Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35034 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:34

Aranel no jo, jsem zhyckana.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:39

Tabea mne prijde, ze jsou proste line si upravovat sedacku po partnerovi. Muz je o 25 cm vyssi a ja po nem nemuzu ridit protoze nic nevidim a vzdycky si musim napumpovat sedacku az nahoru. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:43

andulka01 promiň, ale tohle nejsou fakta, jen nějaká procenta a hvězdičky u jednoho modelu SUV. Kde je porovnání s nízkými auty? Plus ani kdybys našla tyhle čísla pro nějakého kombíka, vědu nikdy nejde dělat tak, že vybereš dva zástupce, porovnáš je a zobecníš to na celek. To, co jsem dávala jako odkaz já, je nějaká belgická studie ze 4 let a s 300 tis. účastníky nehod. Ok, originál je francouzky, takže to si nepřečtu, ale i ten anglickej výcuc je jasnej: SUV jsou bezpečnější pro vlastní posádku, ale nebezpečnější pro ostatní účastníky provozu. Asi bych dokázala najít i jiné studie, ale přiznávám se, že se mi nechtělo .

Ten odkaz ještě jednou: https://etsc.eu/suvs-and-pickups-make-the-roads-less-safe-for-car-occupants-pedestrians-and-cyclists-belgian-study/

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:51

andulka01 ok, už jsem si všimla, že je tam Kodiak a Superb a jde o to, že ty procenta jim vycházejí skoro stejně? Ale i tak platí to, co jsem napsala výše. Obecný závěr z toho vyvodit nejde, k tomu spíš slouží ty studie.

Online Jitka77
1944 příspěvků moje polička 17. března 2025 15:39

Přeruším motoristické téma s pokračováním, jak se vede mužovu tatínkovi - rovnou se omlouvám, pokud nezvládnu reagovat na všechny  Potěšilo mě, jak psala continuity , že se tchýně zotavila po zlomenině, na její úraz si pamatuju. U nás jde v tuhle chvíli asi už taky víc o to, aby se ze špitálu nevrátil ležák. Zlomeným žebrem propíchlá plíce se snad hojí dobře, tatínka převezli na obyčejnější oddělení... takže první den se řešilo, že mu zapomněli dát oběd a zapomněli ho napolohovat, měl už modré nohy. No a jak pookřál, začal si v noci vytrhávat kapačky a špacírovat po oddělení (doma prý někdy vstal o půlnoci a šel dělat dřevo, hlava už není na sto procent, to víme), což sestry vyřešily tím, že ho přivázaly k posteli za obě ruce i nohy Asi ne jen na chvilku, jelikož to jeho dcera při návštěvě poznala. Protože pracuje v sociálních službách, řešila stížnost oficiální cestou, byl se tam podívat i někdo od soudu a řekl jim, že tohle nesmí, mají pacientovi dát prášky na spaní. Prostě spousta nervů a nejistoty. Mám všechno jen zprostředkovaně, ale je to náročné.

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 17. března 2025 15:41

Jitka77 nemam k tomu čo dodať, len želám veľa sil pánovi 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 17. března 2025 15:43
Offline Kokoska
35034 příspěvků moje polička 17. března 2025 16:20

Jitka77 to je strasny, vsechno.

Online notna
9460 příspěvků moje polička 17. března 2025 16:30
Reakce na andulka01:

Evaeva A opravdu chceme, aby se to řešilo formou znepříjemňování a restrikcí, kterým nemůžeme uniknout? Jakože nejdřív uděláme C, aniž by bylo vyřešené A a B?

Zákaz autem do města? OK, ale až bude hotovo:
- obchvaty
- PR parkoviště ze všech směrů (u nás u vlaku udělali parádní PR parkoviště, aby z něj za pár let bylo co? Developerský projekt)
- decentralizace úřadů a sídel velkých společností
- bezpečné cyklostezky (což ty pražský z poloviny prostě nejsou)

Já fakt nechci, aby se stalo normou ve společnosti, věci rovnou zakazovat než mít řešení.

​Až bude hotovo. No, co na to říct, když už teď není kde parkovat a doprava kolabuje. OK, počkáme, abychom se nedotkli práv řidičů. To ti fakt přijde reálný?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2025 16:38

notna plus co to je to hotovo? Město se vyvíjí a hotovo nebude nikdy 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 16:56

Jitka77

Reste ty sestry, jednou z nutných podmínek úspěchu v té LDN bylo, že každý boží den zam za tchýni někdo zašel. Pak ten personál podle mne taky vidí, že si nemůže dovolit cokoliv. 

Ptala jsem se denně na stav kůže, jestli ji bolí zadek, jestli něco jedla, jestli byla na potřebě. Slušně, zdvořile, ale neústupně. Švagr ji třeba odmítal polohovat, tak tam muž jezdil častěji, aby ji alespoň přinutil se otočit. Protože ty prelezaniny řešit nechceš. Toho jsem se bala nejvíc. 

Online Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 17. března 2025 17:01

Jitka77 hodně sil tchánovi i celé rodině

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. března 2025 17:09

notna ne, jistě že mi to nepřijde reálný. Ale obecně nasí.á mě ta absence principu. Takže než něco pořádně udělat, rovnou někomu něco zakážeme, ptž je to jednodušší a rychlý. A pak zakážeme něco dalšího, když to "vyřeší" něco, na co se někdo vybodnul a neudělal. A dalšího...

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. března 2025 17:14

Jitka77 hodně sil

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 17. března 2025 17:23
Online notna
9460 příspěvků moje polička 17. března 2025 18:36

andulka01 Jenze v tomto případě by to potřebovalo věšteckou kouli, aby se to mohlo řešit podle tebe. Ten vývoj v osobni dopravě ma podle me rychlejší tempo. Vždyť s nárůstem provozu se potýkají snad všechna města na světě. Hlavně ten prostor neni nafukovací. A ze do toho prostoru chce vjet autem víc lidi než se tam vejde, snaží se tam nacpat, ač to nejde, tak nezbývá, než to nějak omezit a regulovat. Co jiného s tím. 

Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 17. března 2025 18:42

tak hlavně aby ty záchytný PR parkoviště pro pendlery zacálovala Praha, že jo?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 19:02

notna konkrétně v Praze se posledním radním povedlo zhorsit propustnost města úplně brutálně, ač objem dopravy zůstal cca stejnej. U nás je ta situace ráno úplně zoufalá. Ač nejezdím autem,tak je to fakt dost o ničem, když člověk jde pěšky kolem smrdící kilometrové kolony. 

Chápu, že to nikdo nechce mít v centru, ale my to teď máme ve vedlejší ulici, tramvaje stojí v zácpe, zkracování přes obytnou zonu. No paráda. Přitom to byla ještě loni normálně průjezdná ulice. Takže ty zákazy a omezení prakticky fungují dost otazne. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. března 2025 19:17
Reakce na Tabea:

​ Všímám si, jak mají občas řidiči/řidičky sedačku tak nízko, že z auta nemůžou vidět. Nejen u SUV. 

​jj, tohle znam a mam opacny tendence, ridim sice dobre, ale jsem absolutne fixovana na dobrej vyhled. a protoze mam 180 cm, tak to znamena sedacku tak vysoko, ze vrskem hlavy se skoro dotykam strechy. ale proste to je moje komfortni poloha na rizeni :D

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. března 2025 19:18

jo a co me dneska fakt pobavilo: tady v diskuzi argument zavisti :D