Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 15:36

Candance mně přijde, že jste to dobře nastavili. Vůbec teda nechápu ty ostatní rodiče. Zato dcera má že takto přemýšlí a nenechá se strhnout.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 15:50

Candance no finanční negramotnost těch puberťáků...podle mě to vnímají tak, že na to prostě mají, že jim na to rodiče dají a dají jim i příště. Asi to nevnímají tak, že 500 za svačinku je marnotratné. My toto zatím neřešíme, syn ještě s kámoši nikam moc nechodí. Ale často po mně chce různé kraviny předražené a já jsem dost nekonzistentní. Někdy mu koupím pětidekovou cokoladku za stovku (Mr. Beast v rakouském supermarketu), jindy mu odmítnu koupit u stánku loupák za 45 Kc, ze mi to přijde moc, když vedle Bille stoji 8 Kč...ale ty píšeš o něčem jiném, o pravidelném utrácení ze zvyku. Já se to učím vybalancovavat až teď v dospělosti. Nebýt lakomá pustit chlup, ale zároveň si na to moc nezvykat. Jako hrozne rada bych chodila na vymazlene snidane o víkendu do kaváren, ale je to proste zbytečné drahé, ta vajíčka za 250 a kafe za 100. Ale zas je dobry umet si to občas bez výčitek dopřát. Tak se to snažím vštěpovat i mladejm vlastním příkladem:)))

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 16:37

Garfie asi bych privrela oci, dceri vysvetlila, ze s tim sice nesouhlasis, ale ze chapes, ze chce byt s holkama. Co si budeme povidat, pro ni je to ted dulezite. 

Candance pritom jezdit spolecne nekam vlakem, to byla nejlepsi zabava. A ten pocit svobody, kdyz jsme konecne mohly! 

brrr ja prave byla v soku, kdyz dcera rikala, ze si holky nakoupily na Shein dohromady asi za 10 litru. Vubec jsem nechapala, kde na to vzaly. No ony maji karty rodicu. Aha...

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 16:57

Lamicka karty rodicu... chacha, v jednom svem zivotnim obdobi jsem si pred vyplatou chodila pujcovat k detem z prasatka

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 17:11

Ja se priznam, ze mi je z cteni poslednich stranek uplne blbe a nevychazim z udivu. Deti s pristupem na kartu rodicu, petikilo za jednu navstevu v mekaci, nakupy chemickych hadru na Temu za tisice.  PomocObavam se, ze moje deti budou za ty vlci deti z pralesa a my rodice za alternativni blazny.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 17:11

Jos Dočítám se zpožděním a držím palce ať to dobře dopadne i s tatínkem i s porodem. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 17:16

monis Já to nakupování na Temu a Shein, dříve Aliexpress znám z práce, v obou případech je to tak, že v tom jedou matky spolu s dcerami, balík hader za 3 tis. každý měsíc, ale naštěstí mi nepřijde, že je to převažující přístup.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 17:22

monisdoufám, že to u nás tak bude!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 17:28

Aranel muzeme pak zalozit nejakou support group pro deti rodicu, co nepodporuji konzumerismus, fast foody a nakupovani z Ciny

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:10

monis jak rekla moje kamaradka o nejakem drahem nesmyslnem vylete: tam se moje deti nikdy nepodivaji, protoze maji za rodice nas. da se pouzit i na neprimerene financni zdroje.

Jako ja si myslim, ze je zdrave ucit deti hodnote penez a udrzitelnosti. Zatim to funguje, uvidime, jak to bude dal. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:19

monis Lamicka Budoucí prarodiče už totiž začali s tím, "ale přece to dítě budete muset vozit na kroužky, a jak, bez auta??" No, tak asi bude muset chodit do skauta (pěšky) a do ZUŠky (pěšky na druhou stranu). Nebo tak něco.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:36

Aranel to by mně fakt zajímalo, kde se tohle přesvědčení bere? Váš budoucí prarodiče vozili na kroužky autem?

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:39

monis jsem taky zděšená, ještě i z věku těch dětí. V třinácti, čtrnácti jít na koktejl a utrácet za hadry...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:40

Evaeva ze? Moje dcera jezdi na trening na kole a budi to casto rozruch. Hlavne navecer. Tim myslim v 7,v lete. Ze je to nebezpecne. Zajimave ze na to sushi dcery ve stejny cas pusti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 18:42

Candance nechápu, no.

Což mi připomnělo, že u syna ve škole mají udržitelnou výzvu. Jeden den přijít do školy pěšky/na kole/MHD a mít zdravou svačinu bez zbytečných obalů. Syn má udržitelný každý den

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 19:01

Pinot Noir ja jsem.z toho taky docela na vetvi, proto si vlastne stezuji

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 19:50

Pinot Noir Tak já ve čtrnácti chodila do mlíčňáku na jahodový koktejl a oblečení jsem si už taky kupovala sama, měla jsem kapesné a peníze z trhání třešní. Vycházela jsem ze zš ve 14, jelikož devítka nebyla. 

Jinak obecně, někdo utrácí za Lego, jiný za parfémy, oblečení, nebo víno, ty děti to vidí! :D Příklady táhnou.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 20:28

Pinot Noir mě už, obzvlášť holky, v těch třinácti,  čtrnácti zas tak jako úplně děti nepřijdou.  Že si zajdou na něco dobrého nebo si koupí nejakej hadr mě nijak nepoburuje.  

Kan my chodily v patnácti   v prváku na střední,  na dvojku vína do restaurace.  Úplně bez problémů a připadaly jsme si děsně dospele.  V devadesátkach asi bylo možný všechno.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 20:36

Kan já byla ve čtrnácti už na intru a v pátek jsem vyloupávala z bábovky od neděle zelenou plíseň, abych si ji mohla vzít na svačinu a ušetřila peníze na kino. Pocházím asi z úplně jiných poměrů. Utratit za cokoliv jsem mohla až tehdy, kdy jsem si na to sama vydělala (nebo ušetřila na tom jídle).

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 20:40

Raduzaale v puvodnim prispevku zaznelo dvakrat tydne po zapase sushi, bowling nebo fastfood. To mi na decka na zakladce prijde trochu moc. Kdyby sly jen nekam na zmrzku, tak by mi to divny neprislo. Ale ja to teda hodnotim optikou toho, ze takhle jsem si "nezila" ani kdyz jsem zacala vydelavat a taky tim, ze jsem vyrostla v HD obklopene lesy, kde nejvetsi povyrazeni po skole bylo jit si koupit lizatko z hroznoveho cukru do lekarny