Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 09:05

Jitka77 :-( ach jo, to mě mrzí. Držím palce, ať se vše v dobré obrátí .

Já pro maminku stále nemám žádné následné místo. AH jsem obeslala, obvolala, ale místa ze dne na den nejsou. Včera mi volala lékařka z ÚVN "jak to tedy vidím" a jestli maminka půjde domů, když není místo ani na lůžkách následné péče. Co mám dělat? Je to šílený pocit, ale vím, že doma to už zvládnu je s vypětím všech sil a stejně ta péče nebude nijak závratná. A jak dlouho? Na AH mohu čekat i půl roku a více.

Offline Miru
16902 příspěvků moje polička 25. března 2025 09:14

whiskas 

...jako, jsem laik. Ale jak Ti radily tady dříve - nedej se.

Čisté teoreticky, kdyby Tvoje maminka nikoho neměla(nebyla by jsi..., nebo žila v Austrálii třeba), tak by to museli nějak vyřešit.

Na ulici ji nedají.

Buď si ji tam nechají a nebo lůžko seženou jinde oni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2025 09:42

whiskas trvej na tom, že se postarat nemůžeš. (Já myslím, že v jednom se starat o ležícího pacienta opravdu nemůžeš). Hodně sil

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 09:56

Evaeva Máma není "ležák",tedy péče o ni je paradoxně náročnější, protože ji musíš pořád hlídat a navíc některé úkony jsou prostě nekonečné, neb je poněkud "sabotuje". I z toho důvodu ji odmítají na některých LDN, kde jsou zařízeni jen na "klidné ležící pacienty".

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 09:57

MiruTaké jsem o tom přemýšlela takto. Ale v nemocnici ji prostě nechat nemohou, neb klasická nemocnice je péče na jiné bázi. 

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 25. března 2025 10:02

whiskas řekla bych lékařce, že "prostě to nevidím a nejsem schopna se o maminku sama postarat".

Nemáš v okolí třeba Charitu nebo jinou organizaci, tam by ti byli třeba schopni poradit co a jak? Mě docela pomohli se ve všem zorientovat a všichni, s kým jsem mluvila, byli zlatí. 

Dnes jsem byla podat pro maminku druhou žádost do domova a vzledem k tomu, že míst je málo a ona je teď na LDN a tam může být 3 měsíce, bylo mi řečeno ať si začnu už teď hledat místo na odlehčovací službě (mezistupeň mezi LDN a DD), tam taky může být jen 3 měsíce a pak se už snad najde místo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2025 10:26

whiskas aha, to jsem špatně pochopila. Ale stejně se to nedá zvládat v jednom.

Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 25. března 2025 10:39

Evaeva dá, ale nesmíš u toho chodit do práce ;)

ad ty 3 měsíce: to je divný, moje teta byla v Motole v LDN určitě minimálně rok... jak to dělali? papírově na den propustit a zas běžej 3 měsíce? to je teda záhada...

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 25. března 2025 10:42

RoSa 3 měsíce bez revizního lékaře, to je běžná doba, co níkdo moc neřeší..., pokud to revizní potvrdí, tak tam můžou být samozřemě delší dobu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2025 10:50

RoSa i tak mi to přijde dost náročné, pokud je to péče 24/7. Nějaký omezený čas to člověk vydrží, ale jak dlouho?

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. března 2025 12:47

whiskas

Nemocnice by měla mít svou sociální pracovnici nebo rovnou oddělení, zkusila jsi? Jestli jo, omlouvám se, ne pozorný čtenář 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. března 2025 12:55

whiskas nedej se, z mojí zkušenosti nemocnice (v našem případě Bulovka) má sociální pracovníci, která vyhledává místa následné péče pro potřebné pacienty.

V praxi to bylo tak, že máma řekla doktorovi, že domácí péče je nemožná a dostala se do kontaktu s tou pracovnicí - už nevím, jestli dostala od doktora telefonní číslo nebo ji ta pracovnice kontaktovala sama. Myslím, že maximálně do týdne se našla volná postel ve vhodném zařízení pár kilometrů za Prahou a ta pracovnice z Bulovky všechno zařídila sama.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. března 2025 12:57

Jakoby to bylo včera, přitom letos je to právě 10 let

Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 25. března 2025 12:57

whiskas Domov Vážka v Mělníku

- zkus zavolat sem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2025 12:59
Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 25. března 2025 13:05
Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 25. března 2025 14:18
Reakce na whiskas:

MiruTaké jsem o tom přemýšlela takto. Ale v nemocnici ji prostě nechat nemohou, neb klasická nemocnice je péče na jiné bázi. 

​To ale neni tvuj problem. Pokud si ji v nemocnici nechat nemohou, tak v nemocnici musi taky vyresit, kam s ni. Jak uz tady nekdo napsal, co by delali, kdyby maminka nikoho nemela, nebo jeji deti zily na jinem kontinente? Museli by se postarat, nic jineho by jim nezbyvalo. Tak se nenech odbyt!

Drzim palce  

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 25. března 2025 17:13

whiskas Ty jsi samoživitelka, musíš chodit do práce, nemůžeš být s nemocnou nonstop. Trvej na tom, že propuštění do domácí péče není možné v jejím fyzickém a psychickém stavu. Ok, jakžtakž chodí. Kdyby měla jasnou hlavu a šlo jen o to nachystat potřebné, zkontrolovat léky, pomoci do sprchy, bylo by to jiné. Tohle, co popisuješ, je podle mě ještě náročnější než péče o ležícího člověka, který ale spolupracuje.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:08
Reakce na Mha:

whiskas

Nemocnice by měla mít svou sociální pracovnici nebo rovnou oddělení, zkusila jsi? Jestli jo, omlouvám se, ne pozorný čtenář 

​Ano, ta mi "shání" ta místa, ale prostě mají všude plno.Navíc s mámou je ten problém, že je večer velmi neklidná a některá oddělení následné péče ji prostě nevezmou (na rovinu mi to bylo řečeno například u Boromejek). Myslím, že dobré řešení byl první návrha na "zaléčení" na gerontopsychiatrii v Bohnicích, jenže tam to padlo díky tomu, že tam mají momentálně žloutenku typu A. Netuším, jak dlouho trvá, než je oddělení "čisté". 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:10

Lenka22 Díky, mrknu se.