Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:19
Reakce na žluťásek:

Hele, budu se opakovat-jde o tu míru a pocit, pokud přebaluješ na stole, mně u talíře, protože ti z nějakého důvodu nic jiného nezbývá a je ti to zjevně samotné nepříjemné, tak mi to nevadí (teda, ehm....posunu si talíř  ), ale pokud to děláš tak nějak suveréně, jakože je to tvé svaté právo, tak mě to naštve.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:35

Já bych jenom chtěla, aby ty matky batolat, co si urvou chvilku, jdou cvičit, babička či tchýně zatím krouží s kočárem kolem tělocvičny, pochopily, že když se dítě probudí moc brzy, není vtipné či dokonce roztomilé dítě zavést dovnitř a nechat ho se plácat mezi strojema, ne není legrační dítě co překáží a vejská u toho a ano, dítě za to nemůže!

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:37
Reakce na :

Já mám s revizory v ČR většinou dobré zkušenosti, alespoň s těmi, co potkávám v tram 22 ( a že tam jezdí dost často ). Chovají se slušně, s turisty se domluví, na nikoho se nepovyšují. Jednou jsem potřebovala poradit s jízdným pro děti ( respektive jestli stačí na prokázání věku kopie pasu ) a pěkně jsem si s jedním na to téma pokecala. Možná je to taky tím, že tam jezdí hlavně mladí kluci, že jsou to revizoři, by do nich člověk na první pohled neřekl, jen mi je už jasné, že když nastoupí do tramvaje 3-4 nápadně uvolnění a vysmátí mladí chlapi, za chvilku budu mít placku pod nosem...

V Londýně mě revizor kontroloval vždycku v autobuse, což moc nechápu, protože když má někdo nedobitou oysterku, tak ho stejně řidič dovnitř nepustí. A nedávno mě během asi hodiny a půl kontrolovala stejná revizorka ve dvou různých busech, to mě celkem pobavilo.  

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:39
Reakce na :

Jiste. Blbec se najde ve vsech povolanich. A opakuju uz asi po sty, ze mi vadi pokud nekdo udela chybu, neco nezna nebo zapomene, ale blbec je zasadne revizor, policajt...kterej proste jen dela svoji praci. Pohrdej kym chces, mas na to svaty pravo.

20970 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:45
Reakce na :

Sama často operuju s pojmem lůza, leč hodit všechny revizory do jednoho pytle, standardní povolání, lépe možná zaměstnání, holt Češi blbci neumí turniket, strašný, a označit je za svoloč, je velká stupidita, pardon.

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:49
Reakce na Garfie:

Přesně. Umím si představit, že nastane situace (ač jsem se v ní nikdy neocitla), kdy ten stůl je jediné řešení, nakonec to dítě na něm neleží holé. Ale nesmí to provázet slova a gesta ve smyslu "já jsem matka, kdo je víc a to lejno je zlaté!"

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 12. května 2017 13:53
Reakce na :

Tak to se mi moc nelíbí, jasně, že blbci jsou všude, jasně, že znám z vyprávění případy, kdy se nechají uplatit nějakou drobnou. Ale to pořád není o tom, že ti lidé prostě dělají svojí práci a že je jich % blbejch by nemělo nikoho opravňovat k tomu, že o nich mluví jako o svoloči. Příteli dvakrát pokutu odpustili, že prej vypadá jako slušnej chlap, jednou u sebe neměl peníze ani občanku, tak mu řekli ať si vystoupí a dojde si to pěšky. Ono se to nezdá, ale na černo jezdí fakt dost lidí, ze svýho okolí jich znám kupu.

Mačkat u turniketů se mi nechce.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:15
Reakce na :

udávám lidi???

20970 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:17
Reakce na :

Udávám lidi??? Hergot stejná svoloč jako revize elektroměrů, kontrola emisí natož rychlosti!, celá ČOIka, hygienický stanice...slušný při pátku))))

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:22
Reakce na Garfie:

Mně je blbé i to kojení, takže se jak trubka vždycky jdu předem zeptat obsluhy, jestli bych u nich mohla nakojit miminko a jestli mají přebalovací pult. Ty prebalovaky jsou ale zhusta tak strašný, že když se na wc vejdu s kočárkem, stejně ho radši prebalim tam 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:25
Reakce na :

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Hele, je jasné, že revizora z podstaty věci těžko půjde dělat nějaký cíťa, a pokud přece, dlouho mu to nevydrží. (Vzpomněla jsem si teď na Lotranda z původní Čapkovy pohádky:-)) Ale nikdy jsem v Praze nebyla svědkem nějaké revizorské zlovůle a šikany, vždy jsem viděla zcela profesionální jednání s cestujícím bez lístku.  Jednou přišel revizor dřív, než mi přišla SMS, vyčkával, ptal se, v kolik jsem zprávu odesílala, SMS mi mezitím pípla. Vždy pozdraví, slušně poděkují. Věřím, že jsou tací, kteří umí odhadnout, kde je šance kasírovat hotově, třeba u turistů, a proto se na ně zaměřují. Ale třeba jsem jen klikař, jezdím MHD po Praze sice celý život, ale už zdaleka ne denně. Je pravda, že se bojím, co by bylo, kdyby si dítě, které nemá jiný doklad, třeba zapomnělo Opencard a přišel revizor.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:29
Reakce na Sweet Potato:

Mně se zdá, že děti většinou míjejí bez povšimnutí

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:32
Reakce na žluťásek:

Malé asi jo, u starších už těžko poznat, jestli jsou pod nebo nad patnáct. A mezi těmi nad je chronických černých pasažérů asi dost.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:33
Reakce na Sweet Potato:

Kdyz si zapomenes legitku tak si dojdes na ip a ukazes ji tam a oni te zkasnou asi o 80 kc. Jinak dneska uz se pokuty nedaji zaplatit na miste. Musi se na pokladnu takze dite by max doneslo ten ruzovej canc.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:39
Reakce na ice:

asi by spíš sháněli rodiče a šlo by to přes policajty, když dítě ještě nemá žádnej doklad

jinak si teda myslim, že revizoři si za den vyslechnou tolik srdceryvných příběhů a nadávek, že jsou celkem imunní. Taky jsem se vždycky setkala jen se samejma normálníma.

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:40
Reakce na ice:

Už se nedá platit na místě? To jsem netušila. Že se zapomenutou legitkou se dá dojít zaplatit míň, vím. Ale jak vyplní růžovej canc, když nemá žádný doklad?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. května 2017 14:44
Reakce na Sweet Potato:

Pravda. Dite nema obcanku..tak to nevim...