Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:02

Jos Já se vlastně takto taky venčím, že si zajedu autem k nějaké pěkné vycházce. Ale nemám s sebou psa:D

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:06

Makara ve čtyřech jsem v mondeu spala pre 18 lety a teď už bych to vážně nechtěla opakovat.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:09

continuity potvrzuju Mondeo, to bejval obejvák. Ve starším Focusu jezdíme na roadtripy po CZ, spí se v něm úplně skvěle, ve dvou. Ale tak jasně, kdybych měla na Multivana, už se z něj nehnu a Evropa by byla naše.
A první Oktávka byla zlatá, spoustu práce udělala, nezničitelná a skvěle motorizovaná.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:20
Reakce na leona mp:

Kan A proč to vadí? Když někdo bydlí na sídlišti, je otrava venčit jen mezi paneláky. 

​Na Václaváku by to bylo zábavnější?

Totiž - proč pořád ty sídliště? Přece jsou na kraji města... kde je k přírodě poněkud blíž než z centra. My jsme v polích za pět minut. Pěšky.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:20

andulka01 ona snad měla motor z Passata - nevim, jak je tomu teď...

a Mondeo jsem měla zaškatulkovaný jako auto pro zaprděný postarší manažery... no vida!

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:23

RoSa jednu dobu měli mondeo všichni horolezci v oddílu, jacipak zaordeni manažeři. Pak postupně přesedlali na různé obytnaky. 

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:38
Reakce na 711990:

Tabea ja prave musim sedet uplne nejniz, nedosahnu jinak na pedaly. Jako je to fakt pitomy, nemoct se vypumpovat vysoko, protoze pak neseslapnu bezpecne spojku nebo brzdu. A proto potrrbuju auto, ktery ma normalni vyhled a ne gigantickou kapotu pres kterou neni videt:D nastesti jsem s nasim stavajicim vozem  starou Oktavkou, v tomhle smeru fakt spokojena. 

​no teda, tahle varianta * proč není někoho za tím volantem ani vidět * mě nikdy nenapadla...

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:44

Mondeo byl nejlepší náklaďák a obytňák a zároveň na silnici docela dělo a uvnitř luxusní pohodlí. Ale někdy před deseti lety právě bohužel nabralo rozměrů, kdy už se s ním nedalo do naší garáže dostat. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:51
Reakce na continuity:

notna konkrétně v Praze se posledním radním povedlo zhorsit propustnost města úplně brutálně, ač objem dopravy zůstal cca stejnej. U nás je ta situace ráno úplně zoufalá. Ač nejezdím autem,tak je to fakt dost o ničem, když člověk jde pěšky kolem smrdící kilometrové kolony. 

Chápu, že to nikdo nechce mít v centru, ale my to teď máme ve vedlejší ulici, tramvaje stojí v zácpe, zkracování přes obytnou zonu. No paráda. Přitom to byla ještě loni normálně průjezdná ulice. Takže ty zákazy a omezení prakticky fungují dost otazne. 

​Vubec netuším, jako opatření způsobilo dopravní problémy u vás. Určitě neni dobré jakékoliv opatření. byla bych pro, aby se to řešilo a hledalo nějaké dobré. Věřím, že nějaká dobrá existují a můžeme se poučit z jiných měst. Ale optimisticky to nevidím, tady na to není atmosféra.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 23:02

notna no dělali se ty experimenty se světelnými závorami, omezování propustnosti a podobně hovadiny. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. března 2025 23:08

continuity Od té doby, co si před dvěma lety v Opavě nechali optimalizovat světelné křizovatky, stojí doprava za prd.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. března 2025 23:08

RoSa Pan odtahovák měl pravdu!

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 17. března 2025 23:23

Ja mam jedničkovou octavku z roku 1999 a je úplně bozi! Je v automatu a plna výbava znamená volant a pedály, žádný zbytečný čudlíky a upozornění! :-D

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. března 2025 00:58
Reakce na Jos:

slniecko To ale clovek nepozna, zda potrebuji/nepotrebuji. My bydlime v horach a i tak ma muz automaticky jako sluzebni auto SUV. A v Praze parkuje. Navic takovy Kodiaq je proste uplne bezne auto, a fakt rozmerove tak velke neni. 

​Jasne. Preto zasadne neodsudzujem niekoho len preto, ze ma SUV. Co sa mi nezda je akurat mnozstvo tych potrebnych, ale v tom su naozaj aj tie "zavody v zbrojeni". Pamatam si ako manzelivi, ktory je vyslovene aleegicky na rozne statusove zalezitosti (mam teraz na jeho okruhliny zakazane mu kupit hodinky ) nejaky anonymny kolega dal listok za stierac v zmysle, ze ma mat co vo svojom postaveni "poriadne" auto. Pritom ho fakt nema male, ale vyslovene rodinne.

A uz vobec nechapem je, co je divne na konstatovani, zw vacsie auto zaberie viac miesta.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. března 2025 01:00
Reakce na notna:

V autech se moc neorientuju, neznám jejich rozměry, ale vidím, jaký je rozdíl, když na stejných místech zaparkují běžná osobní auta a stačí i jen jedno obří /netuším, zda SUV, asi jo/ a už je to buď hodně těsné nebo případně se vejde o jedno auto míň.  Parkuji obvykle na stejných místech, kam pravidelně jezdím, sjížídí se tam většinou pravidelní parkovači. Třeba pravidelně parkuju na místě, kde jsou dvě podélná parkovací místa. Velká. Vlezou se tam v pohodě auta tři, jedno teda malé - golf kombi, focus a clio tam stojí nejčastěji. Nebo různé kombinace suber, octavia, ještě tam stává jedno hyindai. Teď přibylo obří volvo a to už se tam ta tři auta nevlezou. Pokud místo focuse nebo golfa zaparkuje to obří volvo, vlezou se tam jen dvě auta. Často to vidím v parkovacíh domech. Jedno obří auto a vedle se už druhé nevleze. Je mi fuk, jaké to auto kdo má, ale byla bych ráda, aby se to řešilo cestou město pro lidi a ne město pro dostupnost autem všude. Ale asi i ta diskuze tady odráží, že stále ještě ta auta vedou :-(

A pobavila mě ta závist. Když si myslím, že města, obzvlášť místa s málo parkovacími místy, úzkými ulicemi apod. nejsou pro velká auta, tak závidím někomu to SUV. To nechápu. Některé ty tanky stojí míň než rozměrově menší sporťák. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. března 2025 01:45

Naši si kúpili Feliciu v 1997, brat ju používal do minulej jesene, keď mal haváriu a musela ísť do šrotu, lebo nebola rentabilna oprava. A keďže, kým bola našich, bola garážovaná a vždy zazimovana, mala najazdenych cca 100.000 km. Teraz majú SEAT, 10-ročný, má najazdenych 30.000. Tiež bol vždy zazimovaný.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 18. března 2025 07:22

RoSa Ale jo, nový Mondeo bylo pro manažery, po nich ho provozovali ti horolezci a po nich mladíci na kempování a pak šlo do šrotu :-)
Kamarád byl 3v1, mladej top manažer horolezec (ale kvůli statutu se pak vrátil k Mercedesu)

Když Mondeo začínalo, byl to, v porovnání s ostatní produkcí, fakt luxus a na svou dobu i krásná karoserie. Vlastně to byl nástupce Scorpia, to byla taky ta vyšší třída, manažerské auto. Těch tu bylo málo, nebo pak až ty vraky.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 18. března 2025 07:52

slniecko to je jak u nas. Manzel taky porad posloucha, proc nemame poradne auto. Ze mame to nase odvezt do srotu a koupit si aspon nejake poradne ojete z nemecka

Mame Toyotu Yaris z roku 2009, dostali jsme ji pred peti lety od meho dedy, kdyz prestal ridit a ja mela pred porodem, ze nam se bude hodit vic. On s ni jezdil na zahradu, kterou ma asi 5 kilometru od bytu, takze jedenactilete auto v perfektnim stavu, s asi triceti tisici najetych kilometru. Kazdorocne na prohlidce projde na jednicku. Za tech pet let jsme na nem opravovali jen klimatizaci. Pro nase potreby, nakupy v praze a jednou dvakrat mesicne sto kilometru po dalnici k rodine zcela adekvatni. Na dovolenou si pujcujeme to suv od nasich. Ale holt to je pro nektere nedustojne a podradne auticko a musi nam to pokazde rict

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 18. března 2025 08:00

Zuzuli jasne, alespon ojeteho passata z Nemecka, to je takove minimum, jak nebyt za socku

slniecko me to auto jako status prijde hrozne srandovni a kdyz jsme pred deseti lety chvili jezdili felicii po nasich tak jsme si taky od urcitych lidi vyslechli. Nejlepsi je, ze clovek, co to v nasem okoli nejvic resi a auto je modla, nema vlastni bydleni a vsechnu hotovost dal do koupe audi

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. března 2025 08:10

Som jakživ nepočula, ako niekto hovorí druhému, že si má kúpiť iné, lepšie auto.