Teoreticky zavolaji policajty a ti uz to doresi, prakticky se na dite bez dokladu vyprdnou
Stěžovací vlákno
Jo, to mám ještě v čerstvé paměti :-( taky jsem kojila i přebalovala leckde a často ne v moc ideálních podmínkách...
Ja asi kecam. Asi se da platit na miste. Podle stranek dpp.
nevyprdnou, zapisou si jmeno a bydliste a daji slozenku. a ano, jsou i deti ktere reknou pravdu;-)
Určitě se dá platit na místě - když kasírují turisty, kteří tvrdí, že nemají hotovost, doporučí jim vystoupit u nejbližšího bankomatu. Když se turisti vymlouvají, volají policii.
Ja si to pletu. Jednu dobu se nedala pokuta platit bankovnim prevodem, jako soucast trestu. Ze tam clovek proste na to bojiste musel dojet, ale i to je dnes uz mozny koukam. Nejak sem to popletla vsechno dohromady.
Už se to trochu posunulo, ale mám potřebu se vyjádřit, přijde mi to totiž dost přehnaný a obecně je dost blbý tadyto házení do jednoho pytle. Jako mě v pátý třídě šikanovala zeměpisářka a stejnak netvrdim, že všichni učitelé sou svoloč, dtto taxikáři, lékaři, právníci, prodavači..doplň dle libosti. Prostě lidi sou různý a sou namixovaný různý povahy ve všech oborech. Předsudky nejsou na místě.
Děkuju za upřesnění.
Neumim si predstavit zivit se tim, ze udavam lidi. I kdyz by meli mit listek. A jeste to dotahovat k extremum, ze chci pokutu po cloveku, ktery prave vystupoval a pred minutou mu dosel listek. A jak rikam, jeste jsem nevidela, ze by si dovolili rict o listek nekomu, kdo ho nema, jako treba bezdomovcum.
Jo, ale touhle logikou by jediní normálního povolání byli asi lékaři a učitelé. Protože, kdo by nebyl udavač (předpokládám, že to jsou i policajti, protože mně to světlo před půlhodinou fakt svítilo a na tu padesátku jsem zrovna zpomalovala), tak by byl příživník z úřadu žijící z daní nebo zloděj ze soukromý sféry prodávající zboží dráž než je jeho hodnota. Nechtěla bych pracovat třeba na finančáku, protože to bych byla verbež na druhou:-D.
Pch tak ucitele jsou zrovna pekny sojky! ![]()
Pamatuju si, že jeden takovej koumák, co řekl pravdu, ale pak už to nedomyslel, byl brácha mé nejvícnejlepší kamarádky ze základky. Přišlo mu jako dobrej nápad pak poctivě likvidovat všechny dopisy z DPMB, co domů chodily, aby rodiče na nic nepřišli, až pak jednou přišel nějakej doporučenej, kterej čmajznout nemohl a kde už byly výhružky exekucema a dluh významně nabobtnal. ![]()
anoano, presne tak![]()
A vadí ti paní, co trhají lístky před vstupem do kina/divadla? Mně ten princip přijde stejný, oba zajišťují, aby službu nevyužívali lidí, kteří za ní neplatí.
No tohle není přesný. Sem si jistá, že mezi učama se najde někdo, kdo ty parchanty nesnáší a škodí. Ale nelze z toho vyvozovat závěr, že to povolání je takový a makový. Životní úspěch to není, ale je to práce, blbečka nedělaj, ani ze sebe ani z jinejch. Nejde o pozdní sms, spousta lidí jezdí programově bez jízdenky (znám takový) takže si myslím, že ty pokuty k něčemu sou(dodatečně zaplatěj, proč já bych měla platit 'ze svýho' - rozumněj, já lístek zaplatila, jízdu někomu jinýmu) že se stím občas spláchne chudák, co zapomněl..riziko povolání, už se mi to stalo, zaplatila sem a šla dál.
a je mi úplně jedno, jestli platíte, to není otázka týdne, jde o to jak ostrakizujete 'skupinu' lidí za to, že dělaj určitý povolání a máte k tomu dost chabý důvody.
A jinak dovedu si představit, že to 'gratulování si' k úlovkům mohla být forma mentální hygieny, i když nebyla sem tam.
a myslím, že stačí.
Já jsem teda u revizorů vypozorovala jednu věc, která je mi dost nesympatická. Jezdím hlavně metrem, takže je potkávám většinou na přestupech a výstupech. Tam, zejména ve špičce, nemůžou kontrolovat všechny, protože by to tam ucpali. Takže namátkový výběr. Když jdu jenom s kabelkou, jsem po ně vzduch. Jakmile mám větší zavazadlo, je jistý, že mě vyberou, asi že potenciální "nepražák". Když jsem se vracela po vánocích z návštěvy u rodičů, nabalený dárky a krabici s cukrovím, tak za mnou jeden úplně vyběhl, abych náhodou nestihla odejít (nikam jsem s těma 3 taškama neběžela, jenom jsem vystoupila hned u schodů). Že dělají svou práci je jedna věc, ale vadí mi, že mě kontrolujou téměř výlučně v situaci, kdy mám těžké zavazadlo a jsem unavená po x hodinách na cestě.
(A načerno nejezdím, mám roční kupon a zatím si ho nezapomínám koupit.)
Ono totiž s kufrem blbě utíká i "Pražák" ![]()
Já jsem teda u revizorů vypozorovala jednu věc, která je mi dost nesympatická. Jezdím hlavně metrem, takže je potkávám většinou na přestupech a výstupech. Tam, zejména ve špičce, nemůžou kontrolovat všechny, protože by to tam ucpali. Takže namátkový výběr. Když jdu jenom s kabelkou, jsem po ně vzduch. Jakmile mám větší zavazadlo, je jistý, že mě vyberou, asi že potenciální "nepražák". Když jsem se vracela po vánocích z návštěvy u rodičů, nabalený dárky a krabici s cukrovím, tak za mnou jeden úplně vyběhl, abych náhodou nestihla odejít (nikam jsem s těma 3 taškama neběžela, jenom jsem vystoupila hned u schodů). Že dělají svou práci je jedna věc, ale vadí mi, že mě kontrolujou téměř výlučně v situaci, kdy mám těžké zavazadlo a jsem unavená po x hodinách na cestě.
(A načerno nejezdím, mám roční kupon a zatím si ho nezapomínám koupit.)
Já zase zjistila, že mě přestali kontrolovat co nosím klobouky
Vůbec většinou když berous elektivně, tak hlavně mladý lidi, poslední dobou mě kontrolovali jen když kontrolují celý vagon - asi už ve svých 30 nevypadám na černého pasažera
Ale je fakt, že když už mě vyhmátli u výstupu z metra tak vždycky když jsem měla plný ruce....
Jinak aby vypsali doklad o pokutě, potřebují OP nebo jiný průkaz totožnosti. Jinak by si na Vás kdokoliv, kdo zná jméno a adresu, mohl enchat psát pokuty a prokazování,ž e jste to nebyli Vy by bylo asi dost náročné.....
Jednou me revizor zastavil u Masarycky, kdyz jsem oblozena zavazadly a rozectenou knihou spechala na vlak. Tak jsem ho normalne pozadala, aby to vsechno podrzel, vcetne te knihy, aby se mi nezavrela. Zatvaril se lehce otravene, ale spolupracoval. Asi videl, ze fakt specham.
To s podrzenim rozectene knihy jsem v puberte delala porad, cetla jsem si temer neustale, i za chuze, a nosila batoh, takze k vyndani legitky jsem si ten batoh musela sundat a na to byly lepsi volne ruce.
Udělala jsem si parádní drdol, navlékla nové šaty na zahradu, krásné, červené, propínací, nohy namazala levandulovým Saloosem, lokla si růžového Martini a vyrazila zasadit předpěstované aksamitníky. Hrabu se v zemině až vzadu, poslouchám to krásné hřmění a ... nestačím utíkat, mokrá jak slepice, látkové baleríny jak prasisko, lýtka zastříkaná od blata, to jsem toho dneska zase udělala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.