 22:07

Karja plátek z toho podle mě neuděláš. Leda z králíka obra.
Je to prostě řízek, co se okusuje/obírá od kosti. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 10. března 2025 22:08

Karja No, řízek jako sloní ucho z toho asi nebude, nebo možná záleží na šikovnosti vykosťovatele dá to docela práci, asi jako vykostit kuře, a řízky jsou spíš menší. Už jsem to nějakou dobu nedělala teda, poslední králíci, co jsme dostali, padli na příkrmy pro staršího syna, a s miminem nebyl na řízky ze zbytků čas. 

Offline Tak Betty
6158 příspěvků moje polička 10. března 2025 22:37

První kiwi moje děti jedly taky se slupkou.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 10. března 2025 23:29

Evaeva Aha, tak to mě nenapadlo, že to obirate. To já dělám jen dětem, když jim krajim maso;-).

Myrtila No kuře mi přijde relativně v pohodě na vykostění, ten králík nevím no:D. Možná tak z hřbetu si věřím, že udělám nějakej řízek. Ale když říkáš, že se ti to povedlo už i...tak by mne mohlo taky. 

Tabea Jojo, to mám stejně, taky jsme ráda, když se všechno ji.