Jinak u nás (mužův tatínek) se točí ke stabilizovanému stavu, ačkoli na propuštění domů to pořád není. Je na jiném oddělení a najednou jde všechno líp.
Stěžovací vlákno
Jos posielam veľa síl ![]()
Jitka77 skvelé správy!
Jos to je teda nálož! Držím palce tobě i tatínkovi
.
Jitka77
. Tak to je dobře, že se dostal na jiné oddělení!
Jos Ach jo, teda, to mě mrzí. Jsou to hrozný nervy a odpovědnost a hrozná zátěž pro tebe ( byla by i v netěhotenství). Píšeš, že je na JIPu. To znamená, že je bez roury nebo u vás i na JIPu máte UPV?
Vydrž to, ber to den po dni, chce to čas, vždyť to znáš. V mém okolí byla (teda pořád je) osoba, vzděláním anesteziolog, která šla na stejnou operaci a skončilo to přechodně strašnými komplikacemi, ale vše se v dobré obrátilo. Tak moc držím palce !!
Jos ať je brzy dobře ![]()
Fiction nastesti je uz jen na nizsim noraku na Chirurgicke JIP. Ta revize byla opravdu rychle. Laboratorne i klinicky se lepsi, ale ma jeste VAC system a ceka ho par vymen. No ale hlavne psychicky je na naprosto negativisticke vlne. On proste vnitrne tu stomii neprijal a bude to tezke. Bylo to strasne uz tri tydny predtim, natoz ted. Ja to i beru racionalne, a vlastne me i prekvapuje, jak se clovek, jakmile se stane pacientem, uplne zmeni. Ten strach ho tak paralyzoval, ze mam pocit, ze mu uplne zmizel ten pohled lekare. Jasne, ted je neni ve stavu uvazovat jasne. Ale i predtim. Treba jsem s nim obesla vysetreni v nemocnici a za par dni mel nastup. Ja byla nastydla a navrhla jsem, ze by ho manzel odvezl a ze trefi. Opravdu jen s taskou nastoupit. Strasne se urazil, takze i kdybych mela zdechnout, tak musim s nim
Jos Tak ten stav, jak popisuješ, to už nezní tak strašně, to mohlo být i hůř a naštěstí není. Ten VAC sy je trochu otravnej, ale strašně dobrej vynález! Hm, stomie není důvod k jásotu, ale ty stom. pomůcky už dávno nejsou, co bývaly a ... upínat se k zanoření nevím, jak je reálné, ale třeba by mu úvahy o tom, že to třeba není napořád, pomohly aspoň v této fázi.
Tátu to prostě sejmulo, protože dosud měl vše pod kontrolou .... a teď, jako pacoch, se cítí bezmocnej, navíc ze svý profese zná pouze ty né dobrý konce, tak se tomu prostě poddal ... a ty jsi pro něj ten nejlepší partner. Když byl můj táta na PCI, tak to byl taky úplně jinej člověk. A už je zas "normální" :-)
Fiction Diky, presne jak pises. Plus je to dano povahou, on se vlastne vzdycky dost prozival. Mama dela to same, se vzdycky trumfuji, kdo je na tom hur. No nic, ted se mu asi rozjizdi slusny hospitalismus a delirium k tomu. V noci mi opakovane od 3rano volal, i muzi. Az jsme si vypli telefony. Se divim, ze mu sestry v noci nesebraly mobil. Ale asi je pozadam, konecne jsem po nekolika dnech spala a stejne mu to nebudu v tuhle dobu brat, uz s ohledem na spolupacienty.
Jos Ta psychika udělá hodně
... a slovo hospitalismus jsem neznala. Tak jsem se v tý bídě aspoň něco přiučila.
Jos Smířit se se stomií není jen tak, mámě ji kvůli rakovině konečníku museli udělat v jejích 60 a dlouho ji to trápilo víc než celá rakovina. Přtom ona byl takovej ten silnej typ, nikdy si nepřipustila, že by t o tou nemocí mohlo špatně dopadnout, byla hrozně akční a pozitivní (a i s tím pak zase lyžovala), ale tohle byla fakt rána.
Tobě každopádně moc přeju, ať se s tím táta co nejdřív aspoň trochu srovná a ty máš prostor i pro sebe a to hezké, co tě čeká.
711990 babičce vývod dělali později, někdy v 80. Ale ona se s tím nemohla vyrovnat, pořád měla pocit, že to někdo vidí, cítí... I když u moře s tím taky byla, to bylo její velké přání se tam naposledy podívat (s dědou cestovali hodně). Ale po roce jí to vrátili, kupodivu to dopadlo dobře, i když jsme tomu nikdo moc nevěřil.
Jdu sem se zcela přízemní stížností....ale jsem taková rozpačitá a nevím jak s tím naložit. Dcera jede zítra s kamarádkami do Disneylandu, domluvily se spolu čtyři holky. Z Jokohamského nádraží tam jede shuttle bus, trvá to asi hodinu a jedna jízda stojí cca 1600 Y, dcera to má od nás k nádraží cca 10 minut vlakem.
A teď přišla s tím, že jim maminka jedné z nich (Číňanka pochopitelně) objednala taxi, na cestu tam i zpátky. Taxi (které tam bude logicky stejně rychle jako autobus) mají domluvené od/do školy, což pro dceru znamená jít brzy ráno i v deset večer po návratu skoro půl hodiny pěšky. A bude stát odhadem cca 25 000 Y pro všechny (jedna jízda). Jako přijde mi to úplně zbytečné a drahé. Neušetří ani čas, o penězích nemluvě + nějaké vedení k samostatnosti...je jim cca kolem 16 let. Přijde mi to prostě úplně na hlavu. Jsem docela naštvaná, protože to holky ani neřešily jako třeba návrh, prostě jedna přišla a řekla "máma nám...." a jedou zítra, takže vůbec není čas na nějaké vyjednávání.
Garfie mno ja jsem hrozna macecha, v dobe kdyz moje dcera mela 16, dala bych ji penize na vlak a vyrizeny. dnes uplne nevim, ale vytocilo by me to hodne
Garfie tyjo to je hrozny
Garfie chápu tě, je to zbytečný, ale hodila bych to za hlavu
Garfie ted uz s tim nic nenadelas, ale nastvalo by me to taky. Aspon ta mama mohla zavolat a navrhnout to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí