Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. března 2025 10:54

Lilly_Ku teď jsem jela vlakem Praha - Ústí a vyšlo mě to o trochu dráž než kdybych jela autem, přijde mi že (minimálně český) vlaky v posledních pár letech docela podražily

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. března 2025 11:10

Klara a zapocitalas do ceny autem vsechny vedlejsi naklady (porizeni, pojistka, servis atd) nebo ciste jen cenu benzinu? 

ja to beru i tak ze treba ve vlaku muzu pracovat, v aute jenom ridit, to ale chapu, ze neplati pro kazdejo.

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 30. března 2025 11:12

Karja Už jsem si něco pořídila, hrkla první dávku a čekám zázraky!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. března 2025 11:38

Lilly_Ku pokial by si si auto kupovala kvoli tej jednej trase, tak by bolo relevantne tie naklady zapocitat. Ale ak auto uz doma mas, platis ich tak ci tak - nezavisle na tom, ci na ten jeden vylet ides vlakom. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. března 2025 12:27

Lilly_KuPřesně tak, ono se to tak může počítat jednotlivci, jestli se mu pořízení auta vyplatí. Když už ho ale musíš mít kvůli zaměstnání nebo z jiného důvodu, tak ty náklady bych do vyletove cesty už nerozpocitavala.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. března 2025 12:37

MrakoplasTo si nemyslím, amortizace by se měla zohlednit v ceně jízdného a i dálniční známka, pokud ji kupuješ na tu jednu jízdu. Robě teď jezdilo rychlikem hodně do Vídně a když říkal cenu parkovného od rána do večera, tak vlak byl lepší.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 30. března 2025 12:42

Lilly_Ku Tak třeba můj tatínek si počítá cenu na kilometr včetně všech těchhle vedlejších nákladů a stejně nakonec auto vychází laciněji než vlak. Ona je pak druhá věc, že je lepší ty fixní náklady rozpočítat na víc kilometrů, tak když už to auto máš, tak tě to tím spíš nutí s ním jezdit.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 30. března 2025 13:12

U nás jsou fixní náklady opravdu fixní. pojistka, garáž a pod. jsou už zaplacene i kdybychom neujeli jediný kilometr. Olej musíme měnit po 15 tisících nebo po roce, i kdybychom ujeli méně. A vzhledem k tomu, že na těch 15 tisíc se dostaneme málokdy neni úplně racionální to počítat. Dálnic I jsem zapocetla. 

Ale i ta vyšší cena by asi nebyla překážka, kdyby tam něco rozumné jelo. Ale nejede, no. 

Třeba do Vídně nebo Bratislavy to jede několikrát denně, to je úplně jiný příběh. Využívám často. Ale ty Tatry mě zaskočily, České dráhy přímý spoj vůbec nemají, jen RegioJet nebo zssk. 

Ta práce ve vlaku je taková otázna, půlku cesty neni signál, moje práce znamená docela mluvit, to taky ve vlaku nechceš.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. března 2025 13:14

Garfie No a co herpes simplex? Můžeš být v nějakém oslabení imunity a pak se objeví kdekoli. 

Doporučuje se zvýšený příjem vitamínu B1 a C, D také neškodí

Nevystavovat se stresům a zvýšené námaze.

A pokud to je herpes a zaútočíš na něj se všemi nápomocnými prostředky, tak jsem zrovna poslouchala pořad, že máš velkou šanci zbavit se jej navždy. V tobě výsevu je nezjranitelnější. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. března 2025 14:51

Kan tak o parkovnom ani dialnicke nebola rec, tam je to jasne. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 30. března 2025 21:39

Lilly_Ku ja som to ratala vzhladom na mhd v bratislave a proste jedine co sa mi autom neoplati je parkovne v centre (4€/hod).

Ale pri tych dlhsich cestach je vlak fajn voci autu a lietadlu aj v tom, ze cl9vek sa moze natiahnut, par krokov prejst.

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 31. března 2025 00:00

Samantha Už to tady studuju a úplně to nevypadá, ale děkuju. Koupila jsem si něco v lékárně a trochu se to zlepšilo. Mě to dost zaskočilo, já obvykle nemívám žádné potíže, myslím že i těmi vitamíny jsem docela saturovaná. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:17

Je mi v posledních dnech hrozná zima, venku mi úplně zbělají a znecitliví prsty, zebou mě nohy, teče mi z nosu, štve mě, že už jsem zazimovala kamna a pohled na předpověď mě uvedla do depréze, protože máme na víkend pozvané hosty na domácí degustaci a zdá se, že nám budou vzorky na terase zamrzat a všude budou zase bundy, svetry a zmrzlí lidi! . Já chci už teplo! 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:40

Pinot Noir No že jo! Mně teda nevadí ani teplo, ani zima, ale to neustálé střídání mě ničí.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:45

DruI jo! Já už se naladila na oteplení a teď abych zas vytáhla krbovej vysavač a všechny cajky k tomu!

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:18

Ja jsem zas priserne unavena, utahana. Ani ne tak fyzicky, jako psychicky. Takova otupela, vyhorela. Pritom v praci toho ted zas tak strasne moc nemam, abych si mela pripadat takto stahane. Ani se mi nelibi, jak vypadam, protoze vypadam tak, jako se citim. Ani si nemyslim, ze bych mela depku, ale proste mam takovou strasne blbou unavu. Jo a mam termin za tyden u kadernice, po 4 mesicich jdu na strihani a po skoro 3 letech na barvu, puvodne jsem chtela nejakou zmenu, ale ted vubec nevim jakou! Takze hned dve stiznosti:) 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:22

Pinot Noir To je tím, že jsem vyprala zimní bundy, miminu kombinézu, uklidila zimní část fusaku a umyla zimní boty, pardon Ale nenechám tě v tom, na víkend máme jet k rodičům a tchán volal, že u nich byly dneska přeháňky - sněhové

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:24

Gatita :D Já soucítím, hele s tím zjevem to mám stejný. Navíc jak jsme furt na střídačku nemocni, oanzeboze, to se jako na té úpravě hodně podepíše, i si přijdu, že jsem od září fakt fyzicky zestárla tak o pět let!  Ke kadeřnici se nemůžu vůbec dostat a vypadám fakt blbě! Snad te jarní počasí trochu nakopne, na nic jiného se nedá spoléhat a nebo zkus ještě nějaké doplňky třeba vyzivove, nepít večer a nejíst cukr, možná sacharidy vecer, z toho jsem vždycky unavená já. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:26

Myrtila Pinot Noir My jedeme druhé kolo neštovic, ani nevíte, jak mě to psí počasí za oknem těší, protože stonat se sluncem za oknem je takový nějaký těžší...

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:26

Myrtila já už zazimovala všechno a muž začal připouštět vodu do bazénu. . Takže vím, kde hledat viníky!