Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. března 2025 14:05

Josjá si myslím, že v Americe toho nepojištěného se zhuntovanym zdravím rozhodně nezachranuji tak urputně jako tady. 

Občas co píšou ti lékaři z urgentu je vážně zoufalé, zachraňují celou noc bezdomovce, aby jim ráno podepsal reverz a o týden do něj tečou statisíce znova. 

Speciálně lidí co nedodržují léčebný režim a doporučení lékaře to myslím mají v Americe o hodně horší bez ohledu na kvalitu pojištění. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. března 2025 14:21

continuity tady treba byla mlada fetacka, mela infekcni endokarditidu. To je onemocneni, ktere ji uplne sezralo chlopen v srdci. Kardiologove ji napojili na mimotelni oxygenaci a v Hradci dostala novou chlopen. Tydny intenzivni pece. V den prekladu na standard negativni reverz. Pak mame mit nejake zdroje pro opravdu potrebne. Tohle je neudrzitelne. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. března 2025 14:33

Josno asi tak, jsem si dost jistá, že v Americe by už nebyla, i bez reverzu.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 26. března 2025 14:41

continuity Taky si myslím (vybavujou se mi scény z filmu Requiem za sen, brrr), ale jak je to správně, nevím...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. března 2025 15:08

U rodičů bych to tak viděla - můžou prodat byt a z toho by se dala platit nějaká péče. Ale přeci jen jsou dva a péči může akutně potřebovat jenom jeden, nebo můžou být ve stavu, kdy už sami nic neprodají.

U sebe bych si to srabácky představovala tak, že to v určitém bodě zabalím, přijdu k doktorovi, dostanu pilulku a sbohem. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 26. března 2025 15:13

bublifuk jestli v tom bode jeste budes schopna k doktorovi dojit, nebo jestli budes vedet, ze to uz je ten bod. Viz tady zminovane pripady - vsechno je v poradku, vsechno zvladnu... a ono ne.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. března 2025 15:24
Reakce na Aranel:

continuity Taky si myslím (vybavujou se mi scény z filmu Requiem za sen, brrr), ale jak je to správně, nevím...

​Co je správné nevím, ale co je ekonomicky udrzitelne se dá celkem dobře spočítat. Pak bychom měli dělat rozhodnuti co ještě ano a už ne. Ne podle morálního kompasu, ale nějakých ekonomických mantinelů.

Protože ono se vzdy slitne dost morálních majáků, co řeknou, že každý život má stejnou cenu. jako já s nima souhlasím, zní to hezky (a je to hlavně pohodlné, nemusím řešit žádné morální dilema). ale je potřeba říct i B. Budete platit víc do zdravotního pojištění, nebo, ještě hůř, akceptujeme, že kvalita péče klesne všem, teda i vám a příště vás v tomto případě už nikdo zachraňovat nebude?

Pakliže budeme dalších pár let strkat hlavu do písku, ono se to vyřeší samo. jak to dopadne těžko říct, ale jedna věc je jistá: líbit se  nám to nebude.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. března 2025 15:36

Kokoska no u mě je to celkem jednoduché, jakmile přestanu chodit do práce, přestanu mít na nájem. Ale je jasné, že by všechno mohlo být jinak v okamžiku, kdy by mi tu piluli někdo předložil. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 26. března 2025 15:41

já myslím že by ani žádná eutanazie nebyla potřeba kdyby se ti marným případům prostě dala jenom paliativní péče. Akorát jak správně píše cony je třeba stanovit co je marný případ

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. března 2025 16:06

Po týdnu se mi zas vrátil kašel, ale teda v takové intenzitě, že jsem úplně mimo. Kašlu až se dávím, je mi blbě od žaludku, bolí mě hlava, trnou zuby... Pojídám Paralen a Levopront, ale ten to utiší vždycky na dvě tři hodiny a pak to jede na novo. Jsem vyřízená, a to jsem včera ještě pracovala na zahradě a bylo mi fajn. Doufám, že to brzo povolí, sakra.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 26. března 2025 16:22

Torrah Soucitím, mám to podobně, jen s tím rozdílem, že se mi po včerejším skotačení na sluncem zalité stavbě vrátil zánět dutin.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 26. března 2025 16:38

Torrah Tyjo, to zní jako černý kašel

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 26. března 2025 16:39

Torrah Velice soucítím a držím palce aby se to co nejdříve uklidnilo. Nic jiného než to vyležet nefunguje.
Přesně tohle jsem měla. Paralen jsem vyměnila za Ibalgin, na hlavu zabíral o něco líp (ale zase mi bylo víc špatně od žaludku). Pak mi tu někdo poradil teplé na průdušky (ohřívala jsem si gelový pytlík), to taky utišovalo kašel. Ale jinak prostě 10 dní fakt blbý, z postele jsem nevylezla, skoro jsem nespala, byla jsem úplně mimo a po každým záchvatu kašle jsem chtěla nebejt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2025 17:10

Torrah doktor tě viděl?

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. března 2025 17:30

Evaeva zatím ne, uvidím zítra 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. března 2025 17:31

andulka01 toho jsem se bála, vím že jsi mě varovala 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. března 2025 17:31

#MyrtilaJežíš to doufám že ne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2025 17:31

Torrah zní to děsivě, držím palce 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. března 2025 17:42

Torrah já jsem něco hodně podobného měla v létě, trvalo to skoro 14 dní, nikdy jsme takový kašel nezažila a taky jsme z toho zvracela, i jsme měla problém u toho dýchat. Doktorka mě poslala na testy na černý kašel, ale nebyl tam, nakonec mi na to musela dát antibiotika

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. března 2025 17:50

Zina to je strašné to sis teda užila, brr