Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:12

whiskas drzim palce, at se neco najde! Preju hodne sil! A nedej se!

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:13

MP Marge Jitka77 Mohučanka 

Prý nemají volná místa. Mám žádosti v X Alzheimer centrech, takže bych potřebovala "překonat" pár měsíců. Jen se obávám, jestli mi maminku vůbec do AH vezmou, když má v popisu ty neklidné noci (velmi detailně vím, co to znamená).

A dnes to máma rozsekla, když při návštěvě chěla opět domů a tak jsem zabrousila i na téma, co  dál a pravila, že do žádného "důchodcovského domu" nepůjde, že che domů a basta. Argument, že s ní nemohu být 24 hodin absolutně nebere. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:13

Friga Díky :-).

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:19

Lenka22 Tam to vypadá pěkně, hned zítra volám. Raději jim už večer napíšu. Děkuju.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:40

whiskas a už ji proti té žloutence teda naočkovali? Za 7 dní po očkování už je imunita. Čtu tady

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 25. března 2025 18:53

whiskas mamincinymi zadostmi se nenech rozhodit. Ona si neuvedomuje, jak narocnou peci potrebuje. Hledas LDN i za hranicemi Prahy? Moje tchyne byla v Mesicich (to bych nedoporucila), kovid stravila v Trebotove (to bylo docela dobre) a dozila nem. sv Krize na Zizkove. Zkus ten Trebotov, je to kousek za Prahou, autem tam dojedes v pohode.

drzim palce a trvej na tom, ze se sama starat nemuzes. Take jsme to tak museli udelat a nakonec se misto naslo.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 25. března 2025 19:16

whiskas Zkus ještě linku Cesty domů, třeba ti taky něco doporučí. 

Vím, že se u tvé maminky nejedná o paliativku, ale na školení tam nám říkali, že tam volají lidi i s prosbou o radu, jak postupovat dále a to i v případě např. dlouhodobé péče o Alz. dementní apod.

Provozní doba Poradny

pondělí, úterý, čtvrtek, pátek: 9–17 hod.
středa: 9–14 hod.

Telefonické konzultace

Po telefonu poskytujeme veškeré poradenství i sepisujeme žádost o přijetí do péče.

telefon: 775 166 863
nebo: 725 245 576

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. března 2025 19:33

whiskas

Aha. Ony ty všechny domovy a i instituce jsou dvojího typu. Pro lidi, kteří mají jen zdravotní obtíže, ale nemají neklid a neodcházejí z domu. Pro ně jsou zase jiné, zabezpecenejsi. U nás v okolí  je to asi půl na půl, ale stejně nejsou volná místa. Kamarádka měla doma maminku, která odcházela i v noci z domu a chodila hlavně na nádraží a nevěděla cestu zpět domů, takže jsme taky hledaly, kde by mohla bydlet.

Moc ti držím palce, ať to zvládneš

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 25. března 2025 20:42

whiskas nenech se ukecat, maminka neni soudna a nemuzes byt v pozoru 24/7, tim spis, jestli by byly problematicke noci. To je clovek za 3 dny a 3 noci vyrizeny, vlastni zkusenost.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 07:55

Tabea To nevím, proč je nenapadlo ji nenaočkovat. Včera nebyla přítomna lékařka, ale dnes jí zkusím zavolat a třeba mi poskytne vysvětlení.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 07:58

Liesel Volala jsem k těm Boromejkám a do Života90. Jak jsem psala, B.mámu nevezmou, kvůli jejímu neklidu. Obvolávám tedy dál. Doufala jsem, že po nějaké medikaci se máma zklidní, ale asi ji moc detailně nezkoumají. Na to byl zřejmě vhodnější prvotní plán - gerontopsychiatrie.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 07:58

Liesel Volala jsem k těm Boromejkám a do Života90. Jak jsem psala, B.mámu nevezmou, kvůli jejímu neklidu. Obvolávám tedy dál. Doufala jsem, že po nějaké medikaci se máma zklidní, ale asi ji moc detailně nezkoumají. Na to byl zřejmě vhodnější prvotní plán - gerontopsychiatrie.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:04

Kokoska To mi povídej. Noční jsem měla přes měsíc a přiznám se, bylo to šílené. Sestry v nemocnici mi říkaly, že tyto "akce" mívá stále :-(. Jsem sobec, ale nedovedu si představit tohle absolvovat X dalších měsíců (než by se uvolnilo místo v AH a než bych mámu přesvědčila/jestli vůbec). Ani při homeoffice jsem toho moc nenadělala, protože jsem řešila spostu drobností denně a soustavná práce se nedařila. 

Na druhou stranu, mám ze sebe špatný pocit, zvláště po tom včerejším výstupu, kdy mi máma vyčítala, že ji nechci domů :-(. Strašný to bylo. Opět z toho tedy blbě spím, ale když si vzpomenu na ty předchozí týdny a dosadím vyjádření lékařky, ať nečekám zlepšení, je mi jasné, že domácí péči bych nezvládla. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:07

Ginger Děkuju, ale je těžké se nenechat ovlivnit. Jsem "měkká" :-D. Hledám i mimo Prahu (Tuchlovice např.). Horoměřice, to je tedy ještě Praha, dostala jsem tady tipy např. na Mělník. Hledám, píšu, domlouvám osobní návštěvy. Ale pokud se máma rozhodne, že opravdu ne, tak to bude k ničemu. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:08

Samantha Mha Moc děkuju .

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:18

whiskas máš to těžké, ale nevzdávej to a trvej na tom, že domácí péči "sama" nezvládneš a máš zaměstnání (z něčeho žít musíš!!).

Já byla včera za mámou na LDN a vždyť je to všechno v pohodě, za chvilku půjdu domů... a to že se bez pomoci nepřesune z postele na gramofon nebo kamkoliv jinam ji vůbec nedochází. Tak jsem jí říkala, že domu půjde až budeme mít tu polohovací postel a tu nechce, protože se z ní sama nezvedne, tak prý bude na el. polohovacím křesle... (máma je nechodící a 100 kg pacient), budeme muset se sestrou být tvrdé a trvat na tom, že v tomhle stavu doma sama být nemůže a to že tam bude 3* denně někdo chodit, nic neřeší, protože ji fak jeden člověk nezmůže

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:18

whiskas jeste je Alzheimercentrum ve Zlosyni u Mělníka. Hodne sil :-( 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:19

Nechci, aby to vyznívalo, že se lituju. Vím, že stejnou situaci řeší spousta lidí. A zvládají to, tudíž si připadám jako neschopný blb. Jsem velmi ráda za všechny rady a tipy, které mi tady dáváte .

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:20

Potrefenáhusa Díky , přidávám na seznam.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:23

whiskas nejsi neschopná!!! a jestli to ostatní zvládají, tak na to 100% nejsou v jedné osobě a nebo neříkají celou pravdu.