Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:34

viktorka_od splavu ano strelba. Ale my se fakt bali, ze nekoho zabije. Byl dokonce po krvaceni do mozku a nasledne operaci. Jenze na cleny vlastni rodiny je clovek kratky. A kdovi jak to prarodice delali, pro to potvrzeni mu chodila babi. Jinak doufam, ze za tech 10let se situace trochu zlepsila a praktici si davaji vic pozor. 
A presne co popisujes, babi taky neridila a chtela aby deda jezdil. Moje mama taky neridi, takze tatu ceka dtto. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:39

Nas PL je dost opatrny, manzelovi se cukal dat potvrzeni kvuli tlaku, musel tam jit asi 3x, jak se to vyviji. Dela EKG a nejake podivne testy jako ze na pamet (pamatujte si tahle 3 slova a zepta se na ne za 15 minut mezi reci, pak jsem kreslila na hodinach 7.47), akorat se me zapomnel zeptat, jak vidim na dalku.

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:42
Reakce na Jos:

Aranel ja onehda vola PL meho dedy, ze se zblaznila, kestli ho vubec osobne videla. Bylo mu tehdy uz 93 a mel male auto se silnym motorem. Jednou jsem s nim jela a kdyz mu to chciplo pri odbocovani z hlavni a jednou nedal prednost, protoze "tady to uz 60let je prece hlavni". No uz nebyla...a domluvy, ze je na tu chatu/nakup/hrbitov ovezeme, koncily hadkou ze on ridi uz 70let bez nehody a koncit nehodla. No ty lidi uz bohuzel nemaji sebereflexi. Chapu ze je to pro ne na vesnici narocne bez auta apod, ale co se da delat. 

​pro takové řidiče budou spása samořiditelná auta.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:24

Můj děda byl třeba zdravý a ve velmi dobrékondici, ale pak v posledních letech jakoby moc nepobíral takové ty věci jako odbočovací pruh, kolikrát jel v protisměru, když bylo více pruhu, prostě takové už ty komplikovanější situace, co jsem si říkala, že třeba za jeho mládí to nebylo nebo jak to říct, tak na to nebyl zvyklý. Naštěstí protisměr tady u nás na venkově znameno protisměr u odbočování k supermarketu třeba, ale to bylo takové typické no. Naštěstí sám pak jako okruh výjezdů zmenšoval a zmenšoval.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:31
Reakce na 999:

Anema Na Malostranským náměstí nic není, ale traduje se, že prubířským kamenem je křižovatka U Bulhara :-).

​koukám na to, a jo, tam nikdy nepojedu .

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:31
Reakce na Kan:

Jitka77 Já si myslím, že pokud má řidič snížené fyzické či duševní schopnosti, neměl by řídit auto vůbec. Zmatkujicí řidič je nebezpečný sobě i okolí a vyhláška silničního provozu hovoří jasně. 

​To máš těžký, ty bys potom neměla o některých tématech diskutovat - se svými sníženými schopnostmi empatie a rozlišování... Nedostatek soudnosti má mnoho podob.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:51

Anema když musíš, tak musíš :) Když na magistrále stojí kolona a vypadá to na dlouho, tak člověk zatne zuby a sjede. Příjemný to tam teda není, ale věděla jsem, že když se netrefím/nepustí mě do správného pruhu, že to můžu za chvíli objet a dostat se na můj směr.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:52

Jitka77 Ach ta moje snížená schopnost! 

Online Miru
16899 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 10:57

Kan 

...já bych řekla, že empatii máš. Jen nejsi vztahovačna a píšeš narovinu

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:02

Kokoska jak se znám, volila bych tu kolonu .

Mně se zatím za ten rok stala nejhorší situace, když jsem potřebovala odbočit tady doleva ze Záběhlický do Chodovský, bylo to v podvečer za tmy, celkem provoz, já sama s dětma, což by všechno šlo, počítala jsem s tím. Jenže nefungovaly ty semafory . Tak jsem prostě počkala, až nepojede žádná tramvaj a ostatní auta ze všech směrů aspoň trochu zpomalí a nacpala jsem se tam, i když jsem byla úplně ten poslední, co se týká přednosti... Asi bych tu značku Začátečník potřebovala nalepit ze všech stran auta

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:06

Jos Já měla prastrýce a ten dostal v letech nějakou výjimku na dojetí do vsi, nebo dokonce nejbližšího města, už přesně nevím. Měl to napsané v papírech. Bydlel na samotě, navíc na kopci. Nakonec řízení vzdal sám, bylo mu tak cca 93, když ho sestřelil nějaký mladík z vedlejší silnice, nebylo to tehdy ani jeho vina, ale už se začal bát. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:11

Pokud to není nevyhnutelný, do měst autem nejezdím. Ale když už musím, přijde mi to s navigací snadný. Provoz je pomalý, člověk stíhá tu navigaci dobře sledovat. Ukazuje to i v kterým pruhu stát, směr. Luxus. Když navigace neexistovala, dojela sem v Praze max do parkoviště nad Václavákem, tam nechala auto a dál jen mhd. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:26

Miru No to asi mám, ale sníženou, právě!  Diky

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:41

Ja se ze zacatku bala ridit, strasne, ridicak jsem si delala nekdy ve 22, z donuceni. Ted uz dlouho jezdim automatem, kdyz mam manual, chybuju, holt se do toho potrebuju zase dostat ale za chvili to naskoci. 2 auta mame automat, 2 manual a obcas to stridam z donuceni. V obytnaku je to vtipne, tam naopak clovek chce ridit, protoze delat letusku dvema harpyjim a ridici je fakt oser:D

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 11:56

Anema tak kdyz jsi zvladla tohle  tak uz te nejakej Bulhar nerozhodi! Obcas neni jine cesty nez se pomalu soukat kam potrebujes, jen ty tramvaje jsou teda blby. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 12:56

Kan když člověk vozí sám děti, musí si prostě zafixovat, že se na ně v žádném případě neotočí, jenom co nejdřív někde bezpečně zastaví. To podle mě řešitelné je. My už zažily blitíčko na dálnici, to jsem teda aspoň s očima přilepenýma na cestu podala kyblík. Odpoutat za jízdy už se dcera taky zvládla, ale to jsem teda zjistila až při vystupování, kdy mi s bezelstným výrazem řekla: "ale já jsem to celou dobu držela, i když už mě hodně bolela ruka" . Ale myslím, že už to aspoň znova neudělá .

Mně zase přijdou, kromě těch nesoudných seniorů, nebezpeční řídiči, co za jízdy koukají do mobilu. To mi pořád přijde, že já, byť začátečník ale 100% sledující provoz, jsem na tom vždycky líp.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 12:59

Anema Já jsem za, mít kamery všude. V autě na semaforech. Těch telefonujících potkávám taky dost. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 13:04

Kan kdyby telefonovali, ale oni píšou zprávy. Jeden kamarád si za jízdy četl konverzace na WhatsAppu, no, myslím, že už s ním nepojedu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 13:08

Anema to vídám skoro denně a to ulici jen přecházím. V ruce mobil, něco tam ťuká... Na křižovatce, kde jsou přechody.

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 13:14

Já onehdy viděla řidičku, která za jízdy - pomalé v koloně - měla na volantu položený blok a něco do něj přepisovala z mobilu.