Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 08:51

JosMěstský, jakože pražský, provoz mi přijde horší než muset sem dojet z toho Rakouska

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 08:51

Kan jenze taky tu vetsina napsala ze ma tu paralyzu pred jizdou. Viz jak psal nekdo vyse. Ze ocekavaji katastrofu a ta se nedostavi. Takovi v provozu nebudou nebezpecni. Hele me spis desi mnozstvi poloinvalidu, co budou ridit az do smrti. Kolikrat vidim nekoho, kdo sotva chodi, bryle jak skla od jogurtu, po mrtvici a kdyz se ptas, jestli chteji papiry na sanitku. Tak pry ne, jsou tu autem. Plus nejvic nehod u nas aspon co mi prijde maji na svedomi mladi kluci v rychlejsim aute. Predjizdi na okreskach, obcas alkohol/drogy. A hodne polaci

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 08:52

Evaeva no presne, dalnice u vsech nasich sousedu vcetne Polska bych dala (asi), ale do centra Prahy nepojedu nikdy

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:04

Jos Přesně, takové auto se spoustou vychytávek mají naši, a já se v něm paradoxně cítím míň bezpečně než ve svém hloupém autě, protože nevidím do toho, co a jak hlídá. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:05

Jos jojo, já si taky myslim, že tyhlety neseběvědomé paní jsou uplně někde jinde. Jednak přesně když můžou objet dálnici, tak jí objedou, jedou přiměřeně, pravidla znají. Mně v sobotu normálně málem sejmul přesně takovejhle dědek s pullitrama. Jel asi 50 v místě, kde se má jezdit maximálně 30, navíc je to místo, kde se často vyskytují děti, je to taková silnička u řeky. Kdybych šla s dětmi nebo jely na kole, to by bylo uplně bez šance, on mě podle mě absolutně nepostřehnul, nejel více ke kraji, ale jeden dospělák uskočí raz dva, ale než bych si to posbírala.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:05

Kan 

no ale vždyť je to právě o tom, ze ty paralyzovaný lidi nejezdej, těm prave rady, ze musej co nejvic jezdit, nepomuzou, je potřeba nejdřív vyřešit tohle 

a presne jak píše @Jos - děda, co do toho auta ani neni schopnej skoro nastoupit atd

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:06

Jos Jo... a vždycky to u toho doktora nějak ukecá, to razítko...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:10

Jos no přesně. Můj děda pořád řídí a ne jen někde okolo vesnice, ale z Prahy až na chalupu k nám nebo ke svým dětem. My už se s ním bojíme jezdit, poloinvalida není, zdravotně je na tom dobře. Ale ty reflexy už nejsou, co bývaly, blinkry už vůbec nepoužívá, jezdí celkem rychle. Prostě si o sobě myslí, že je skvělý řidič a ještě trochu pán silnice. Myslím, že je mnohem nebezpečnější než paní, co se vrací k řízení po dvaceti letech.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:16

Evaeva my ted videli dědu, co to poslal těsně před rozjetej kamion z připojovacího pruhu, ve mne se úplně všechno zastavilo 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:16

Aranel ja onehda vola PL meho dedy, ze se zblaznila, kestli ho vubec osobne videla. Bylo mu tehdy uz 93 a mel male auto se silnym motorem. Jednou jsem s nim jela a kdyz mu to chciplo pri odbocovani z hlavni a jednou nedal prednost, protoze "tady to uz 60let je prece hlavni". No uz nebyla...a domluvy, ze je na tu chatu/nakup/hrbitov ovezeme, koncily hadkou ze on ridi uz 70let bez nehody a koncit nehodla. No ty lidi uz bohuzel nemaji sebereflexi. Chapu ze je to pro ne na vesnici narocne bez auta apod, ale co se da delat. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:18

Evaeva ja si teda radeji nekolikrat projedu Prahu skrz na skrz ve spicce, nez ridit hodiny v kuse cestou do Rakouska naposled jsem jela od brachy z Malesic k nam na Stodulky, utery pet odpoledne, a za cestu do Alp bych to nevymenila. Me ale ubiji spis to nekonecne rizeni, sto kilometru k rodicum je pro me takova hranice, kdy jeste nemam chut nechat auto u krajnice a jit na vlak domu.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:22

Potrefenáhusa Fuj. Ježišikriste.

Jos No, tohle ježdění po paměti se ani netýká jenom starších lidí, teď jak změnili přednost na tý křižovatce u školy na Husovce, už jsem tam taky viděla značný troubení a brždění. Žlutý cedule-necedule...

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:22

Evaeva Pocitově možná. Ale většinou v něm jde jen o plechy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:22

Jos Tak s těma seniorama souhlasím, ale na vině je i lékař. Já bych od určitého počtu pilulek ráno, zakázala řídit, tak od dvou kousků třeba,  to máme srdce a tlak, někdo i ředění krve a čau.  Vloni byla u nás dost nepěkná nehoda, kdy se na rychlostce odvázalo v autě šestileté dítě, matka se nevěnovala řízení, ale děcku a napasovala to pod náklaďák s kamením. Celé na rovině a zaznamenáno kamerou z náklaďáku. Osobně bych přivítala zpřísnění I co se týká technického stavu vozidel, nejen řidičů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:27

Sweet Potato ano, z hlediska bezpečnosti určitě. Ale z hlediska mého psychického vypětí ne

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:28

Môjho otca v šoférovani zastavila porážka v 65 rokoch, a veru už predtým mal reflexy čím ďalej tým horšie a to, kým pracocal, šoféroval denne a rôzne autá. Môj muž, keď vidí seniora za volantom, tak ho rýchle obehne, odídeme pred ním z parkoviska a podobne. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:28

Aranel no tam je to ted uplne strasne. Vubec cele mesto je ted tragedie. Ja to zapichnu u TUL a dal chodim radsi pesky/mhd.
Kan tak od dvou pilulek....a mame prazdne silnice jak v Severni Koree .
Jinak zpravy. Vcera 96 lety ridic zabil cyklistku a dnes 18 lety v protosmeru sebe a dva lidi z protijedouciho auta. Myslim ze pro ilustraci dobre. Jako zajimala by me statistika. Je fakt ze ti geronti jezdi po okoli a spis tak nebezpecni v absolutnich cislech nebudou....ale regulaci to chce. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:28

Jos tak to je strelba do vlastnich rad

mas samozrejme pravdu a pak je tu jeste  treba muj otec (a mnoho podobnych), ktery uz se na rizeni neciti a neridilby nebo max na nakup, jenze maminka ho donuti. ona je presne ten typ rp ano ale nikdy nejezdila a vubec to nechape, a chce si zachovat ten komfort ze si poruci a jede...

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:29

Pre mňa je najhoršia trasa popod Strečno, vtedy predychavam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 09:29

Potrefenáhusa on byl dobrý řidič, kdysi dělal i řidiče po Praze, zná tu každou ulici... Ale jaksi zapomněl přizpůsobit styl řízení svým ubývajícím schopnostem. On je na tom pořád dobře, kdyby jezdil opatrněji, neřekla bych ani popel